Min opskrift på marmorkage i airfryer, hvor kagen bages i en springform, der passer i airfryeren. Og denne kage falder ikke sammen på midten.
Prøv denne lækre marmorkage i airfryer, hvor du er sikker på kagen ikke falder sammen på midten.
Dejen er nem at lave, og marmorkagen bages i en springform, der sættes på risten i airfryeren.
Du kan også droppe at tilsætte kakao, og så har du istedet en lækker sandkage i airfryer. Husk som altid at bagetiden kan variere afhængig af model på airfryeren.
Ønsker du bage kagen i en traditionel ovn, kan du i stedet finde opskriften på marmorkage i ovn her.
Se flere kageopskrifter til airfryer:
Opskrift på marmorkage i airfryer
Marmorkage i airfryer
Ingredienser
- 125 gram smør - blødt
- 175 gram sukker
- 2 æg - strl. M/L
- 250 gram hvedemel
- 10 gram bagepulver
- 50 gram mælk - svarende til 0,5 dl.
Desuden til kakaodej
- 20 gram kakao - usødet
- 20 gram sukker
- 5 gram vaniljesukker
- 2 spiseskefulde mælk
Sådan gør du
- Til marmorkage i airfryer starter du med at piske det bløde smør sammen med sukker i en skål.
- Derefter piskes æggene i et ad gangen så du får en luftig masse.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver.
- Vend nu forsigtigt melblandingen i æggemassen sammen med mælk. Gør det forsigtigt og anvend gerne en dejskraber. Tjek at der ikke er lommer af mel tilbage i dejen!
- Klem et stykke bagepapir fast i bunden af en springform med en diameter på 18 centimeter, og riv det overskydende bagepapir rundt om formen af. Smør kanten med smør og drys med lidt sukker.
- Fordel cirka ⅔ af dejen i formen.
- Resten af dejen vendes med kakao, sukker, vaniljesukker og mælk, og kommes i formen.
- Bred dejen ud og marmorer den ved at trække en gaffel igennem dejen.
- Marmorkagen bages i airfryer ved 160 grader i ca. 50 minutter, hvor formen sættes på risten. Har du et bageprogram på din airfryer så brug den. Husk at bagetiden kan variere afhængig af model, så tjek om kagen er gennembagt ved at stikke en kødnål i den. Hænger der stadig dej ved, skal kagen have nogle minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte marmorkage i airfryer tages op og køles af.
Derefter kan den tages ud af springformen og deles i passende stykker.
Gitta Kurtik
Skal lige bage kagen først, venter på opskriften
Henrik Jensen
Hvor meget mel skal der i marmorkagen kan ikke se det i opskriften
Holger Rørby Madsen
Hej Henrik
Godt du er vågen, og den er simpelthen smuttet. Det er 250 gram hvedemel 🙂
Jeg har opdateret opskriften. Atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger