• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Opskrift på nem og hurtig sandkage

Holger Rørby Madsen
Sådan laver du en lækker og nem sandkage (eller marmorkage, hvis du tilsætter lidt kakao). Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Nem sandkage: En hurtig og nem sandkage er altid populært. Her er opskriften på den bedste sandkage - eller marmorkage med kakao.
  2. Opskrift på sandkage
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
  7. Hvorfor falder min sandkage sammen?
  8. Hvorfor hedder det sandkage?
  9. Hvorfor bliver min kage tør?
4.77 fra 169 stemmer
Gå til opskrift

Nem sandkage: En hurtig og nem sandkage er altid populært. Her er opskriften på den bedste sandkage - eller marmorkage med kakao.

En nem sandkage til kaffen, fordi kagen lynhurtigt røres sammen. Nemmere bliver det ikke.

Sandkagen er en af de mest populære kager, og kan sagtens laves af børn uden indblanding fra voksne.

Længere nede kan du læse et par gode råd, så du undgår at kagen falder sammen. Hvilket kan være ret irriterende.

Opskrift på sandkage

4.8 fra 169 stemmer
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 150 gram sukker
  • 100 gram smør - meget blødt
  • 2 æg
  • 100 gram hvedemel
  • 1 teskefuld bagepulver
  • 1 teskefuld vaniljesukker
  • 1 teskefuld citronsaft
  • 1 lille nip salt
  • 1 spiseskefuld kakao - kan udelades, kun til marmorkage
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Pisk sukker og det meget bløde smør sammen med et piskeris.
  • Derefter piskes æggene i et ad gangen, så dejen bliver let og luftig. Men pisk ikke for længe.
  • Kom så resten af ingredienserne i skålen, og vend det igennem. Sandkagedejen skal blot netop være samlet uden der er klumper af mel tilbage. Brug gerne en dejskraber.
  • Hvis du vil lave en marmorkage, tager du en en tredjedel af dejen fra i en anden skål, og rører den med en spiseskefuld kakao.
  • Smør en form med smør, og drys derefter sukker på kanterne. Eller beklæd en form med bagepapir.
  • Kom lidt af dejen i formen, dernæst kakao-dejen, og til sidst resten af dejen. Laver du din sandkage uden kakao, kommer du selvfølgelig bare hele dejen i formen.
  • Bag din sandkage cirka 40 minutter ved 180 grader, og mærk efter om kagen er nok ved at stikke en kødnål eller andet ned i den. Hvis pinden slipper er kagen færdig, og kan tages ud af ovnen.

Næringsindhold

Næringsindhold
Nem sandkage
Mængde pr. portion
Kalorier
453
% Daglig værdi*
Fedt
 
23
g
35
%
Mættet fedt
 
14
g
88
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
6
g
Kolesterol
 
136
mg
45
%
Natrium
 
476
mg
21
%
Kalium
 
84
mg
2
%
Kulhydrater
 
58
g
19
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
39
g
43
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
744
IU
15
%
Vitamin C
 
0.5
mg
1
%
Calcium
 
24
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Du kan sagtens lave større portioner sandkage ved bare at gange opskriften op. Det er meget nemt.

Hvorfor falder min sandkage sammen?

Sandkagen skal selvfølgelig ikke falde sammen, men det kan ske. Og det kan der være flere forklaringer på.

For det første er det bedst og mest sikkert, at dine ingredienser har nogenlunde samme temperatur. Så tag smør og æg ud af køleskabet ud af køleskabet i god tid.

For det andet skal du ikke piske dejen for meget. Kun så den netop er jævn. For hvis man pisker dejen for længe, er risikoen for at en sandkage falder sammen større.

Og endelig skal du helst undgå at åbne ovnlågen, mens du bager din kage. Her forsvinder en del af varmen nemlig ud af ovnen, og det kan få en kage til at kollapse. Med disse tre råd er du i hvert fald hjulpet godt på vej.

Husk i øvrigt også, at ovnen skal have den rette temperatur inden kagen stilles ind i ovnen!

Hvorfor hedder det sandkage?

Navnet sandkage skyldes, at den færdigbagte kage i konsistens kan minde lidt om sand.

Altså med lidt god fantasi, men det er derfor kagen hedder det.

Hvorfor bliver min kage tør?

Når du bager kage, kan du risikere, at kagen bliver tør.

Årsagen er, at kagen simpelthen er bagt for længe - og derfor bliver tør. Så overbag aldrig kager.

Et godt trick er, at stikke en gaffel eller strikkepind ned i kagen, og hvis dejen ikke hænger ved, ja så er kagen færdigbagt, og dermed skal den straks ud af ovnen.

Bagetiderne kan du ikke altid regne med, da ovne varmer forskelligt. Derfor er det en god idé selv at tjekke hvor meget kagen er bagt.

Se også disse opskrifter:

billede med marmorkage
Verdens bedste marmorkage
Se opskriften
billede med drømmekage fra Brovst opskrifter
Drømmekage fra Brovst - den bedste opskrift
Se opskriften
billederesultat for citronkage
Citronkage
Se opskriften
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 1.9K
  • 1.3K
  • 27
  • 33
  • 30
  • 24
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jan N. Nielsen

    oktober 05, 2023 at 7:00 pm

    For meget sukker i... Jeg har lært at det er " pund til pund", og 4 æg.

    Svar
  2. Heidi Danner

    oktober 04, 2023 at 8:28 pm

    Hej
    Glæder mig til at prøve opskriften. 😊

    Hvor stor en form bruger du til denne opskrift?

    Svar
  3. Annette Petersen

    oktober 12, 2022 at 9:40 pm

    Har lige bagt den lækre sandkage pund til pund opskriften.
    Har et spørgsmål til mængden af natron og bagepulver.
    Synes smagen er dominerende i kagen. Er det en korrekt dosis?

    Svar
  4. Dorte Belling

    september 10, 2022 at 7:00 pm

    Den lækreste marmorkage jeg nogensinde har bagt! Så sprød en skorpe og fuld af smag, selvom jeg ikke havde vaniliesukker at komme i. Tak!

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 11, 2022 at 7:50 am

      Hej Dorte
      Selv tak - det er jeg glad for at høre. Jeg er også ret vild med den 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Kirsten Hauritz

    september 04, 2022 at 5:12 pm

    Hvorfor skiller sukker og fedtstof til grynet udseende når æggene tilsættes

    Svar
  6. Jette Christensen

    juni 28, 2022 at 2:06 pm

    Super lækker sandkage men hvordan opbevares den bedst

    Svar
  7. Anja

    juni 04, 2022 at 3:18 pm

    Næringsindholdet i kagen bagt uden kakao er 383 kcal/100 g
    Kagen vejer jo kun knap 500 g 😊

    Svar
  8. Karin

    april 27, 2022 at 9:41 am

    Hvilken størrelse har den form du bruger til sandkagen. Det har jo betydning for resultatet

    Svar
  9. casper

    oktober 25, 2021 at 7:56 pm

    den er virkelig lækker

    Svar
  10. Rosa

    maj 19, 2021 at 2:55 pm

    Jeg satte kagen ind i ovnen, men så da der var gået de 40 min, så var den sket ikke klar, og den stod på 180 som den skulle? Ved ikke om det var mig der gjorde noget galt eller hvad det var. så jeg gav den bare lidt ekstra tid til den var spiseklar. Men ellers rigtig god opskrift, og den smagte meget godt

    Svar
  11. Stefan

    juni 06, 2020 at 4:14 pm

    Jeg har bagt sandkagen for første gang. Den har en dejlig smag, men den faldt også sammen hos mig.
    Kan det mon være noget med formen? Jeg brugte en kort rugbrødsform og de kan jo godt være lidt brede i det.
    Eller hvor lang tid sukker og smør + æg piskes?

    Svar
  12. Trine

    maj 22, 2020 at 7:30 pm

    Åhhh jeg har bagt denne sandkage mange gange, de første 3 gange var en succes, nu har jeg forsøgt rigtig mange gange, hvor den bare falder sammen. Jeg syntes at jeg har forsøgt alt. Nogen forslag?

    Svar
    • Joan Carla Andersen

      maj 14, 2022 at 10:33 am

      Måske du bruger for meget bagepulver, eller et brødmel, du skal bruge kagemel så klasker den aldrig

      Svar
  13. Clara

    maj 20, 2020 at 7:14 pm

    Hej.
    Er det sådan at man eventuelt kan stable kagen i lag, eller er denne her for blød? hvis man kan sige det sådan XD

    Svar
  14. Charlotte Petersen

    april 18, 2020 at 1:31 pm

    Har du nogle mål på den? Altså med kalorier osv 😊

    Svar
  15. Jeanette

    marts 25, 2020 at 11:42 am

    Tak for opskriften!
    Kagen blev et kæmpe hit. Det er første gang jeg har bagt sandkage, og det bliver ikke sidste.

    Nem opskrift der er til at gå til.

    Kan anbefale at kagen serveres med pisket fløde, rørt med lidt vaniljesukker, toppet med friske bær 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 25, 2020 at 11:53 am

      Hej Jeanette
      Det er jeg glad for at høre - og mange tak for tilbagemeldingen 🙂
      Jeg elsker også sandkage - og det er for sjældent jeg laver den. Det vil jeg nu gøre noget ved.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  16. Sara

    september 14, 2018 at 1:37 pm

    Kagen synkede sammen efter 25 minutters bagning. Anbefaler ikke denne opskrift!

    Svar
    • Madensverden.dk

      september 14, 2018 at 2:44 pm

      Hej Sara

      Tak for din tilbagemelding - og det er jeg da ked af at høre. Jeg har bagt sandkagen mange gange, og den er aldrig faldet sammen for mig. Jeg ved ikke lige hvad der kan være sket der.

      Det er ikke fordi du har åbnet ovnlågen undervejs? Normalt sker der ikke noget ved det, men man KAN være uheldig, at det får kager til at falde sammen, fordi man lukker varmen ud.

      De bedste hilsmer

      Holger

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Trøfler - fakta og tips til at bruge trøfler i din mad
Hjemmelavet myntegele - opskrift med lime »

Populært indhold lige nu

pølsehornsdej til pølsehorn

Verdens bedste pølsehorn med nem pølsehornsdej

billede med blomkål i ovn

Krydret blomkål i ovn med paprika og hvidløg

billederesultat for æble- og blåbærkage

Æble- og blåbærkage med crumble og kanel

billederesultat for hakket kyllingekød med kartoffelmos

Hakket kyllingekød med kartoffelmos i fad

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 169 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetKager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 50 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!