Få den bedste opskrift på marmorkage. En gammeldags og marmoreret kage, der er svampet og fugtig. Kan bages i alm. form, springform eller bradepande.
Hvad er næsten bedre end marmorkage med varm kakao eller en kop god kaffe? Nej, vel, og her får du opskriften på den bedste marmorkage, som samtidig er ret nem at bage.
I virkeligheden er der jo tale om en sandkage med kakao i noget af dejen.
Det vigtige ved marmorkagen er blandt andet, at man får æggene rørt eller pisket godt ud i dejen - et ad gangen. Så undgår du at dejen bliver fedtet, hvilket den ellers godt kan blive. Så brug et par minutter på den del.
Opskriften her rækker fint til mindst 10 personer.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på marmorkage
Marmorkage
Ingredienser
- 200 gram smør - blødt
- 200 gram sukker
- 3 æg
- 200 gram hvedemel
- 2 teske bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 nip salt
- 1 deciliter kærnemælk
- 2 spiseskefulde kakao
Sådan gør du
- Kom det bløde smør i skål, og hæld sukker ved. Pisk nu indtil nu indtil massen er let og luftig.
- Pisk derefter æggene i et ad gangen, og her er det altså vigtigt, at hvert æg er pisket godt ind i dejen før det næste tilsættes. Det giver den bedste marmorkage.
- Bland hvedemel sammen med bagepulver og vaniljesukker og vend det forsigtigt i dejen sammen med kærnemælk. Brug gerne en dejskraber.
- Kom em tredjedel af dejen over i en almindelig skål, og vend den sammen med kakao. Du kan med fordel sigte kakaoen i dejen for at undgå klumper.
- Beklæd en form med bagepapir - eller smør den med smør. Jeg bruger en form på 1,3 liter til marmorkagen. Fordel halvdelen af den lyse dej i bunden. Smør den helt ud i kanterne.
- Fordel derefter dejen med kakao oven på den lyse dej. Smør den også ud.
- Øverst fordeler du så resten af den lyse dej, som igen smøres jævnt ud. Træk en tandstikker gennem dejen. Se evt. mere i min video med fremgangsmåde.
- Bag din marmorkage i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme, hvor bagetiden er cirka 45 minutter. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer. Bag marmorkagen på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Noter
Tag den færdigbagte marmorkage ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
Marmorkagen kan laves med smeltet chokolade, men her har jeg blot brugt lidt god kakao fra Valrhona, og det er mindst lige så godt.
Kagen kan bages i forskellige forme. Det mest almindelige er i en lille brødform, som smøres med smør eller beklædes med bagepapir. Men det er bestemt også fint at lave kagen i en springform eller en lille bradepande.
Afhængig af størrelsen på din form kan det være, at du skal gange opskriften op, så du får en større portion dej.
Se også mine opskrifter på:
Bagetid
Og den præcise bagetid afhænger af hvor stor en form du bruger - og især hvor høj marmorkagen er. Men prøv at trykke let på kagen når den ser færdig - kagen skal give let efter.
I opskriften her fordelte jeg dejen i en 1,3 liter form, og her var bagetiden cirka 45 minutter.
Men ovne varmer ikke ens, så stik gerne i kagen med en pind, og se om den er færdigbagt.
Marmorkage muffins
Du kan du også fordele dejen i muffinsforme, hvor bagetiden er cirka 15 minutter ved 175 grader varmluft.
Marmorkage med smeltet chokolade
Er du vild med chokolade, kan du også bage denne lækre marmorkage med smeltet chokolade.
Her afløses kakao altså af chokolade, og det bliver kagen ikke dårligere af.
200 gram smør (blødt)
200 gram sukker
4 æg
200 gram hvedemel
1 teskefuld bagepulver med top på
2 teskefulde vaniljesukker
Lidt salt
0,5 deciliter mælk eller kærnemælk
80 gram mørk chokolade (70% kakao)
- Ovnen forvarmes til 180 grader varmluft.
- Smelt den mørke chokolade ved lav varme i en lille gryde - eller gør det i mikroovnen. Stil til side.
- Kom blødt smør og sukker i skålen til din røremaskine, og rør det godt sammen med påsat spartel. Altså ikke dejkrog.
- Pisk derefter et æg i ad gangen. Hvert æg skal blot lige være rørt godt ind, hvorefter det næste tilsættes.
- I en anden skål blandes hvedemel med bagepulver, vaniljesukker og en smule salt.
- Tag skålen af røremaskinen og find en dejskraber frem. Her skal du nu forsigtigt vende hvedemelsblandingen i dejen, så der ikke er synligt mel tilbage. Kom også lidt mælk eller kærnemælk i.
- Tag ca. en tredjedel af dejen fra, og kom den i en anden skål, hvor den vendes sammen med den smeltede chokolade.
- Kom chokoladedejen ned til den øvrige dej, og med en dejskraber tager du nu bare et par tag rundt, så dejen kun lige bliver marmoreret. Så kun to gange, hvor du blander de to slags dej til marmorkagen sammen.
- Beklæd en brødform (ca. 1,3 liter) med bagepapir og fyld dejen i. Træk eventuelt lige dejskraberen på langs i marmorkagen i midten - så revner kagen nemlig her. Og det er pænest.
- Stil din marmorkage ind i ovnen på næstnederste rille, og nu skal den bage i ca. 45 minutter ved 180 grader varmluft. Stil en kødnål i den for at tjekke om den er færdigbagt - hænger der lidt dej ved, skal den have et par minutter mere. Men bag den heller ikke unødvendigt længe, for så blive den marmorkage mere tør.
Benedicte
I opskriften står der ikke hvornår salten skal i. Men tænker at det nok bare er samme tidspunkt som vaniljesukkeret og bagepulver