• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Rabarbersaft - nem opskrift på hjemmelavet saft af rabarber

Holger Rørby Madsen
Intet er næsten bedre end hjemmelavet rabarbersaft, der koges af friskplukkede rabarber. Saften er nem at koge, og du behøver ikke en saftkoger til det. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Drikke

Oversigt over indhold

  1. Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.
  2. Opskrift på rabarbersaft
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Blandingsforhold til rabarbersaft
  7. Atamon
  8. Holdbarhed
4.79 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.

Her er en virkelig nem og god fremgangsmåde til kogning af rabarbersaft.

De friske rabarber er nemlig fremragende at lave om til en god og hjemmelavet saft, og det er på ingen måde besværligt.

Faktisk skal du ikke engang have en saftkoger eller andet specialgrej, i stedet koger du saften i en almindelig gryde.

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet og hjemmelavet rabarbersaft.

Opskrift på rabarbersaft

4.8 fra 14 stemmer
RetDrikke
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 1.2 liter
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 gram rabarber
  • 1 liter vand
  • 250 gram sukker
  • 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Fjern top og bund af rabarberstænglerne. Stænglerne vaskes nu grundigt, og det er vigtigt, at de er helt fri for jord.
  • Skær derefter rabarberne ud i mindre stykker på cirka en centimeters længde. Det kommer sig ikke så nøje når du koger en hjemmelavet rabarbersaft.
  • Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og sukker. Tilsæt også lidt citronsaft, der giver en fin syre til den færdige saft.
  • Kog nu rabarberne i cirka 15 minutter under låg. Når først indholdet i gryden er i kog, skrues ned på svag varme, hvor rabarberne simrer indtil de er helt møre. Rør ikke i gryden undervejs. Det tager altså cirka 15 minutter. Klik her og sæt det smarte minutur med den præcise kogetid.
  • Tag gryden af blusset, og lad det nu stå i yderligere 15 minutter, hvor saften køler af.
  • Hæld nu indholdet gennem en sigte og ned i en ren skål. Mas de udkogte rabarber med en ske i sigten, så du får mest mulig ud af dem. Kassér pulpen (resten i sigten).
  • Fyld en flaske med patentprop med kogende vand, hvorefter vandet hældes fra.
  • Fyld nu din rabarbersaft i flasken og stil den derefter på køl.

Næringsindhold

Næringsindhold
Hjemmelavet rabarbersaft
Mængde pr. portion
Kalorier
1071
% Daglig værdi*
Fedt
 
2
g
3
%
Mættet fedt
 
0.3
g
2
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
0.2
g
Natrium
 
73
mg
3
%
Kalium
 
1460
mg
42
%
Kulhydrater
 
273
g
91
%
Kostfibre
 
9
g
38
%
Sukker
 
255
g
283
%
Protein
 
5
g
10
%
Vitamin A
 
511
IU
10
%
Vitamin C
 
46
mg
56
%
Calcium
 
463
mg
46
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Blandingsforhold til rabarbersaft

Opskriften giver cirka en liter ufortyndet saft, som derefter blandes med vand ved servering.

Jeg synes rabarbersaften har en passende styrke når man blander det i forholdet 1:1, altså halvt af hver.

Men jeg kan også godt lide saften har lidt styrke, så måske skal du have den i et andet blandingsforhold.

Derfor kan du prøve dig frem.

Billede resultat for kogning af rabarbersaft
Efter 15 minutter er rabarberne kogt helt møre, og nu er den klar til at blive sigtet. Foto: Madensverden.dk.

Atamon

Der kan tilsættes lidt Atamon til saften, hvis du ønsker at gemme den i længere tid.

Dette er dog ikke nødvendigt, hvis du alligevel forventer at nyde saften inden for de kommende par uger.

Billede resultat for hjemmelavet rabarbersaft
Den færdige rabarbersaft blandes med lidt vand, og serveres eventuelt med isterninger. Foto: Madensverden.dk.

Holdbarhed

Den færdige rabarbersaft opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.

Men saften er så frisk, at du sikkert har drukket den længe inden. God fornøjelse med produktionen af hjemmelavet saft af rabarber.

Se flere opskrifter:

Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot
Rabarbercrumble - opskrift på lækker crumblekage
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Oxalsyre - fakta om syren i blandt andet rabarber
Rabarbertrifli - nem trifli med rabarber og makron

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 432
  • 51
  • 9
  • 1
  • 4
  • 5
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Preben Theis Jeppesen

    juni 09, 2021 at 4:33 am

    det ville da være synd og ska at smide resten ud det er den bedste kompot som smager godt på mange ting eller rent på franskbrød jeg laver saften men det er kun for kompotten skyld med venlig hilsen Preben Theis Jeppesen

    Svar
    • Tine Friis

      juli 14, 2023 at 3:18 pm

      Nemlig! 😊
      Dbh. Tine Friis Jensen

      Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Fetakartofler med persille, feta og hvidløg
Rabarbermousse med vanilje - luftig sommerdessert »

Populært indhold lige nu

billederesultat for paprikagryde

Paprikagryde - hele familiens livret til aftensmad

billede med guacamole opskrift

Guacamole - opskrift på den bedste avocado dip

kyllingebryst med frossen spinat

Kyllingebryst med frossen spinat og gulerødder i fad

billederesultat for chokolade cookies

Cookies - den bedste opskrift med chokolade

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.8 fra 14 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetDrikke
KøkkenDansk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 1.2 liter
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!