Her får du min opskrift på en nem brombærtærte med kokos. En lækker kage med friske brombær, kokos og smuldredej. Klar på 30 minutter.
Brombærtærte med kokos er en super nem og himmelsk lækker tærte, som du kan lave på ca. 30 minutter.
Tærten kan laves med friske brombær i sæsonen, og resten af året kan du sagtens bage brombærkagen med frosne brombær.
Det er en simpel kage med smuldredej, men man bliver lidt afhængig af den. Så er du advareret.
Opskrift på brombærtærte med kokos
Ingredienser
Bær
- 150 gram brombær - friske eller frosne bær
- 1 spiseskefuld kartoffelmel - med lidt top
- 25 gram sukker
- 5 gram vaniljesukker
Smuldredej
- 125 gram hvedemel
- 30 gram kokosmel
- 75 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 100 gram smør - i mindre tern, skal være koldt
Pynt
- Lidt sukker - til drys
Sådan gør du
- Ovnen tændes på 200 grader varmluft, og en form med en diameter på ca. 18 centimeter smøres med smør.
- Brombær vendes i en skål sammen med kartoffelmel, sukker og vaniljesukker.
- I en anden skål vejes hvedemel af sammen med kokos, sukker og vaniljesukker. Blandes sammen.
- Tilsæt koldt smør i mindre tern, og smuldr smørret ud i melblandingen, så det kommer til at minde om en revet ost.
- Fordel cirka ¾ af smuldredejen i formen, og tryk den let til uden at mase.
- Derpå fordeles brombær, og resten af smuldredejen drysses over. Drys også med lidt sukker.
- Brombærtærte med kokos bages nu på næstnederste rille i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Noter
Den færdigbagte brombærtærte med kokos køles lidt af, men brombærkagen er god at spise, mens den er lun.
Serveres gerne med en flødeskum eller creme fraiche.
Se flere opskrifter med brombær

Comments
No Comments