En nem og hurtig opskrift på Baked Alaska. En populær dessert med indbagt is i marengs. Den indbagte isdessert tager ikke mere end 15 minutter at lave.
Baked Alaska er indbagt is, og det er en virkelig populær og meget nem dessert at lave.
Du kan enten vælge at lave en stor Baked Alaska - eller udstikke lagkagebunden og dermed portionsanrette isdesserten. Begge dele er lækkert.
Du skal bruge en vaniljeis, og eventuelt lidt fyld. Du kan blandt andet røre isen med hakkede chokoladeskildpadder fra Toms - eller en anden chokolade.
Friske bær er også gode, så du kan sammensætte desserten som du synes.
Husk blot at lukke den indbagte isdessert godt til!
Se også disse populære opskrifter:
Opskrift på nem Baked Alaska
Baked Alaska
Ingredienser
- 1 lagkagebund - evt. hjemmebagte lagekagebunde - og ellers de færdigkøbte
- 1 liter vaniljeis - evt. en hjemmelavet vaniljeis
- fyld til isen - evt. chokolade, cocktailbær, nødder eller lignende
- 4 æggehvider - pasteuriserede
- 200 gram sukker
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Læg lagkagebunden i et passende fad eller på bagepladen. Dryp den gerne med portvin eller mørk rom, men kan undlades.
- Isen skæres ud i passende stykker og lægges på lagkagebunden. Der SKAL være 1 cm. rand uden is hele vejen rundt til marengs.
- Hviderne piskes stive. Salt og sukker tilsættes lidt ad gangen og piskes i.
- Isen dækkes OMHYGGELIGT med marengsen og sættes i en 230 grader varm ovn i ca. 5 minutter. Det er ved almindelig over- og undervarme.
- Hold øje med din Baked Alaska, så den ikke bliver for mørk. Den skal være gyldenbrun over det hele.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte Baked Alaska serveres med det samme.
Det er vigtigt at understrege, at du skal være meget omhyggelig med at marengsen dækker isen helt.
Husk, at det er marengs, der isolerer isen fra varmen i ovnen!
Grethe
Kan man piske marengs i god tid ?
Lise
Skal den bages midt i ovnen
Sara
Hvor meget salt skal der i marengsen?
“Salt og sukker tilsættes lidt ad gangen og piskes i”
Holger Rørby Madsen
Hej Sara
Tak for det - og bare et lille nip 🙂
Den er rettet til.
Alt det bedste
Holger