Her får du en dejlig opskrift på mormors marengskage med hindbærmarmelade. En nem og hurtig kage, der bages med blød marengs på toppen.
Mormors marengskage med hindbærmarmelade er en virkelig velsmagende kage, der heller ikke tager så lang tid at lave.
Marengskagen minder lidt om den populære Bedstefars skæg kage, og du skal glæde dig til den bløde marengs på toppen.
Opskriften giver to kager, men du kan også godt lave hele portionen i samme form.
Opskrift på mormors marengskage
Ingredienser
- 125 gram smør meget blødt
- 100 gram sukker
- 1 æg
- 200 gram hvedemel
- 1 teske vaniljesukker
- 1 teske bagepulver
- 200 gram mælk
Blødt marengslåg
- 2 pasteuriserede æggehvider
- 125 gram sukker
- 1 sjat hvidvinseddike
Hindbær
- 100 gram hindbærmarmelade
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
- Blødt smør og sukker piskes luftigt med en el-pisker. Derefter piskes ægget i.
- I en anden skål vendes hvedemel med vaniljesukker og bagepulver.
- Kom derefter melblandingen ned til smørblandingen, og vend det forsigtigt sammen med en dejskraber eller lignende. Vend også mælken i.
- Fordel dejen i to runde aluforme med en diameter på 15 centimeter. Du kan også bruge en større form, eks. en springform.
- Bag de to kager i ca. 15 minutter, så de bliver gyldne på oversiden.
- Imens piskes marengs til mormors marengskage sammen. Pisk æggehvider og sukker sammen med lidt hvidvinseddike (ca. en halv teskefuld), så du får en stiv marengs. Lav testen hvor du vender bunden i vejret på skålen, og her skal marengsen kunne blive i skålen.
- Kom den færdige marengs i en sprøjtepose.
- Tag de to kager ud af ovnen, og fordel ca. 3-4 teskefulde hindbærmarmelade på hver. Hold ca. 1 centimeters afstand ud til kanten.
- Klip hul i sprøjteposen, og det må gerne et lidt større hul. I en spiral sprøjtes marengs nu ud over kage og hindbærmarmelade, hvor du starter yderst og slutter på midten.
- Nu skal mormors marengskage bages færdig på næstnederste rille i ca. 10 minutter, så den bløde marengs får lidt farve.
Næringsindhold
Tips
Mormors marengskage køles helt af inden den skæres ud.
Kagen holder sig frisk et par dage.
Se også andre lignende opskrifter med marengs som vores populære key lime pie.
Der står 200 gram mælk, hvor meget er det så
Kan jeg bruge æblecider eddike isf hvidvins eddike?
Hej Laila
Ja, det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger