Her får du opskriften på verdens bedste chokoladekage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Jeg er ikke bange for at kalde den for verdens bedste chokoladekage. For den er super god, og den bages med kærnemælk.
Opskriften på denne lækre og svampede chokoladekage er fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.
Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave chokoladekagen selv derhjemme.
Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god.
Opskriften er til mindst 10 personer.
Opskrift på verdens bedste chokoladekage
Verdens bedste chokoladekage - bagerens egen opskrift!
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 200 gram margarine blød
- 200 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 160 gram æg
- 270 gram hvedemel
- 30 gram kakao
- 10 gram bagepulver
- 150 gram kærnemælk
Chokoladeovertræk
- 200 gram mørk chokolade
- 5 spiseskefulde sødmælk
- 5 spiseskefulde flormelis
- krymmel eller kokos
Sådan gør du
- Vej blød margarine af sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
- Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
- Æggene slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Der skal være 160 gram, hvilket svarer til cirka tre æg. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
- Vej hvedemel af sammen med kakao og bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med kærnemælk.
- Rør dejen sammen til en luftig masse.
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
- Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
- Verdens bedste chokoladekage skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
Efter bagning
Tag den færdigbagte chokoladekage ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad.
Lad chokoladekagen køle lidt af.
Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også lidt mælk og flormelis som angivet, og smelt under omrøring.
Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af.
Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.
Sådan laver du verdens bedste chokoladekage.
Men i forhold til pyntning kan du selvfølgelig pynte som du synes.
Du kan i øvrigt eventuelt skære kanterne fra og dele chokoladekagen i to. Så har du er par chokoladekager af en fin størrelse.
Øvrige noter
Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.
Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.
Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere.
Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.
Se også disse opskrifter:
Hej Camilla
Ja da - det kan du sagtens - brug samme mængde 🙂
De bedste hilsner
Holger
Hej 😊
Kan margarinen byttes ud med smør?
Gør det noget specielt, når den er bagt med margarine? 😊
Hej Janni
Det tror jeg sagtens, og jeg vil tro de skal have cirka 15-20 minutter ved 200 grader varmluft. Afhængig af hvor store dine muffinsforme er.
Prøv det endelig af 🙂
Alt det bedste
Holger
Hej
Kan de bages dom muffins?
Hvis ja hvor længe tror i de skal have uden at blive tørre😀🐥
Hej Maria
Det svarer til cirka tre æg. Rigtig god fornøjelse - det er en mega god chokoladekage 🙂
Alt det bedste
Holger
Hejsa...
Den ser lækker ud den kage. 160 gram æg, hvor mange er det plus minus?
På forhånd tak 🙂
Venligst Maria