Min opskrift på mørdejsstang, der er fyldt med friske brombær og en hjemmelavet kagecreme. Kagen er nem at lave, og du kan også bruge andre bær end brombær.
Bag en lækker mørdejsstang med brombær eller andre friske bær, og her får du en virkelig lækker kage til kaffen eller som dessert.
Du kan som sagt bruge friske brombær, men eks. blåbær er også gode at bruge i kagen.
Du laver nemt en god mørdej til kagen, og det giver en dejlig, sprød kage, der heller ikke er alt for sød. Her giver de friske bær også et fint modspil.
Opskriften er beregnet til 8 personer, men kagen holder sig fint nogle dage.
Opskrift til mørdejsstang
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 200 gram hvedemel
- 100 gram sukker
- 50 gram mandelmel
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 125 gram smør - koldt, skåret i tern
- 1 æg
- 150 gram brombær
- 75 gram sukker
- 25 gram majsstivelse
- 200 gram kagecreme
- marcipan
- æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Start med mørdejen: 200 gram hvedemel vejes af i en skål med 100 gram sukker, 50 gram mandelmel, 1 teskefuld vaniljesukker og 125 gram smør. Smuldr smørret ud i blandingen, og saml dejen med 1 ægStilles på køl i 30 minutter.
- 150 gram brombær vendes sammen med 75 gram sukker og 25 gram majsstivelse, og stilles til side.
- Lav 200 gram kagecreme som anvist i linket - eller brug en købecreme. Det første er det bedste.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig varme (over- og undervarme).
- Ælt mørdejen hurtigt igennem, tril til en pølse på cirka 35 centimeters længde, og rul den derefter ud til en rektangel på 35 gange 20 centimeter. Husk rigeligt med mel, så mørdejen til din mørdejsstang ikke hænger fast.
- Rul dejen forsigtigt om rullepinden og læg den over på en bageplade med bagepapir.
- Læg en stribe kagecreme på, og dernæst en stribe brombær. Undgå for meget væde fra brombærrene. Se eventuelt billedet herunder. Riv også gerne lidt marcipan over.
- Fold enderne lidt ind, og dernæst siderne, men de skal ikke overlappe hinanden.
- Pensl med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Mørdejsstangen bages nu midt i ovnen i 30 minutter.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Tips
Du kan også bruge andre bær i denne mørdejsstang. Herunder eksempelvis blåbær. Men rabarber er også gode.
Bente Olsen
Ingen gær eller bagepulver?
Holger Rørby Madsen
Hej Bente
Nej, ikke i denne opskrift - den er meget fin uden hævemidlerne 🙂
Alt det bedste
Holger