Min opskrift på mørdejsstang, der er fyldt med friske bormbær og en hjemmelavet kagecreme. Kagen er nem at lave, og du kan også bruge andre bær end brombær.
Opskriften på mørdejsstang er beregnet til mindst otte personer, men kagen holder sig fint nogle dage.
Ingredienser til mørdejsstang
200 gram hvedemel
100 gram sukker
50 gram mandelmel
1 teskefuld vaniljesukker
125 gram blødt smør
1 æg
150 gram brombær
75 gram sukker
25 gram Maizena
1 portion af min kagecreme
Lidt marcipan
Pasteuristeret æggehvide
Perlesukker
Hasselnøddeflager
Fremgangsmåde
- Hvedemel vejes af i en skål med sukker, mandelmel, vaniljesukker, blødt smør og et æg. Æltes sammen med hænderne til en mørdej og stilles på køl i 30 minutter.
- Brombær vendes sammen med sukker og Maizena, og stilles til side.
- Lav kagecreme som anvist i linket - eller brug en købecreme. Det første er det bedste.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig varme (over- og undervarme).
- Ælt mørdejen hurtigt igennem, tril til en pølse på cirka 35 centimeters længde, og rul den derefter ud til en rektangel på 35 gange 20 centimeter. Husk rigeligt med mel, så mørdejen til din mørdejsstang ikke hænger fast.
- Rul dejen forsigtigt om rullepinden og læg den over på en bageplade med bagepapir.
- Læg en stribe kagecreme på, og dernæst en stribe brombær. Undgå for meget væde fra brombærrene. Se eventuelt billedet herunder. Riv også gerne lidt marcipan over.
- Fold enderne lidt ind, og dernæst siderne, men de skal ikke overlappe hinanden.
- Pensl med pasteuriseret æggehvide, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Mørdejsstangen bages nu midt i ovnen i 30 minutter.
Du kan også bruge andre bær i denne mørdejsstang. Herunder eksempelvis blåbær. Men rabarber er også gode.
Se også mine opskrifter på:
Comments
No Comments