Opskrift på en lækker key lime pie: En let, frisk, sød og syrlig tærte med limecreme og kiksebund. En klassiker i USA og favorit hos mange.
Key lime pie er den autentiske opskrift på hele USA's yndlingsdessert. Denne lækre limetærte med marengs har den bedste balance mellem det søde, det sure og den sprøde bund af digestive-kiks.
Det gør key lime tærten virkelig let og frisk, så man kan sagtens spise mange stykker – det kan jeg i hvert fald.
Jeg foretrækker at spise den, efter den er helt nedkølet, men man kan også godt spise tærten varm. Dog vil bunden smuldre en smule, når man skære stykker ud. Det sker ikke, hvis kagen har været på køl først.
Det fede ved denne key lime pie opskrift er også, at selvom den ser kompliceret og smuk ud, så er den faktisk super nem at lave.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på nem key lime pie
Key lime pie
Ingredienser
- 300 gram digestive kiks
- 125 gram smør
- 3 æg
- 6 lime - saft og skal
- 400 gram kondenseret mælk
- 150 gram sukker
Sådan gør du
- Star med at tænde ovnen på 180 grader normal ovn. Tag en foodprocessor og kom alle kiksene i den. Blend, til kiksene er blevet til krummer.
- I en gryde smeltes smørret, når det er helt smeltet, tager du gryden af varmen og tilføjer kiksekrummerne. Bland det godt sammen og hæld det i en tærteform. Brug fingrene til presse dejen helt op af kanterne og brug eventuelt en kop til at presse bunden helt flad.
- Bag nu bunden i 10 minutter. I mens den bager, kan vi tilberede limecremen.
- Start med at dele æggeblomme fra æggehviderne. Tilføj æggeblommerne i foodprocessor sammen med skal fra lime.
- Blend det sammen i et par minutter, indtil farven er lys gul, tilføj nu kondenseret mælk og blend yderligere, indtil den tykner en smule.
- Tilføj nu saften fra lime lidt ad gangen i mens du blender det godt sammen. Konsistensen skal være som blødt smør.
- Tag nu bunden ud af ovnen og fordel limecremen i bunden. Skru ovnen ned på 170 grader og bag nu kagen i yderligere 15 minutter.
- Tag nu æggehviderne i en ren skål og pisk dem stive med en elpisker. Når de er blevet stive, tilføjer du en spiseske sukker af gangen, i mens du forsat pisker.
- Tag tærten ud af ovnen og tilføj marengs på toppen. Skru ovnen op på grill og bag nu tærten i knap tre minutter, så marengsen bliver gylden.
- Stil nu tærten på køl og server din key lime pie, når den er kold.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip til key lime tærte opskriften
Jeg anbefaler at sætte den færdige key lime tærte på køl og servere den, når den er kold. Men du kan også servere den lun.
Her skal du dog være opmærksom på, at bunden nok vil smuldre en smule – det gør den ikke, når den er kold.
Bunden består af digestive kiks. Du kan både bruge dem, man kan købe i supermarkedet, men du kan også sagtens lave dem selv fra bunden.
Her er opskriften på hjemmelavede digestive-kiks – det er næsten lige så nemt. Hvis du er i tvivl om, hvordan man pisker en ordentlig marengsmasse, kan du læse min guide til at piske en marengs.
Githa
Jeg leder med lys og lygte efter en rigtig Key lime pie, problemet er at det er svært at finde rigtig Key lime herhjemme. Så derfor undre det mig at alle kalder deres lime pie for Key lime pie når det ikke er det.
Opskriften er sikkert den samme men det er smagen ikke da der er forskel på smagen af Key lime og helt almindelig lime.
Jolanda
Den kunne jeg godt tænke mig at lave, men er der et forslag om, hvad jeg kunne bruge i stedet for den kondenserende mælk? På forhånd tak.
Jolanda