Her er min opskrift på nougat medaljoner. Det er nem kransekagekonfekt med fyld af blød nougat, og medaljonerne er meget nemme at lave.
Er du vild med nougat, så skal du prøve disse hjemmelavede nougat medaljoner.
Det er nemme og lækre kransekager, der udhules og derefter fyldes med en blød nougat.
Nougat medaljonerne er gode til såvel kaffen, som dessert og selvfølgelig som kransekage til nytårsaften.
Opskriften giver ca. 15 stk., men du kan jo lave dem som du ønsker.
Opskrift på nougat medaljoner
Nougat medaljoner - lækker kransekage med nougat
Ingredienser
- 250 gram marcipan
- 100 gram flormelis
- 1 bæger pasteuriserede æggehvider - ca. 50 gram
- 150 gram blød nougat
Sådan gør du
- Tænd din ovn på 190 grader varmluft.
- Kom flormelis og æggehvide i en skål, og rør det grundigt sammen.
- Smuldr så marcipan i, og ælt det sammen med hænderne til en homogen kransekagekonfekt, som kan sprøjtes ud. Du kan også køre kransekagemassen på en røremaskine.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Kom kransekagemasse i en sprøjtepose med stor stjernetyl. Sprøjt derefter medaljoner ud på bagepladen. Antallet afhænger af hvor store du laver dem, men jeg plejer at få ca. 15 nougat medaljoner af denne opskrift.
- Med enden på skaftet af trægrydeske trykker nu forsigtigt et hul i midten af hver medaljon, hvor der skal være plads til nougat efter bagning. Dyp gerne enden i lidt koldt vand, så den ikke hænger fast.
- Bag nu kransekagemedaljonerne i ca. 10 minutter midt i ovnen, så de bliver godt gyldne.
- Imens kommes den bløde nougat i en skål og smeltes i mikroovn eller over et vandbad. Kom derefter den smeltede nougat i en sprøjtepose eller frysepose.
- Tag de færdigbagte kransekager ud af ovnen, og tryk igen hullet lidt ud med skaftet på grydeskeen.
- Fyld derefter den smeltede nougat i hullerne, så du får de lækre nougat medaljoner.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdige nougat medaljoner køles helt af, så nougaten stivner helt.
Opbevares efterfølgende på køl eller fryses ned. Generelt har kransekage godt af at blive frosset ned.
Se også disse opskrifter:
Gitte
Kommer du nougaten i før mens de varme?