Mandelhorn er lavet af lækker kransekagemasse, der rulles i mandelflager, og formes til små horn. Bagetiden for mandelhorn er 8 minutter ved 200 grader.
Hjemmelavede mandelhorn er helt perfekte til en kop stempelkaffe, og dyp dem endelig i chokolade inden.
Her har jeg dyppet kagerne i en lidt lysere chokolademasse med 47 procent kakao, men du kan sagtens bruge en mere mørk chokolade med en kakaoprocent på 70.
Det er smag og behag 🙂
Mandelhorn er i øvrigt fremragende at komme i fryseren, så du altid har på lager, når du bliver lækkersulten.
De skal blot optøs ved stuetemperatur.
Til cirka 10 mandelhorn skal du bruge:
250 gram marcipan, eventuelt fra Odense Marcipan
75 gram flormelis
2 pasteuriserede æggehvider
50 gram mandelflager
Bagetid for mandelhorn: 8 minutter ved 200 grader varmluft
Sådan bager du mandelhorn:
Det er næsten så nemt, at man tror det er løgn.
Start med at komme flormelis og æggehvider op i en skål, og pisk det forsigtigt rundt med et piskeris. Ikke for meget, da det ikke skal skumme eller blive luftigt, men blot blandet sammen.
Lad sukkermassen stå en halv time ved stuetemperatur.
I mellemtiden kan du ælte marcipanen blød i en anden skål.
Ælt nu gradvist sukkermassen ind i marcipanen - bare brug hænderne og hold kransekagemassen nede i skålen.
Tilsæt løbende lidt mere sukkermasse, indtil du har æltet det helt sammen. Nu har du en blød og smidig kransekagemasse, som du lige stå og samle sig 10 minutter.
Mandelhorn er i øvrigt fremragende at komme i fryseren, så du altid har på lager, når du bliver lækkersulten.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Hæld mandelflager ud på bordet, og nu triller du små pølser af kransekagemassen, og ruller dem i mandelflagerne.
Buk dem forsigtigt til små horn, som du sætter på bagepapiret.
Jo, det er lidt klistret for fingrene, men sådan er det 🙂
Bag mandelhornene i cirka 8 minutter. De skal blot blive helt let gyldne.
Tag dem ud og køl af. De er bløde lige når de kommer ud, så lad dem stå og køle af i fred!
Når de er kolde nok, kan du dyppe bunden i lidt smeltet chokolade - se her hvordan du bedst smelter chokolade.
Lad chokoladen stivne, og så er mandelhornene ellers klar til servering.

Claus
Jeg kan ikke forstå at min favoritliste er slettet