Det er nemt at lave kransekage selv. Her er den bedste opskrift på kransekagestykker til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Der er næsten ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og den er da også meget nem at lave.
Du kan også lave en større portion og lave et kransekagetårn, hvor du i stedet for kransekagestykker former dem som ringe i forskellige størrelse.
Opskriften her giver tolv stykker kransekagekonfekt, men du kan sagtens lave flere ved at gange opskriften op. De hjemmelavede kransekagestykker er perfekte til Nytårsaften, og her får du også en forklarende video med fremgangsmåden.
I forhold til opbevaring, så er det er bedste tip, at du fryser kransekagestykkerne ned. Uden at give dem glasur. Det gør bare kransekagen endnu bedre, og så tages stykkerne op efterhånden som de skal bruges.
Opskrift på kransekage
Ingredienser
- 100 gram flormelis
- 1 pasteuristeret æggehvide - svarende til 30 gram
- 250 gram marcipan - ren rå marcipan
Glasur laves af
- 75 gram flormelis
- 0,5 pasteuriseret æggehvide - svarende til 15 gram
Sådan gør du
- Skær eller pluk marcipanen i mindre stykker og kom det i en skål sammen med flormelis og æggehvide. Ælt det hele sammen til du har en samlet masse enten med hænderne eller i en røremaskine.
- Kom lidt flormelis på bordet så massen ikke klistrer fast til bordet. Del kransekagemassen i 2 stykker og rul hvert stykke til cirka 2 cm tykke stænger.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Skær hver marcipanstang i 6 lige store stykker. Form hvert stykke til en trekantet top ved at presse let på siderne og op, så du får den karakteristiske trekantede form. Klistrer kransekagemassen meget, kan du fugte fingrene i lidt vand.
- Kom de trekantede kransekagestykker på bagepladen med bagepapir og lad dem stå og sætte sig 20-30 minutter inden de bages.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme og bag dem derefter i cirka 10-12 minutter til de er flotte og gyldne. Bagetiden afhænger naturligvis af, hvor hårdt din ovn varmer.
- Lad kransekagerne afkøle helt inden du kommer glasur på.
- Pisk flormelis og æggehvide sammen til glasur, der gerne må være temmelig tykflydende, så den ikke løber for meget ud.
- Kom glasuren i en frysepose og klip et lillebitte hul i et af hjørnerne.
- Træk streger af glasur frem og tilbage i zigzagmønster over kransekagestykker. Lad glasuren tørre helt, inden du serverer den hjemmelavede kransekage.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Du kan også bruge en sprøjtepose med en trekantet tyl til at forme dine kransekagestykker.
Hjemmelavet kransekage kan også dyppes i lidt smeltet chokolade, hvor du forsigtigt dypper bunden i chokolade.
Det er også lækkert af rulle lidt nougat ind i kransekagen.
Opbevar dem i en tætsluttende beholder. Her kan den opbevare i op til en uge.
Kransekage kan også med fordel fryses ned. Faktisk bliver den bedre af at blive frosset ned, så gør gerne (helst) det.
Hvis du elsker marcipan, skal du også prøve mine opskrifter på:

René Madsen
Kan man bruge almindelig Original ODENSE Marcipan?
Eller skal det være bage marcipan?
Holger Rørby Madsen
Hej Rene
Jeg har lavet kransekage af begge slags, så det kan du sagtens 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Susan
Skal glasuren på inden den fryses?
Holger Rørby Madsen
Hej Susan
Det bedste er at vente med glasuren, så frys gerne kransekagen uden 🙂
Alt det bedste
Holger
Vibeke Raaschou
Beste kransekagen .... ever.
Fik den dog ikke spist op ☹️
Så nu ... 5 dage inde i det nye år. 🎉🎉🎉
De sidste 2 ringe kom i multihakkeren ( med broncepynt og det hele)
Tilsat 2 spsk smør.
3 trælse æbler fra grøntskuffen (Ingrid Marie) lægges i mundrette tern, i smørsmurt form.
Den blandede nytårsmasse lægges ovenpå. Bages ved ca. 200 grader til det bobler og dufter.
Mums ... og godt nytår. 🍾🍾🍾🥂🥂🥂🎉🎉🎉
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Super dejligt at høre - og det lyder meget lækkert!
Og kransekage kan man jo altid bruge 🙂
Med ønsket om et godt nytår
Holger
Vibeke Raaschou
Hej Holger.
Glemte lige at tilføje ISKOLDT LETPISKET FLØDESKUM.....til mine rester af den gode “ombyggede” kransekagerest.
Vibeke Raaschou