Opskrift på lækker hyldeblomst mojito, som du kan lave med eller uden alkohol. En skøn sommerdrink med mynte, lime, hyldeblomst og danskvand.
Hyldeblomst mojito er en af de drinks, som du med fordel kan lave uden alkohol, og så har du en super lækker mocktail med masser af smag.
Der er altså tale om en skøn sommerdrink uden alkohol, men du kan også tilsætte lidt hvid rom, hvis du ønsker din hyldeblomst mojito som en rigtig cocktail.
Du laver den nemt af ufortyndet hyldeblomstsaft - enten en hjemmelavet hyldeblomstsaft eller en købt fra supermarkedet.
Her kan du se vores smagstest af hyldeblomstsaft.
Opskriften er beregnet til en person, men den er jo nem at gange op.
Opskrift på hyldeblomst mojito
Hyldeblomst mojito med eller uden alkohol
Ingredienser
- mynte - ca. 10 blade
- 1 teskefuld rørsukker - eller alm. sukker
- 1 lime - både skal og saft
- 5 centiliter hyldeblomstsaft
- 15 centiliter danskvand
- is - isterninger eller knust is
Sådan gør du
- Pluk ca. otte mynteblade og kom dem i en lille skål sammen med rørsukker.
- Mas nu mynteblade og sukker godt sammen med en muddler eller hvad du nu har til det.
- Del limefrugten i to, og skær en skive fra til pynt.
- Riv lidt limeskal i og pres al limesaften ned i skålen. Stød nu det hele godt sammen igen. Evt. også sammen med resten af limefrugten for at få det hele med.
- Kom isterninger eller knust is i et koldt glas.
- Sigt indholdet fra skålen ned over isen, og hæld også fem centiliter ufortyndet hyldeblomstsaft ved. Vil du lave hyldeblomst med alkohol er det nu, du tilsætter fire centiliter hvid rom.
- Top med danskvand og pynt med limeskive og frisk mynte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Den færdige hyldeblomst mojito serveres straks, og du kan som sagt servere den med eller uden alkohol. Begge versioner smager godt.
Hvad er en muddler?
Du kan som sagt med fordel anvende en muddler til din hyldeblomst mojito, men hvad er det for en?
En muddler anvendes når du laver drinks, hvor den bruges til at støde smag ud af eks. lime, bær og andet.
Den kan også gå under navne som støder eller morter, og den anvendes selvfølgelig især til den klassiske mojito drink.
Se mere indhold:
Del dine ideer og tanker med os andre her: