Det er nemt at lave kransekage selv, og her er opskriften på kransekagen, som du bla. bruger til Nytårsaften og andre festlige lejligheder.
Der er næsten ikke noget bedre end hjemmelavet kransekage, og kransekagen er da også meget let at lave.
Du skal blot bruge marcipan og lidt flormelis og æggehvide.
Kransekagestykkerne bages i cirka 15 minutter, hvorefter de køles af og pyntes med en hvid glasur.
Du kan også lave en større portion, og lave et kransekagetårn, hvor du i stedet for kransekagestykker former dem som ringe i forskellige størrelse.
Opskriften giver otte stykker kransekage, men du kan sagtens lave flere ved at gange opskriften op.
Hjemmelavet kransekage er perfekt til Nytårsaften.
Opskrift på kransekage
Kransekage opskrift - hjemmelavede kransekagestykker
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 100 gram flormelis
- 50 gram pasteuristeret æggehvide svarende til 1 bæger
- 250 gram marcipan ren rå marcipan
Glasur laves af
- flormelis
- Lidt pasteuriseret æggehvide
Sådan gør du
- Start med at komme flormelis og æggehvide i en lille skål, og rør det sammen.
- Smuldr derefter den rå marcipan i en anden skål.
- Tilsæt nu gradvist den udrørte æggehvide og flormelis i marcipanen, og ælt den sammen med hænderne til en god kransekagemasse. Du kan også ælte den i røremaskine med påsat kagespartel.
- Fortsæt med at ælte indtil kransekagemassen er helt samlet, og den skal være let i konsistensen. Den er også klistret, så er du advaret. Men sådan skal den være.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Kom din kransekagemasse i en sprøjtepose med en særlig kransekagetyl. Den er trekantet.
- Eller kom lidt koldt vand i en skål og dyp nu fingrene i vandet mens du former din kransekage til kransekagestykker. Så klistrer de ikke fast til dine fingre.
- Sprøjt eller form 8-10 lige store kransekagestykker på bagepladen, og tryk dem let trekantede. Du kan bruge fingrene, men husk igen at komme lidt vand på dem, for ellers klistrer de fast til din kransekage.
- Lad nu kransekagen stå og tørre i 20-30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig over- og undervarme, og bag dem derefter i cirka 12 minutter så de bliver flotte og gyldne. Bagetiden afhænger naturligvis af hvor hårdt din ovn varmer.
- Lad kransekagen afkøle helt.
- Pisk flormelis og æggehvide sammen til glasur, og kom den i en frysepose. Klip et lillebitte hul i et hjørne, og træk streger af glasur frem og tilbage over kransekagestykker. Lad dem igen køle helt af så glasuren stivner.
Tips
Hjemmelavet kransekage kan i øvrigt også dyppes i lidt smeltet chokolade, hvor du forsigtigt dypper bunden i chokoladen.
Det er også lækkert af rulle lidt nougat ind i kransekagen.
Måske er du også interesseret i opskriften på kirsebær kransekagen.
Se også disse opskrifter med marcipan:
Kom med din kommentar her