Gateau Marcel er måske verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri. Opfundet af Michel Michaud og laves med blot 5 ingredienser.
Gateau Marcel er vel nok verdens bedste chokoladekage, og så er den glutenfri, da den ikke indeholder hvedemel. Desuden kan kagen laves med blot fem ingredienser, plus et par småting til form og anretning. Men selve den glutenfri kage består altså kun af fem ingredienser.
Chokoladekagen blev opfundet af kokken Michel Michaud, der blandt andet har arbejdet på Kong Hans' Kælder, Søllerød Kro, Falsled Kro og Molskroen på Djursland.
Kagen er altså glutenfri, da den ikke indeholder mel. Og det var faktisk grunden til opfindelsen af kagen, har Michel Michaud tidligere udtalt. Og han døbte den Gateau Marcel.
Kagen er god til kaffen og som dessertkage. Opskriften er beregnet til otte personer, og du kan også se video med fremgangsmåde.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på Gateau Marcel
Gateau Marcel
Ingredienser
- 200 gram mørk chokolade
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 8 pasteuriserede æggeblommer - 4 bægre
- 5 pasteuriserede æggehvider - ca. 3,5 bægre
Desuden anvendes
- smør - til formen
- sukker - til drys
- 2 spiseskefulde kakao - sigtes over kagen
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Hak 200 gram mørk chokolade groft og kom den i en lille gryde sammen med 200 gram smør, som du skærer i mindre tern. Smelt det ved lav varme, og det skal blot netop være smeltet. Tages af kogepladen.
- Vej 160 gram sukker af, og pisk sukker og 8 pasteuriserede æggeblommer meget luftigt.
- 5 pasteuriserede æggehvider kommes i en anden skål og piskes stive. Pisk derefter gradvist resten (40 gram) af sukkeret i. Samlet bruges der altså 200 gram sukker.
- Smør en springform med smør, og drys lidt sukker ud over den. Hæld overflydende sukker af. På den måde slipper din Gateau Marcel nemmere formen efter bagning. Jeg bruger en form med en diameter på 22 centimeter.
- Nu kommes det smeltede smør og chokolade ned til de luftige æggeblommer. Vendes meget forsigtigt sammen.
- Vend derefter de stive æggehvider gradvist i, og det skal fortsat ske meget forsigtigt, så chokolademoussen forbliver så luftig som overhovedet muligt! Brug gerne en dejskraber.
- Kom nu lidt over halvdelen af chokolademoussen i springformen og fordel den jævnt. Resten af moussen stilles på køl.
- Bag din Gateau Marcel i 28 minutter, og chokoladekagen må endelig ikke overbages!
- Tag kagen ud og lad den køle helt af.
- Fordel nu forsigtigt resten af chokolademoussen oven på chokoladekagen, og stil på køl indtil den skal bruges. Du kan sagtens lave en Gateau Marcel dagen før den skal bruges. Sigt 2 spiseskefulde kakao over den glutenfrie chokoladekage.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
Kagen vil formentlig se lidt ubagt ud når du hiver den ud af ovnen, men det er meningen. Den skal nemlig være lidt "blødende", og den må endelig ikke overbages.
Lige før servering sigtes kakao over kagen. Derefter kan den pyntes med chokoladespåner.
Og lad os bare understrege det igen: Gateau Marcel er den ultimative chokoladekage! Samtidig er den glutenfri, da den ikke indeholder et eneste gram mel.
Derfor er chokoladekagen god for glutenallergikere.
Heidi Hjortdal
Det er et sikkert hit hver gang.
Bare et lille fif: Jeg bruger 150 gram almindelig mørk kogechokolade og 50 gram 85% chokolade. Så bliver den helt perfekt i smagen.
Holger Rørby Madsen
Hej Heidi
Mange tak for tilbagemeldingen - det er godt at høre. Og tak for tippet - som hermed er givet videre. Gateau Marcel er en virkelig dejlig kage.
Alt det bedste
Holger
Maria
Varmluft eller almindelig ovn?,😄
Inge Marcussen
Jeg har i flere år været meget glade for Jeres opskrifter, men pludselig kan jeg ikke få opskrifterne frem, når opskriften begynder kommer der: Om madens verdin , men ingen opskift desværre.
Sille
Mums 🤪
Bianca
Den bedste kage, ever!
Trine
Det ser lovende ud i ovnen. Jeg studsede dog over, at du ikke nævner æggeblommerne, men hviderne op til flere gange. Jeg har selv gættet mig til fremgangsmåden, men måske det skulle rettes? Det må være en fejl.
Holger Rørby Madsen
Hej Trine
Mange tak for det - og du har ret. Det var lidt forvirrende - men nu skulle den være rettet til 🙂
Alt det bedste til dig
Holger
Tove Hansen
Det er ganske sikkert en glimrende chokoladekage, men lad være med at kalde den Gateau Marcel. Hvis den var det var den øverste halvdel ikke bagt.
Stig
Har du overhovedet læst opskriften?
Toppen er netop ikke bagt.
Guffeliguf.dk
Hej Karen - og tak for de rosende ord, Men er enig - denne opskrift på Gateau Marcel er super god - og godt at dine gæster ku' li' den 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Karen F.
Det her er en aldeles vidunderlig Gateau Marcel chokoladekage. Gæsterne var ellevilde med den. Prøv den.
Kh Karen