Her er den nemme opskrift på den populære hvepsebo kage. Bag det løjerlige navn får du en lækker kage med kokosmarengs på toppen.
Hvepsebo kage er en klassisk og populær kage, der smager himmelsk godt.
Kagen består af en sandkagebund, og derpå kommes en lækker kokosmarengs, og tilsammen får du en virkelig skøn kage.
Hvepsebo-kagen kan minde om en drømmekage, men der er altså forskel, og navnet skyldes udseendet på kagen, der kan minde om et hvepsebo.
Der er nok til i hvert fald 8 personer i denne opskrift. God bagelyst.
Opskrift på hvepsebo kage
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Kagebund
- 200 gram smør - blødt
- 150 gram sukker
- 2 æg - strl. M/L
- 250 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 100 gram appelsinsaft - friskpresset
- 4 spiseskefulde mælk
Kokosmarengs
- 50 gram æggehvide - pasteuriseret, svarende til 1 bæger
- 100 gram sukker
- 100 gram kokosmel
- 10 gram kakao
Sådan gør du
- Til hvepsebo kage starter du med, at tænde ovnen på 170 grader over- og undervarme.
- Kom blødt smør og sukker i en skål, og pisk det godt sammen.
- Derefter piskes æggene i et gangen.
- Bland hvedemel og bagepulver sammen i en anden skål, og vend det i dejen sammen med appelsinsaft og mælk, men så dejen stadig er luftig.
- Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform med en diameter på 22 centimeter, og smør siden af formen.
- Fordel dejen i formen, og bag den i ca. 30 minutter ved 170 grader over- og undervarme.
- Til kokosmarengs piskes æggehviden stift, og derefter piskes sukker i.
- Vend kokosmel og kakao i, så du nu har en kokosmarengs.
- Fordel kokosmarengsen på den bagte kage, og bag den derefter færdig i yderligere ca. 25 minutter.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte hvepsebo kage køles af inden servering, hvor den skæres i passende stykker.
Fryseegnet: Kagen kan sagtens fryses ned, men skær den ud i portionsstykker inden, og derefter kan kagestykkerne nemt tøs op ved stuetemperatur.
Se også: Kage med kokos - opskrift på nem bradepandekage
Se også: Rytterkage med lækker kokos- og karameltopping
Yvonne sørensen
Marengsmassen er for tyk syntes den er meget svær at smøre ud på kagen
Hanne Lejre Pedersen
Hvorfor bruges der ikke alm æggehvide i marengsen. Den skal jo bages i ca 30 min
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Det er rigtigt - du kan sagtens bruge alm. æggehvider 🙂
Alt det bedste - og godt nytår
Holger
Marianne Trolle
Jeg har prøvet mange af dine opskrifter i dag har jeg bagt din æblekage den er superskøn alle de forskellige lag har jeg aldrig bagt før det er første gang men ikke sidste gang æblekagen vil være på vores nr 1 på ønskelisten