Her får du en opskrift på kage med kokos. Det er en både nem og hurtig bradepandekage, der laves med masser af kokos. Smager himmelsk godt.
Kage med kokos er som regel altid et sikkert hit ved kagebordet, og denne kokoskage er bestemt også en himmelsk mundfuld.
Kokoskagen er ret nem at lave, og den færdigbagte kage er både let og luftig, og med den helt rigtige smag af kokos.
Ønsker du en lidt mere tung kage, kan du tilsætte en smule mere smør, men det synes jeg er synd.
Kagen rækker til ca. 8 personer.
Opskrift på kage med kokos
Ingredienser
- 150 gram brun farin
- 100 gram smør smeltet
- 2 æg
- 150 gram hvedemel
- 100 gram kokosmel
- 1 teskefuld bagepulver
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 50 gram lys sirup
- 50 gram mælk
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Vej brun farin af i en skål, og kom det smeltede smør ved. Med en grydeske røres farinen ud i smørret.
- Tilsæt et æg ad gangen, og rør dem helt ud i sukkermassen, så den næsten bliver blank.
- I en anden skål vejes hvedemel af sammen med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker. Vendes sammen.
- Rør derefter melblandingen i dejen, og rør med grydeskeen.
- Tilsæt lys sirup og mælk, og rør dejen jævn.
- Beklæd en bradepande (ca. 18 gange 25 centimeter) med bagepapir.
- Fordel dejen til din kage med kokos i bradepanden. Glat dejen ud.
- Kokoskagen bages nu ca. 25 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
Næringsindhold
Tips
Den færdigbagte kage med kokos køles lidt af inden servering.
Kokoskagen er bedst som nybagt, men kan også spises dagen derpå.
Se også disse opskrifter:
hvor meget er 50 g sirup i spsk eller dl
Hej Birgit
Jeg har lavet denne omregner: https://madensverden.dk/maal-og-vaegt/
Og 50 gram sirup svarer ca. til 2,5 spsk.
God bagelyst.
Alt det bedste
Holger