Her får du min opskrift på en klassisk rådhustærte med kransekagemasse og marmelade. Præcist som bageren laver dem, og det er nemt at gå til.
Rådhustærte har altid været en af mine absolutte favoritter, når der skulle handles kage hos bageren.
Den fyldige bund med kransekagemasse og hindbærmarmelade på toppen smager altså himmelsk godt, og samtidig ser kagen jo fantastisk godt ud.
Hvorfor det hedder en rådhustærte, ja det ved jeg ikke. Men jeg gætter på, at det naturligvis var en fin kage at servere på rådhuset, og derfra har kagens ry og omdømme nok bredt sig.
Jeg har selv udviklet denne opskrift på rådhustærten, og den kan du roligt glæde dig til at sætte tænderne i.
Jeg har også set den blive solgt som rådhusstang, men uanset om du laver den som en rund tærte eller i en aflang form, så er smagen fuldstændig den samme.
Personligt foretrækker jeg den aflange form, men det er altså ikke afgørende. Nyd den. Du kan i øvrigt lave den som rådhus muffins.
Opskrift på rådhustærte
Rådhustærte (rådhusstang) som bageren laver den
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Desuden
- 200 gram hindbærmarmelade bagefast
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Sukker vejes af i en skål, og æggene røres i et ad gangen, så du får en luftig æggemasse/æggesnaps. Jeg plejer blot gøre det med en grydeske.
- I en anden skål blandes hvedemel med kokosmel, bagepulver og vaniljesukker.
- Smelt smørret og rør det sammen med kærnemælk.
- Rør nu æggemassen sammen med melblandingen samt smør og kærnemælk, og fortsæt indtil dejen er jævn.
- Nu kan du enten anvende to aflange forme på 30 gange 10 centimeter, hvis du vil lave rådhusstænger - eller en springform på ca. 23-25 cm. i diameter, hvis du vil lave en rådhustærte. Her har jeg lavet rådhusstænger, men begge dele er godt. Smør forme/springform med smør.
- Fordel dejen jævnt i de to aflange forme eller springform.
- Bages ca. 20 minutter midt i ovnen - laver du rådhustærte i springform, skal den måske have et par minutter mere.
- Imens laver du kransekagemasse. Pisk sukker og æggehvide sammen - det skal ikke være stift, men du skal blot sørge for at sukkeret er pisket ud og opløst i æggehviden.
- Tilsæt marcipan og kokos og rør eller ælt det sammen til en jævn marcipanmasse, Kommes i sprøjtepose med en stor stjernetyl.
- Tag kagerne ud af ovnen efter de ca. 20 minutter, og lav tre streger med marcipan - som du kan se på billedet. Laver du rådhustærten, skal du lave en spiral fra midten og ud. Det er ikke så svært.
- Kom hindbærmarmelade i en lille frysepose, og klip et hul i det ene hjørne.
- Fyld derefter mellemrum mellem kransekagemassen ud med marmelade.
- Skru ovnen op på 200 grader varmluft, og stil formene ind i ovnen, hvor de nu skal have ca. 10 minutter. Hold øje med dem, da kransekagemassen skal have farve - men ikke må blive for mørk.
Tips
Den færdigbagte rådhustærte eller rådhusstang køles lidt af inden den serveres.
Kagen kan sagtens fryses ned.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her