• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Key lime pie

Key lime pie

billede med Key lime pie
4.9 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
93
SHARES
FacebookMessenger93PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. november 2024 - Udgivet: 26. marts 2022

Opskrift på en lækker key lime pie: En let, frisk, sød og syrlig tærte med limecreme og kiksebund. En klassiker i USA og favorit hos mange.

Key lime pie er den autentiske opskrift på hele USA's yndlingsdessert. Denne lækre limetærte med marengs har den bedste balance mellem det søde, det sure og den sprøde bund af digestive-kiks.

Det gør key lime tærten virkelig let og frisk, så man kan sagtens spise mange stykker – det kan jeg i hvert fald. 

Jeg foretrækker at spise den, efter den er helt nedkølet, men man kan også godt spise tærten varm. Dog vil bunden smuldre en smule, når man skære stykker ud. Det sker ikke, hvis kagen har været på køl først.

Det fede ved denne key lime pie opskrift er også, at selvom den ser kompliceret og smuk ud, så er den faktisk super nem at lave.

Se også de populære opskrifter på:

  • Banoffee pie
  • Baked Alaska
  • Apple pie

Opskrift på nem key lime pie

billede med Key lime pie
Rakel Seneca

Key lime pie

4.88 fra 8 stemmer
Opskrift på en lækker key lime pie: En let, frisk, sød og syrlig tærte med limecreme og kiksebund. En klassiker i USA og favorit hos mange.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 10 personer
Ret: Dessert, Kager
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 276
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 300 g digestive kiks
  • 125 g smør
  • 3 æg
  • 6 lime - saft og skal
  • 400 g kondenseret mælk
  • 150 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Star med at tænde ovnen på 180 grader normal ovn. Tag en foodprocessor og kom alle kiksene i den. Blend, til kiksene er blevet til krummer.
  2. I en gryde smeltes smørret, når det er helt smeltet, tager du gryden af varmen og tilføjer kiksekrummerne. Bland det godt sammen og hæld det i en tærteform. Brug fingrene til presse dejen helt op af kanterne og brug eventuelt en kop til at presse bunden helt flad.
  3. Bag nu bunden i 10 minutter. I mens den bager, kan vi tilberede limecremen.
  4. Start med at dele æggeblomme fra æggehviderne. Tilføj æggeblommerne i foodprocessor sammen med skal fra lime.
  5. Blend det sammen i et par minutter, indtil farven er lys gul, tilføj nu kondenseret mælk og blend yderligere, indtil den tykner en smule.
  6. Tilføj nu saften fra lime lidt ad gangen i mens du blender det godt sammen. Konsistensen skal være som blødt smør.
  7. Tag nu bunden ud af ovnen og fordel limecremen i bunden. Skru ovnen ned på 170 grader og bag nu kagen i yderligere 15 minutter.
  8. Tag nu æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive med en elpisker. Når de er blevet stive, tilføjer du en spiseske sukker af gangen, i mens du forsat pisker.
  9. Tag tærten ud af ovnen og tilføj marengs på toppen. Skru ovnen op på grill og bag nu tærten i knap tre minutter, så marengsen bliver gylden.
  10. Stil nu tærten på køl og server din key lime pie, når den er kold.

Næringsindhold

Kalorier: 276kcalKulhydrater: 37gProtein: 3gFedt: 14gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 42mgNatrium: 132mgKalium: 153mgKostfibre: 0.02gSukker: 37gVitamin A: 421IUVitamin C: 1mgCalcium: 117mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip til key lime tærte opskriften

Jeg anbefaler at sætte den færdige key lime tærte på køl og servere den, når den er kold. Men du kan også servere den lun.

Her skal du dog være opmærksom på, at bunden nok vil smuldre en smule – det gør den ikke, når den er kold. 

Bunden består af digestive kiks. Du kan både bruge dem, man kan købe i supermarkedet, men du kan også sagtens lave dem selv fra bunden.

Her er opskriften på hjemmelavede digestive-kiks – det er næsten lige så nemt. Hvis du er i tvivl om, hvordan man pisker en ordentlig marengsmasse, kan du læse min guide til at piske en marengs.

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Githa

    juli 08, 2024 at 12:01 pm

    Jeg leder med lys og lygte efter en rigtig Key lime pie, problemet er at det er svært at finde rigtig Key lime herhjemme. Så derfor undre det mig at alle kalder deres lime pie for Key lime pie når det ikke er det.
    Opskriften er sikkert den samme men det er smagen ikke da der er forskel på smagen af Key lime og helt almindelig lime.

    Svar
  2. Jolanda

    august 24, 2022 at 3:57 pm

    Den kunne jeg godt tænke mig at lave, men er der et forslag om, hvad jeg kunne bruge i stedet for den kondenserende mælk? På forhånd tak.
    Jolanda

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften
billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required