Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel.
Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri chokolade består altså kun af fem ingredienser.
Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.
Den blødende chokoladekage er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Og han døbte den fremragende kage Gateau Marcel.
Michel Michaud har i øvrigt i sin tid høstet en del af de eftertragtede Michelin-stjerner, så han ved nok hvad han har med at gøre. Også på kagefronten.
Den berømte kage er nem at bage selv, men du skal blot huske ikke at overbage chokoladekagen, da den skal have en blød konsistens i midten.
Den helt perfekte chokoladekage, der både er god til kaffen og som dessertkage.
Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.
Opskrift på Gateau Marcel
Ingredienser
- 200 gram mørk chokolade
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 8 pasteuriserede æggeblommer 4 bægre
- 5 pasteuriserede æggehvider ca. 3,5 bægre
Desuden anvendes
- Lidt smør til formen
- Lidt sukker til drys
- 2 spiseskefulde kakao sigtes over kagen
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde sammen med smørret, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
- Vej 160 gram sukker af, og pisk sukker og de pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
- Æggehviderne kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten (40 gram) af sukkeret i.
- Smør en springform med smør, og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på 22 centimeter.
- Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
- Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
- Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
- Bag din Gateau Marcel i 28 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
- Tag kagen ud og lad den køle helt af.
- Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Note
Din Gateau Marcel chokoladekage vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen.
Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.
Servering
Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.
Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel.
Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.
Bianca
Den bedste kage, ever!
Sille
Mums 🤪
Inge Marcussen
Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.
Maria
Varmluft eller almindelig ovn?,😄