Opskrift på nem brombærkage med friske brombær og en skøn crumble på toppen, Brombærkagen er nem at lave, og opskriften er med billeder.
Brombærkage er absolut en af mine favoritter, fordi brombær og en sød kagedej går så fint i spænd.
Samtidig er det en nem kage at bage, og den vækker glæde ved ethvert kaffebord.
I opskriften er der kage nok til i hvert fald seks personer.
Opskrift på brombærkage
Ingredienser
Dej
- 125 gram sukker
- 125 gram smør blødt
- 2 æg
- 125 gram hvedemel
- 200 gram brombær
Crumble
- 25 gram havregryn
- 25 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 50 gram smør
- 25 gram mandelsplitter
Sådan gør du
- Sukker kommes i en skål sammen smør, der er delt i mindre stykker. Smørret skal være blødt, men ikke smeltet. Pisk det luftigt. Pisk derefter æggene i et ad gangen.
- Til sidst kommes hvedemel i og dejen piskes jævn.
- Smør en tærteform eller lignende fad. Jeg har her anvendt en firkantet tærteform med løs bund, og formen er 18 gange 18 centimeter.
- Fordel dejen i formen, så den er helt jævn.
- Brombær skylles nænsomt og dryppes tørre. Derefter sættes brombærrene ned i dejen.
- Bland alle ingredienserne til crumble sammen i en lille skål, og fordel/smuldr den derefter ud over kagen.
- Bag din brombærkage n i en forvarmet ovn ved 175 grader almindelig varme, og bagetiden er cirka 40 minutter.
Næringsindhold
Tips
Tag brombærkagen ud af ovnen og lad den køle lidt af inden udskæring.
Af andre opskrifter med brombær finder du blandt andet min opskrift på hjemmelavet brombærmarmelade og en nem brombærroulade.
Kan man bage den dagen før, den skal serveres og evt lunes.?