Den rigtige opskrift på marmorkage. En gammeldags marmorkage, der både er svampet og fugtig. Kan bages i almindelig form, springform eller i bradepande.
Hvad er næsten bedre end marmorkage med varm kakao eller en kop god kaffe.
Nej, vel, og her får du opskriften på den bedste marmo.rkage, som samtidig er ret nem at bage.
I virkeligheden er der jo tale om en sandkage med kakao i noget af dejen.
Rørt dej
Det vigtige ved en marmorkage er blandt andet, at man får æggene rørt godt ud i dejen - et ad gangen.
Så undgår du at marmorkagedejen bliver fedtet, hvilket den ellers godt kan blive. Så brug et par minutter på den del.
Kakao
Marmorkagen kan laves med smeltet chokolade, men her har jeg blot brugt lidt god kakao fra Valrhona, og det er mindst lige så godt.
Kagen kan bages i forskellige forme. Det mest almindelige er i en lille brødform, som smøres med smør. Men det er bestemt også at lave kagen i en springform eller en lille bradepande.
Afhængig af størrelsen på din form kan det være, at du skal gange opskriften op, så du får en større portion dej.
Bagetid
Og den præcise bagetid afhænger af hvor stor en form du bruger - og især hvor høj marmorkagen er. Men prøv at trykke let på kagen når den ser færdig - kagen skal give let efter.
I opskriften her fordelte jeg marmorkagedejen i to mindre forme, og her var bagetiden cirka 30 minutter. Bager du hele portionen i én form, skal du regne med 40-45 minutter.
Brug gerne en røremaskine med dejspartel påmonteret.
Opskriften her rækker fint til mindst 10 personer.
Opskrift på marmorkage
Marmorkage opskrift i form, springform eller bradepande
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 200 gram smør blødt
- 200 gram bagesukker eller almindeligt sukker
- 4 æg
- 200 gram hvedemel
- 8 gram bagepulver
- 10 gram vaniljesukker
- 15 gram kakao
- 1 appelsin økologisk
Sådan gør du
- Kom det bløde smør i skålen til røremaskinen, og hæld sukker ved. Rør nu ved middel hastighed i cirka fem minutter indtil massen er let og luftig.
- Rør derefter æggene i et ad gangen, og her er det altså vigtigt, at hvert æg er rørt godt ind i dejen før det næste tilsættes. Det giver den bedste marmorkage.
- Bland hvedemel sammen med bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen.
- Kom knap halvdelen af dejen over i en almindelig skål, og vend den sammen med kakao og en smule appelsinsaft og lidt reven appelsinskal. Ikke for meget, så appelsinsmagen bliver for gennemtrængende!
- Smør nu din form eller form, og fordel halvdelen af den lyse dej i bunden. Smør den helt ud i kanterne.
- Fordel derefter dejen med kakao og appelsin oven på den lyse dej. Smør den også ud.
- Øverst fordeler du så resten af den lyse dej, som igen smøres jævnt ud. Drys med lidt sukker.
- Bag marmorkagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, hvor bagetiden er cirka 30 minutter. Som nævnt længere oppe afhænger bagetiden af hvor store forme du bruger. Bagetiden kan være helt op til 45 minutter.
Marmorkage muffins
Tag de færdigbagte marmorkage ud af ovnen, og lad den køle lidt ned.
Du kan du også fordele dejen i muffinsforme, hvor bagetiden er cirka 15 minutter ved 175 grader varmluft.
Måske er du også interesseret i opskriften på en gammeldags chokoladekage eller de bedste hindbærsnitter.
Kom med din kommentar her