Her er en opskrift på den lækre H.C. Andersen kage, som Amo i tidernes morgen gjorde landskendt. Kagen laves af få ingredienser og rækker til 10 personer.
H.C. Andersen kage er en kage, der næsten ikke kan blive mere dansk.
Oprindeligt lanceret af Amo tilbage i tiden, og den er siden blevet utrolig populær.
Kagen laves af nem gærdej, mens remoncen er med sukker, smør og lidt kardemomme.
I det hele taget laves H.C. Andersen kagen af ganske få ingredienser, som man ofte allerede har i køkkenskabet.
Du kan enten bage den i en bradepande eller et ildfast fad. Her har jeg lavet den i et fad, der cirka er 30 gange 20 centimeter.
Opskriften giver kage nok til ca. 10 personer. Medmindre I er plejer at spise meget kage.
Opskrift på H.C. Andersen kage
Ingredienser
- 125 gram mælk - skal være kold
- 30 gram gær
- 400 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 200 gram smør - skal være blødt
- 2 æg
Remonce
- 150 gram sukker
- 150 gram smør
- 1 teske kardemomme - en lille teske - halv
Pynt
- 25 gram smør
- 2 spiseskefulde sukker
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den kolde mælk. Jeg plejer at gøre det i en lille skål, inden det hældes i skålen til min røremaskine. Så er jeg sikker på gæren bliver rørt grundigt ud.
- Vej hvedemel og sukker af, og kom det i røreskålen, og sæt dejkrog på maskinen. Ælt dejen.
- Tilsæt også blødt smør i mindre stykker og to æg. Ælt dejen cirka otte minutter ved middel hastighed.
- Virk dejen op og lad den hvile i 30 minutter.
- Rør remonce sammen af sukker, smør og lidt kardemomme.
- Virk op igen og del dejen i et stykke på ca. 300 gram, og tre stykker på hver ca. 185 gram. Trilles til kugler.
- Smør et ildfast fad eller bradepande (ca. 30 gange 20 centimeter).
- Rul det store stykke dej ud, så det dækker bunden af det ildfaste fad. Læg dejen i fadet og træk den en centimeter op ad siden. Smør ca. 100 gram remonce ud på bunden.
- Tag en af de tre mindre kugler og rul den ud i længde med fadet og med en bredde på cirka 15 centimeter. Smør en tredjedel af den resterende remonce på og rul sammen til en roulade.
- Gør det samme med de to andre dejkugler, og læg derefter alle tre "roulader" i fadet ovenpå dejen i bunden. Rouladerne lægges på den lange led i fadet, og der er lidt afstand imellem dem.
- Med en saks klippes nu et snit for hver anden centimeter i rouladerne, og hver snip foldes skiftesvis til højre og venstre.
- Læg et viskestykke over og lad din H.C. Andersen kage hvile i 30 minutter.
- Pensles med smeltet smør og drysses med sukker.
- Bag kagen ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 25 minutter. Hold øje med at kagen ikke bliver for mørk, hvis din ovn varmer for hårdt.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte H.C. Andersen kage køler af inden den nydes.
Se flere kageopskrifter:
Alletiders mumse chokoladekage

Dennis Eliasen
Overraskende go👍 og nemmere end jeg troede. Jeg skulle bare lige fatte det😂tak for kage
Marianne
Leder efter en opskrift, som jeg mener I har lagt på FB.
Det er boller som spises med (tand) smør bagt med kærnemælk og æbler.
Kan simpelthen ikke finde den igen.
Ønsker meget at den sendes igen.
Mvh. Marianne
Lise Hesstrup Hansen
Jeg er meget glad for at bruge Madens Verden henter den næsten altid på min iPad, jeg er faktisk så glad for den at jeg har købt et års abonnement, for at undgå alle reklamerne, så jeg har den som en aps på mit skrivebord, men jeg er ked af at opskrifterne i den købte version ikke kan ligge vandret på skærmen men altid lodret det ville være skønt hvis det kunne ændres, jeg har nemlig et tastatur på min iPad så jeg kan ikke dreje den 360 grader. Alle opskrifter jeg henter med reklamer ligger jo godt nok vandret.
Anne Marie Mitchell
Jeg har nu bagt denne flere gange - den er super nem og smager helt fantastisk! Jeg tilføjer dog ca. 100 g. revet marcipan til remoncen - og det sætter altså lige prikken over i’et efter min mening 👌🏾