• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Mandelhorn

Mandelhorn

billede med mandelhorn
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
25
SHARES
FacebookMessenger25PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 6. februar 2016

Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden er 8 minutter ved 200 grader.

Hjemmelavede mandelhorn er helt perfekte til en kop stempelkaffe, og dyp dem endelig i chokolade inden.

Her har jeg dyppet kagerne i en lidt lysere chokolademasse med 47 procent kakao, men du kan sagtens bruge en mere mørk chokolade med en kakaoprocent på 70. Det er smag og behag.

Mandelhorn er i øvrigt fremragende at komme i fryseren, så du altid har på lager, når du bliver lækkersulten.

De skal blot optøs ved stuetemperatur. Se også hvordan du laver kransekage og kransekagetårn.

Se også mine opskrifter på:

  • Kransekage medaljoner
  • Nougat medaljoner
  • Nøddehorn

Opskrift på mandelhorn

billede med mandelhorn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Mandelhorn

5 fra 1 stemme
Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden er 8 minutter ved 200 grader.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 10 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 180
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g marcipan
  • 75 g flormelis
  • 2 pasteuriserede æggehvider
  • 50 g mandelflager

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at komme flormelis og æggehvider op i en skål, og pisk det forsigtigt rundt med et piskeris. Ikke for meget, da det ikke skal skumme eller blive luftigt, men blot blandet sammen.
  2. Lad sukkermassen stå en halv time ved stuetemperatur.
  3. I mellemtiden kan du ælte marcipanen blød i en anden skål.
  4. Ælt nu gradvist sukkermassen ind i marcipanen - bare brug hænderne og hold kransekagemassen nede i skålen.
  5. Tilsæt løbende lidt mere sukkermasse, indtil du har æltet det helt sammen. Nu har du en blød og smidig kransekagemasse, som du lige stå og samle sig 10 minutter.
  6. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  7. Hæld mandelflager ud på bordet, og nu triller du små pølser af kransekagemassen, og ruller dem i mandelflagerne.
  8. Buk dem forsigtigt til små horn, som du sætter på bagepapiret. Jo, det er lidt klistret for fingrene, men sådan er det.
  9. Bag mandelhornene i cirka 8 minutter. De skal blot blive helt let gyldne.

Næringsindhold

Kalorier: 180kcalKulhydrater: 21gProtein: 4gFedt: 9gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 6gTransfedt: 0.001gNatrium: 18mgKalium: 114mgKostfibre: 1gSukker: 18gVitamin A: 3IUCalcium: 29mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Tag de bagte mandelhorn ud og køl af. De er bløde lige når de kommer ud, så lad dem stå og køle af i fred!

Når de er kolde nok, kan du dyppe bunden i lidt smeltet chokolade - se her hvordan du bedst smelter chokolade.

Lad chokoladen stivne, og så er mandelhornene ellers klar til servering. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    december 05, 2024 at 2:42 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg vil blive glad for din bedømmelse her.

    Svar
  2. Claus

    januar 20, 2021 at 9:46 pm

    Jeg kan ikke forstå at min favoritliste er slettet

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

sommerpande med kylling og kål
Sommerpande med kylling og kål→ Se opskriften
billede med squashfrikadeller
Squashfrikadeller - vegetariske deller med squash→ Se opskriften
Billede til mukimame med bulgur.
Mukimame med bulgur, bønner og vinaigrette→ Se opskriften
Sæson i juli
Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager→ Se opskriften
billederesultat for wraps med kylling
Nemme wraps med kylling og spidskål→ Se opskriften
Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required