Her får du opskriften på verdens bedste chokolade kage med kærnemælk. Chokoladekagen stammer fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel.
Denne chokolade kage med kærnemælk er virkelig lækker, og den vil jeg anbefale dig at kaste dig over. Og så kommer opskriften direkte fra bageren selv.
Opskriften på denne lækre og svampede kage er nemlig fra bagermester Hardy Christensen i Nørre Nebel ved Varde.
Her var chokoladekagen er særdeles populær kage blandt kunderne i bagerbutikken i Bredgade, og nu kan du lave chokoladekagen selv derhjemme.
Dejen laves blandt andet af margarine og kærnemælk, og den er altså fantastisk god.
Opskriften er til mindst 10 personer.
Se her hvordan du laver alletiders mumse chokoladekage.
Opskrift på chokolade kage med kærnemælk
Ingredienser
- 200 gram margarine blød
- 200 gram sukker
- 10 gram vaniljesukker
- 160 gram æg
- 270 gram hvedemel
- 30 gram kakao
- 10 gram bagepulver
- 150 gram kærnemælk
Chokoladeovertræk
- 200 gram mørk chokolade
- 5 spiseskefulde sødmælk
- 5 spiseskefulde flormelis
- krymmel eller kokos
Sådan gør du
- Vej blød margarine af sammen med sukker og vaniljesukker, hvorefter det kommes i skålen til røremaskinen. Sæt kagespartel på.
- Rør otte minutter ved middel hastighed. Jo, så lang tid at lave dejen til verdens bedste chokoladekage, men det er hele tiden værd!
- Æggene slås ud i en lille skål og piskes let sammen. Der skal være 160 gram, hvilket svarer til cirka tre æg. Pisk gradvist æggene ind i dejen.
- Vej hvedemel af sammen med kakao og bagepulver, og sigt det ned i dejen sammen med kærnemælk.
- Rør dejen sammen til en luftig masse.
- Forvarm ovnen til 175 grader almindelig over- og undervarme.
- Beklæd et ildfast fad med bagepapir. Her er der anvendt et fad på cirka 20 gange 30 centimeter, hvilket giver en god og høj chokoladekage (det kan jeg godt lide).
- Fordel dejen i fadet og jævn den godt ud i alle hjørner.
- Verdens bedste chokoladekage skal have cirka 50 minutter i ovnen. Prik i den for at sikre, at den er bagt tilstrækkeligt.
Næringsindhold
Efter bagning
Tag den færdigbagte chokolade kage med kærnemælk ud af ovnen, og vend den rundt på et skærebræt. Gør det forsigtigt, så bunden nu vender opad.
Lad chokoladekagen køle lidt af.
Hak chokoladen groft og kom den i en lille gryde. Tilsæt også lidt mælk og flormelis som angivet, og smelt under omrøring.
Når chokoladen netop er smeltet og blank tages den af.
Fordel chokoladen over kagen og drys med krymmel eller kokos.
Sådan laver du verdens bedste chokolade kage.
Men i forhold til pyntning kan du selvfølgelig pynte som du synes.
Du kan i øvrigt eventuelt skære kanterne fra og dele chokoladekagen i to. Så har du er par chokoladekager af en fin størrelse.
Øvrige noter
Afhængig af hvor stor en form du bager chokoladekagen i, kan du bestemme hvor høj den skal være.
Jeg har her bagt den i en form på cirka 20 gange 30 centimeter, og det giver som sagt en fin og rimelig høj kage. Og her passer bagetiden på cirka 50 minutter.
Laver du kagen i en større bradepande er bagetiden nok lidt kortere.
Men ovne varmer i det hele taget forskelligt, så hold øje med den til sidst, og tag den ud når den er færdigbagt.
Se også disse opskrifter fra bager Hardy:
Har prøvet at bage den 2 gange på samme dag og begge gange falder kagen sammen og bliver tør hvad gør vi forkert ?? Har fulgt opskriften slavisk …øv øv