Sig guf guf kage og tænderne begynder at løbe i vand. Den populære kage med kokostopping er nem at lave, og her får du opskriften på den.
Guf guf kage. Tjah, navnet siger jo allerede sig selv, for her er der virkelig tale om lækker kage.
Den populære chokoladekage laves med den populære topping, der blandt andet består af kokos, kakao, kaffe og smør - og kagen er altså meget nem at lave.
Bagetiden er på cirka 35-40 minutter, og det afhænger selvfølgelig af hvor meget din ovn varmer.
Brug kagen til kaffebordet - eller tag den med på jobbet til dine kolleger. De bliver himmel henrykte over denne lækre chokoladekage.
Opskrift på guf guf kage
Ingredienser
- 4 æg
- 3 dl sukker
- 4 dl mel
- 4 spsk. kakao
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 tsk. bagepulver
- 2 dl mælk
- 250 g smør eller margarine, smeltet
Topping
- 120 g smør
- 1 dl kaffe stærk
- 3 tsk. vaniljesukker
- 3 spsk. kakao
- 3 dl flormelis
- 4 dl kokosmel
Sådan gør du
- Sukker og æg piskes lysegult og skummende.
- Mel, kakao, vanilje og bagepulver blandes og sigtes i ægge-blandingen skiftevis med mælken.
- Til sidst røres det smeltede smør i og dejen hældes i en smurt eller bagepapir beklædt bradepande. Størrelsen på bradepanden kan være ca. 20 gange 25 centimeter, afhængig af hvor høj du ønsker kagen.
- Bag din guf guf kage i 35-40 minutter ved 175 grader.
- Imens laves glasuren: Alle ingredienser blandes i en gryde og smeltes ved lav varme og under omrøring.
- Når kagen er bagt, tages kagen ud og mens den stadig er VARM prikkes den over det hele med en gaffel.
- Glasuren med kokos hældes over og bredes ud. Fordel den jævnt.
Næringsindhold
Note
Ønskes en lidt mindre sød udgave af guf guf kagen, der du med fordel blot tilsætte lidt mindre sukker i kagedejen, og lidt mindre flormelis i toppingen.
Selvfølgelig er det en chokoladekage, og selvfølgelig smager den sødt, men der kan godt skæres en smule ned.
Se flere opskrifter:
- Black magic kage
- Opskrift på grøn kage (giftkage eller bladankage)
- Den du ved nok kage
- Drømmekage fra Brovst med kokostopping
Thania Larsen
Hej, hvilken str. bradepande skal der bruges i opskriften, synes ikke jeg kan læse mig frem til det 😊