Her er min opskrift på en lækker brombærcrumble. En skøn kage med friske brombær og den sprøde crumble på toppen. Få opskriften her.
Var det ikke lige noget med en lækker brombærcrumble, der er bagt med friske brombær?
Så er opskriften lige her, og det er en skøn kage med masser af de sunde brombær.
Udenfor sæson kan du sagtens også lave brombærkagen med frosne brombær.
Opskrift på brombærcrumble
Ingredienser
- 300 gram brombær gerne friske brombær, men frosne kan også anvendes
Crumbledej
- 40 gram hvedemel
- 40 gram smør i mindre tern
- 60 gram sukker
- 40 gram havregryn både finvalsede og grovvalsede kan anvendes
- 1 teskefuld vaniljesukker
Sådan gør du
- Ovnen tændes på 200 grader over- og undervarme.
- De friske brombær skylles nænsomt og rengøres. Dryppes af. Anvender du frosne brombær kan de anvendes direkte.
- Fordel brombærrene i et lille fad eller rund form. Jeg bruger gerne en rundt aluform med en diameter på ca. 20 centimeter.
- Vej hvedemel og smør af i en skål sammen med sukker, havregryn og vaniljesukker.
- Smuldr nu smørret ud i blandingen til en crumble. Det er nemt at gøre i hånden, men du kan også gøre det i røremaskine med påsat kagespartel.
- Drys nu din crumbledej over din brombærcrumble, så massen lægger sig smukt om bærrene.
- Brombærkagen bages ca. 25-30 minutter midt i ovnen indtil den er sprød og gylden. Bagetiden afhænger af hvor meget din ovn varmer.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte brombærcrumble køles helt af inden den serveres med en klat flødeskum eller creme fraiche til.
Se også disse skønne kager med brombær:
Comments
No Comments