Her er min bedste opskrift på en lækker brombær galette, der er super nem at lave. Galetten er perfekt som dessertkage.
Brombær galette er en af mine yndlingskager, og især fordi jeg elsker de sunde og velsmagende brombær.
Men samtidig er en galette en super nem kage at bage, og den smager fantastisk godt.
Brug gerne brombærkagen som en almindelig kage, men den er især perfekt som dessertkage, hvor den nydes med creme fraiche eller letpisket flødeskum.
OBS: Husk at lave væsken løbe fra de optøede bær, hvis du bruger bær fra frost.
Opskrift på brombær galette
Brombær galette med friske eller frosne bær
Ingredienser
Mørdej
- 200 gram hvedemel
- 50 gram mandelmel
- 100 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljepaste
- 1 stk æg
- 125 gram smør - blødt
Fyld
- 100 gram rørsukker
- 30 gram Maizena
- 5 gram vaniljesukker
- 300 gram brombær
- marcipan - lidt
- 1 stk æggehvide - gerne pasteuriseret
- perlesukker
Sådan gør du
- Vej hvedemel af i en skål sammen med mandelmel og sukker. Vend det sammen.
- Kom vaniljepaste i sammen med et æg og 125 gram blødt smør (blødgør evt. smørret i mikrobølgeovn). Vaniljepaste kan erstattes med en god teskefuld vaniljesukker.
- Ælt mørdejen godt sammen og stil den derefter på køl i mindst 30 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme (almindelig luft).
- Tag mørdejen ud af køleskabet og ælt den hurtigt igennem, så den bliver smidig.
- Rul den ud til en cirkel med en diameter på cirka 30 centimeter, så dejen er omkring fire millimeter tyk. Husk rigeligt med mel på bordet og på oversiden, da dejen ellers kan hænge fast.
- Rul dejen om din rullepind, og fold den forsigtigt ud på en bageplade med pålagt bagepapir.
- I en skål vendes rørsukker grundigt sammen med Maizena og vaniljesukker, hvorefter brombær forsigtigt vendes i.
- Riv lidt marcipan på mørdejen, men hold en fri kant på cirka fem centimeter, hvor din brombær galette foldes ind.
- Fordel derefter brombærfyldet på den revne marcipan, og fold kanten ind hele vejen rundt. Men med forsigtighed.
- Pensl kanten med æggehvide og drys med perlesukker (eller almindeligt sukker).
- Bag din brombær galette i cirka 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Noter
Opskriften giver en brombær galette, hvor der er rigeligt til otte personer. Og den er lige så god dagen efter.
Du kan udskifte bærrene med andre bær, for eksempel hindbær eller blåbær, men giv brombærrene en chance, for de smager virkelig godt i denne kage.
Del dine ideer og tanker med os andre her: