• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Marmorkage

Marmorkage

billede med marmorkage
5 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
195
SHARES
FacebookMessenger195PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 3. december 2023 - Udgivet: 27. april 2023

Få den bedste opskrift på marmorkage. En gammeldags og marmoreret kage, der er svampet og fugtig. Kan bages i alm. form, springform eller bradepande.

Hvad er næsten bedre end marmorkage med varm kakao eller en kop god kaffe? Nej, vel, og her får du opskriften på den bedste marmorkage, som samtidig er ret nem at bage.

I virkeligheden er der jo tale om en sandkage med kakao i noget af dejen.

Det vigtige ved marmorkagen er blandt andet, at man får æggene rørt eller pisket godt ud i dejen - et ad gangen. Så undgår du at dejen bliver fedtet, hvilket den ellers godt kan blive. Så brug et par minutter på den del.

Opskriften her rækker fint til mindst 10 personer. Her finder du min opskrift på marmorkage tilpasset airfryer.

Se også disse opskrifter:

  • Sandkage
  • Chokoladekage
  • Banankage

Opskrift på gammeldags marmorkage

billede med marmorkage
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marmorkage - nem og lækker opskrift

4.95 fra 17 stemmer
Få den bedste opskrift på marmorkage. En gammeldags og marmoreret kage, der er svampet og fugtig. Kan bages i alm. form, springform eller bradepande.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 408
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g smør - blødt
  • 200 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 nip salt
  • 1 dl kærnemælk
  • 2 spsk kakao

Fremgangsmåde
 

  1. Kom det bløde smør i skål, og hæld sukker ved. Pisk nu indtil nu indtil massen er let og luftig.
  2. Pisk derefter æggene i et ad gangen, og her er det altså vigtigt, at hvert æg er pisket godt ind i dejen før det næste tilsættes. Det giver den bedste marmorkage.
  3. Bland hvedemel sammen med bagepulver og vaniljesukker og vend det forsigtigt i dejen sammen med kærnemælk. Brug gerne en dejskraber.
  4. Kom em tredjedel af dejen over i en almindelig skål, og vend den sammen med kakao. Du kan med fordel sigte kakaoen i dejen for at undgå klumper.
  5. Beklæd en form med bagepapir - eller smør den med smør. Jeg bruger en form på 1,3 liter til marmorkagen. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden. Smør den helt ud i kanterne.
  6. Fordel derefter dejen med kakao oven på den lyse dej. Smør den også ud.
  7. Øverst fordeler du så resten af den lyse dej, som igen smøres jævnt ud. Træk en tandstikker gennem dejen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde.
  8. Bag din marmorkage i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 45 minutter. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer. Bag marmorkagen på næstnederste rille.

Næringsindhold

Kalorier: 408kcalKulhydrater: 46gProtein: 6gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 125mgNatrium: 475mgKalium: 95mgKostfibre: 1gSukker: 27gVitamin A: 747IUCalcium: 36mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Tag den færdigbagte marmorkage ud af ovnen, og lad den køle lidt af.

Marmorkagen kan laves med smeltet chokolade, men her har jeg blot brugt lidt god kakao fra Valrhona, og det er mindst lige så godt.

Kagen kan bages i forskellige forme. Det mest almindelige er i en lille brødform, som smøres med smør eller beklædes med bagepapir. Men det er bestemt også fint at lave kagen i en springform eller en lille bradepande.

Afhængig af størrelsen på din form kan det være, at du skal gange opskriften op, så du får en større portion dej.

Bagetid

Og den præcise bagetid afhænger af hvor stor en form du bruger - og især hvor høj marmorkagen er. Men prøv at trykke let på kagen når den ser færdig - kagen skal give let efter.

I opskriften her fordelte jeg dejen i en 1,3 liter form, og her var bagetiden cirka 45 minutter.

Men ovne varmer ikke ens, så stik gerne i kagen med en pind, og se om den er færdigbagt.

Marmorkage muffins

Du kan du også fordele dejen i muffinsforme, hvor bagetiden er cirka 15 minutter ved 175 grader varmluft.

Marmorkage med smeltet chokolade

Er du vild med chokolade, kan du også bage denne lækre marmorkage med smeltet chokolade.

Her afløses kakao altså af chokolade, og det bliver kagen ikke dårligere af.

200 gram smør (blødt)
200 gram sukker
4 æg
200 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver med top på
2 teskefulde vaniljesukker
Lidt salt
0,5 deciliter mælk eller kærnemælk
80 gram mørk chokolade (70% kakao)

  1. Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
  2. Smelt den mørke chokolade ved lav varme i en lille gryde - eller gør det i mikroovnen. Stil til side.
  3. Kom blødt smør og sukker i skålen til din røremaskine, og rør det godt sammen med påsat spartel. Altså ikke dejkrog.
  4. Pisk derefter et æg i ad gangen. Hvert æg skal blot lige være rørt godt ind, hvorefter det næste tilsættes.
  5. I en anden skål blandes hvedemel med bagepulver, vaniljesukker og en smule salt.
  6. Tag skålen af røremaskinen og find en dejskraber frem. Her skal du nu forsigtigt vende hvedemelsblandingen i dejen, så der ikke er synligt mel tilbage. Kom også lidt mælk eller kærnemælk i.
  7. Tag ca. en tredjedel af dejen fra, og kom den i en anden skål, hvor den vendes sammen med den smeltede chokolade.
  8. Kom chokoladedejen ned til den øvrige dej, og med en dejskraber tager du nu bare et par tag rundt, så dejen kun lige bliver marmoreret. Så kun to gange, hvor du blander de to slags dej til marmorkagen sammen.
  9. Beklæd en brødform (ca. 1,3 liter) med bagepapir og fyld dejen i. Træk eventuelt lige dejskraberen på langs i marmorkagen i midten - så revner kagen nemlig her. Og det er pænest.
  10. Stil din marmorkage ind i ovnen på næstnederste rille, og nu skal den bage i ca. 45 minutter ved 180 grader varmluft. Stil en kødnål i den for at tjekke om den er færdigbagt - hænger der lidt dej ved, skal den have et par minutter mere. Men bag den heller ikke unødvendigt længe, for så blive den marmorkage mere tør.
billede med marmorkage med smeltet chokolade
Marmorkagen laves med smeltet chokolade, og altså uden kakao. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Benedicte

    marts 04, 2023 at 12:33 pm

    I opskriften står der ikke hvornår salten skal i. Men tænker at det nok bare er samme tidspunkt som vaniljesukkeret og bagepulver

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required