Dette er en opskrift på en nem og hjemmelavet rabarbersaft. Saften koges af friske rabarber i en gryde med vand og sukker.
Her er en virkelig nem og god fremgangsmåde til kogning af rabarbersaft.
De friske rabarber er nemlig fremragende at lave om til en god og hjemmelavet saft, og det er på ingen måde besværligt.
Faktisk skal du ikke engang have en saftkoger eller andet specialgrej, i stedet koger du saften i en almindelig gryde.
Opskriften giver cirka en liter ufortyndet og hjemmelavet rabarbersaft.
Opskrift på rabarbersaft
Ingredienser
- 500 gram rabarber
- 1 liter vand
- 250 gram sukker
- 1 spiseskefuld citronsaft - friskpresset
Sådan gør du
- Fjern top og bund af rabarberstænglerne. Stænglerne vaskes nu grundigt, og det er vigtigt, at de er helt fri for jord.
- Skær derefter rabarberne ud i mindre stykker på cirka en centimeters længde. Det kommer sig ikke så nøje når du koger en hjemmelavet rabarbersaft.
- Kom rabarberstykkerne i en gryde sammen med vand og sukker. Tilsæt også lidt citronsaft, der giver en fin syre til den færdige saft.
- Kog nu rabarberne i cirka 15 minutter under låg. Når først indholdet i gryden er i kog, skrues ned på svag varme, hvor rabarberne simrer indtil de er helt møre. Rør ikke i gryden undervejs. Det tager altså cirka 15 minutter. Klik her og sæt det smarte minutur med den præcise kogetid.
- Tag gryden af blusset, og lad det nu stå i yderligere 15 minutter, hvor saften køler af.
- Hæld nu indholdet gennem en sigte og ned i en ren skål. Mas de udkogte rabarber med en ske i sigten, så du får mest mulig ud af dem. Kassér pulpen (resten i sigten).
- Fyld en flaske med patentprop med kogende vand, hvorefter vandet hældes fra.
- Fyld nu din rabarbersaft i flasken og stil den derefter på køl.
Næringsindhold
Blandingsforhold til rabarbersaft
Opskriften giver cirka en liter ufortyndet saft, som derefter blandes med vand ved servering.
Jeg synes rabarbersaften har en passende styrke når man blander det i forholdet 1:1, altså halvt af hver.
Men jeg kan også godt lide saften har lidt styrke, så måske skal du have den i et andet blandingsforhold.
Derfor kan du prøve dig frem.
Atamon
Der kan tilsættes lidt Atamon til saften, hvis du ønsker at gemme den i længere tid.
Dette er dog ikke nødvendigt, hvis du alligevel forventer at nyde saften inden for de kommende par uger.
Holdbarhed
Den færdige rabarbersaft opbevares i køleskabet, hvor den kan holde sig i op til 14 dage.
Men saften er så frisk, at du sikkert har drukket den længe inden. God fornøjelse med produktionen af hjemmelavet saft af rabarber.
Se flere opskrifter:
Rabarberkompot - opskrift på hjemmelavet kompot
Rabarbercrumble - opskrift på lækker crumblekage
Rabarberkage med kokos - svampet og nem at bage
Oxalsyre - fakta om syren i blandt andet rabarber
Rabarbertrifli - nem trifli med rabarber og makron

Preben Theis Jeppesen
det ville da være synd og ska at smide resten ud det er den bedste kompot som smager godt på mange ting eller rent på franskbrød jeg laver saften men det er kun for kompotten skyld med venlig hilsen Preben Theis Jeppesen
Tine Friis
Nemlig! 😊
Dbh. Tine Friis Jensen