Strassburger er en lille småkage, der typisk laves med et cocktailbær i midten, Her får du den bedste opskrift på strassburgere, der er nemme at bage.
Sådan en hjemmebagt strassburger passer perfekt til kaffen, og så er de skønne småkager altså flotte at stille på bordet.
Strassburgeren er en af de velkendte småkager, men måske ikke en af de småkager, som man ofte bager selv.
Og det er faktisk en skam. Strassburger smager nemlig utrolig godt, og så kan de laves på ingen tid.
Opskriften her giver cirka 30 strassburgere, selvfølgelig afhængig af hvor store du laver dem.
Ingredienser til strassburger
35 gram marcipan
200 gram blødt smør
75 gram flormelis
200 gram hvedemel
Cocktailbær
Fremgangsmåde
- Smuldr marcipan ned i en skål og kom cirka halvdelen af det bløde smør ved. Rør marcipanen godt sammen med smør.
- Kom resten af smørret ved og rør det helt ud.
- Bland nu også flormelis og hvedemelet i og rør det ganske kort sammen, så dejen netop er samlet. Rør ikke for længe, for så er det altså sværere at sprøjte dejen ud på bagepladen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og isæt en stjernetyl på 10 millimeter i en sprøjtepose.
- Fyld lidt af dejen i sprøjteposen (ikke for meget af gangen), og sprøjt fine stjerneformede toppe ud på pladen. Gerne som snoede rosetter, hvor du sprøjter dejen ud i en roterende bevægelse. Dejen kan være lidt sej at få ud, og derfor er det vigtigt ikke at fylde for meget dej i sprøjteposen ad gangen.
- Stik et cocktailbær i midten af hver strassburger,
- Bag småkagerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de cirka skal have 8-10 minutter. Kagerne skal netop være gyldne og se letbagte ud.
Lad de færdigbagte strassburgere køle af på en rist, hvorefter de opbevares i en tætsluttende beholder.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Strassburger
Stem her
( stemmer)
Comments
No Comments