Her er min grundopskrift på hindbærcoulis, der er en nem og lækker hindbærsovs. Kan laves med frosne eller friske hindbær, og bruges til is, frugt m.v.
Hindbærcoulis er en klassisk hindbærsovs, der er er perfekt til is og meget andet godt.
Det her er min grundopskrift på den, og som jeg plejer at lave den. Der findes også andre måder, men denne virker hver gang.
Jeg plejer at bruge 200 gram hindbær sammen med 100 gram flormelis, for det passer til fire personer. Og mængdeforholdet skal altid være 2:1, altså to dele hindbær til en del flormelis.
Bruger du 300 gram hindbær, ja så skal der 150 gram flormelis til.
Frosne eller friske hindbær?
Til min coulis med hindbær bruger jeg de hindbær, som jeg nu engang kan få fat på. Og både de frosne og friske hindbær fungerer fint til hindbærcoulis.
De frosne giver jeg altid et opkog - her kan du læse mere om hvorfor jeg altid koger frosne hindbær.
De friske hindbær kan blot blendes direkte med flormelis, og så er de klar til brug.
Det er også en smagssag om man vil sigte hindbærsovsen, men jeg synes den er bedst uden kerner.
Opskrift på hindbærcoulis
Hindbærcoulis - lækker hindbærsovs til dessert
Ingredienser
- 200 gram hindbær - frosne eller friske
- 100 gram flormelis
Sådan gør du
- Vej hindbær og flormelis af i en lille gryde.
- Varm det op ved en middel varme indtil det koger, og kog så cirka et minut under omrøring.
- Tag din hindbærcoulis af varmen, og sigt det i en lille skål.
- Stilles på køl mindst en time, så hindbærsaucen når at blive kold. Måske længere tid, så lav den gerne i god tid.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Den skønne hindbærcoulis kan blandt andet serveres til en hjemmelavet italiensk is, som du finder opskriften på her:
Udtale af coulis
Hindbærcoulis - eller rettere coulis - udtales [kuˈli]. Altså med stumt s til sidst.
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Herdis Vind
Bliver det ikke for sød Andre opskrifter er der kun halv så meget sukker i Hindbærsovs
Holger Rørby Madsen
Hej Herdis
Det er jo en smagssag, men jeg synes det ikke 🙂
Men man kan sagtens reducere sukkerindholdet.
Alt det bedste
Holger
Vibeke Qvist Raaschou
God opskrift. Brugte friske “udenlandske” hindbær 🫣. Og så er det fint til en rest fra ugens risengrødsdag. Altså som ris a la mande. Men da julen er flere uger borte, og kirsebærsovs er “no go” i februar - så er det bare top på en fredagsdessert med lækker hindbær coulis.
Og “de frasigtede” kærner …. de er gemt på køl …. til morgenmadens skyr. Så intet madspild her. Tak.
Mvh
Vibeke Qvist Raaschou