Sommerens bedste opskrift på hyldeblomstsaft. Hjemmelavet saft med hyldeblomster er nem at lave selv, og her er Danmarks vel nok bedste opskrift på den.
Her har du en både nem og enkel opskrift på, hvordan du laver hyldeblomstsaft. Opskriften giver to flasker, som skal fortyndes inden det drikkes.
En skøn drik med masser af smag af sommer, både hvis det regner eller solen skinner.
Men det er vigtigt at være hurtig i slutningen af juni, for lige pludselig er hylden afblomstret, og så er det for sent.
Pssst: Brug den hjemmelavede hyldeblomstdrik til en sommerdrink med ginger beer.
Opskriften giver cirka to liter saft.
Opskrift på hyldeblomstsaft
Ingredienser
- 40 blomstrende skærme fra hyldeblomst
- 3 citroner økologiske
- 40 gram citronsyre
- 1 kilo rørsukker
- 1,5 liter vand
Sådan gør du
- Klip de groveste stilke af hyldeblomstskærmene. Vask citronerne og skær dem i skiver. Husk du skal bruge økologiske citroner.
- Kom hyldeblomsterne og citronskiverne i en stor skål eller gryde. Hæld rørsukker og citronsyre over.
- Kog vandet til din hyldeblomstsaft op og hæld det kogende vand over det hele. Rør stille rundt i massen til rørsukker og citronsyre er helt opløst. Det er vigtigt for at få en god hyldeblomstdrik.
- Dæk nu skålen til og lad hyldeblomstsaften køle ned. Stil den køligt, og gerne i køleskab hvis du har plads, i minimum 3 dage, gerne længere. Men tre dage er fint.
- Så er din hyldeblomstsaft klar til at blive hældt på flasker. Det gør du ved at si den og hælde saften gennem en tragt på flaske.
Fortyndes med vand
Hyldeblomstsaft skal efterfølgende fortyndes med vand, og så har du den mest fantastiske hyldeblomstdrik.
Den er virkelig god. Og altså ret nem at lave selv.
Hyldeblomst sodavand
Du kan også fortynde din hyldeblomstdrik med danskvand.
Det giver dig den lækre hyldeblomst sodavand. Lækker sommerdrik med bobler.
Hyldeblomstsaft med Atamon
Ønsker du en længere holdbarhed på din hyldeblomstsaft, kan du med fordel tilsætte lidt Atamon.
Tilsæt to teskefulde Atamon til den færdige drik inden den sættes i køleskabet.
Se også min opskrift på hyldeblomstsorbet og friterede hyldeblomster.
Eller min opskrift på hyldesaft med jordbær.
Spørgsmål og svar
Jeg plejer at lave hyldeblomstsaft trække i 5-6 dage, for så er den helt perfekt.
Sagtens. Et smart trick er, at fryse hyldeblomstsaften i isterningeposer, for så er det nemt at tage terninger op og fortynde med vand.
Nej, det er ikke nødvendigt. Men Atamon forlænger holdbarheden, og i opskriften kan du se hvor meget du skal bruge.
Se mere indhold:
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Hej.
Hvis man fryser saften ned i bøtter, er det så ikke lige meget med Atamon, dag frysningen jo forlænger brugen af saften? Eller er det medvirkende til en forlængelse af holdbarhed efter optøning?
Mvh. Randi