Skøn opskrift på brombærmuffins, der smager himmelsk godt. Store og luftige muffins med brombær, der er lidt sundere, da de er bagt uden smør.
Store og luftige brombærmuffins, der smager himmelsk godt, og som er meget nemme at bage.
Jeg har udviklet denne opskrift på muffins med brombær uden smør og med reduceret mængde sukker, men det bliver de bestemt ikke dårligere af. Tværtimod.
Og så har jeg lavet dejen med lidt yoghurt, hvilket blandt andet gør at kagerne holder sig friske i længere tid.
Jeg foretrækker friske brombær, som du enten i sæsonen kan finde ude i den danske natur, eller det meste af året ellers kan købe i dit supermarked. Du kan også anvende frosne bær, men så skal de tøs op og dryppes af først.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på brombærmuffins
Brombærmuffins
Ingredienser
- 125 gram sukker
- 2 æg - strl. M/L
- 250 gram hvedemel - med 10% protein
- 2 teske bagepulver - svarende til 10 gram
- 1 teske vaniljesukker - svarende til 5 gram
- 100 gram yoghurt - naturel
- 100 gram olie - smagsneutral, eks. solsikkeolie
- 150 gram brombær - evt. lidt flere til pynt
Sådan gør du
- Til brombærmuffins starter du med veje 125 gram sukker af i en skål. Kom 2 æg i, og pisk det til en luftig og lys æggemasse. Det tager op mod 5 minutter og er det hele værd.
- Læg elpiskeren væk. Find en dejskraber frem.
- Vend nu med forsigtighed 250 gram hvedemel, 2 teske bagepulver og 1 teske vaniljesukker i sammen med 100 gram yoghurt og 100 gram olie.
- Til sidst vendes 150 gram brombær, og jeg plejer lige at halvere bærrene inden, men det er op til dig.
- Fordel dejen i 12 store muffinsforme. Du kan med fordel lige placere et brombær i toppen af hver muffin inden bagning.
- Bag de fantastisk muffins med brombær på næstnederste rille ved 180 grader varmluft, og de skal have ca. 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Efter bagning
Tag de færdigbagte brombærmuffins ud af ovnen og lad dem køle af på en rist.
Derefter kan de nydes eller fryses ned til senere brug. Velbekomme.
Birgit M
Kan man bruge optøede frosne bær? Hvis ja, kan man så fryse kagerne?
Mange hilsner og tak fra Birgit.
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger min opskrift på brombærmuffins. Skriv meget gerne hvordan du synes de smager.