Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel.
Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri chokolade består altså kun af fem ingredienser.
Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.
Den blødende chokoladekage er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Og han døbte den fremragende kage Gateau Marcel.
Michel Michaud har i øvrigt i sin tid høstet en del af de eftertragtede Michelin-stjerner, så han ved nok hvad han har med at gøre. Også på kagefronten.
Den berømte kage er nem at bage selv, men du skal blot huske ikke at overbage chokoladekagen, da den skal have en blød konsistens i midten.
Den helt perfekte chokoladekage, der både er god til kaffen og som dessertkage.
Opskriften er beregnet til otte personer.
Opskrift på Gateau Marcel
Gateau Marcel kage - nem opskrift med 5 ingredienser
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 200 gram mørk chokolade
- 200 smør økologisk
- 200 gram sukker
- 8 pasteuriserede æggeblommer 4 bægre
- 5 pasteuriserede æggehvider ca. 3,5 bægre
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med smørret, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
- Vej 160 gram sukker af, og pisk sukker og de pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
- Æggehviderne kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten (40 gram) af sukkeret i.
- Smør en springform med smør, og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning.
- Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
- Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
- Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
- Bag din Gateau Marcel i 28 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
- Tag kagen ud og lad den køle helt af.
- Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges.
Tips
Chokoladekagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen.
Den skal nemlig være lidt "blødende".
Servering
Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.
Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel.
Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.
Se også mine opskrifter på:
Hej Trine
Mange tak for det - og du har ret. Det var lidt forvirrende - men nu skulle den være rettet til 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Det ser lovende ud i ovnen. Jeg studsede dog over, at du ikke nævner æggeblommerne, men hviderne op til flere gange. Jeg har selv gættet mig til fremgangsmåden, men måske det skulle rettes? Det må være en fejl.
Det er ganske sikkert en glimrende chokoladekage, men lad være med at kalde den Gateau Marcel. Hvis den var det var den øverste halvdel ikke bagt.
Hej Karen - og tak for de rosende ord, Men er enig - denne opskrift på Gateau Marcel er super god - og godt at dine gæster ku' li' den 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Det her er en aldeles vidunderlig Gateau Marcel chokoladekage. Gæsterne var ellevilde med den. Prøv den.
Kh Karen