Her får du min opskrift på en lækker krydderkage. En nem kage med varme krydderier som nelliker, kanel, allehånde og ingefær.
Krydderkage er en populær kage, som blandt andet nydes op mod jul, men som bestemt kan spises året rundt.
Kagen laves med flere forskellige skønne krydderier, der giver kagen både navnet og den varme smag.
Mængden af krydderier kan tilpasses som ønsket.
Vær opmærksom på, at bagetiden kan variere afhængig af hvor høj du laver din kage. Så tjek om den er gennembagt ved at stikke i din krydderkage med en strikkepind eller lignende.
Opskrift på krydderkage
Ingredienser
- 200 gram smør meget blødt
- 150 gram brun farin
- 50 gram mørk sirup
- 2 teske vaniljesukker
- 1 nip salt
- 2 æg
- 250 gram hvedemel
- 2 teske kanel
- 1 teske nelliker stødte, lille teske
- 1 teske allehånde lille teske
- 1 teske ingefær stødt
- 1 teske natron
- 1 teske bagepulver
- 200 gram sødmælk
- 1 citron økologisk
Pynt
- flormelis
- vand
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader almindelig over- og undervarme.
- Meget blødt smør kommes i en skål sammen med brun farin og mørk sirup. Kom også vaniljesukker og lidt salt i. Rør det godt sammen - jeg plejer bare at bruge en grydeske. Du kan dog også anvende røremaskinen, og her bruges kagespartlen.
- Derefter røres æggene i ét ad gangen. Når det første æg er rørt helt ud i dejen til din krydderikage tilsættes det næste, og røres ligeledes helt ud.
- I en anden skål vejer du hvedemelet af, og blander det godt med kanel, nelliker, allehånde, ingefær, natron og bagepulver.
- Sigt melblandingen ned i dejen.
- Vend nu dejen sammen, hvor de du gradvist tilsætter sødmælk. Riv også lidt citronskal i dejen, men undgå det hvide, da det er bittert.
- Beklæd en lille franskbrødsform med bagepapir. Du kan også anvende en smurt springform.
- Fordel dejen i formen og glat den let ud.
- Stil din krydderkage ind i ovnen, og her skal den have cirka 40 minutter. Prik i den for at mærke om den er gennembagt, og giv den ellers nogle minutter mere.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte krydderkage køles af.
Derefter pyntes skærekagen med glasur og drysses med hasselnøddeflager.
Se også disse opskrifter på skærekager:
Benjamin
Krydderkage har været min favorit siden barnsben helt tilbage i 70'erne.
Jeg bager den selv i ny og næ, stort set efter samme opskrift som her.
Kate
Dette er bare den bedste opskrift👏👏👌
Lone Hygum Valsted
Hej Holger, kan jeg bruge en brioche form 21 cm i diameter til din opskrift?
Mvh Lone Hygum Valsted
Holger Rørby Madsen
Hej Lone
Tja, det burde du nok kunne. Jeg er en smule i tvivl om formen en smule for stor, så kagen bliver lidt for flad, men jeg tror det går. Bagetiden kan være lidt kortere 🙂
Alt det bedste
Holger