• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Skal man koge frosne hindbær før de spises?

Skal man koge frosne hindbær før de spises?

frosne hindbær
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. november 2023 - Udgivet: 3. februar 2020

Frosne hindbær er året rundt en nem adgang til de lækre hindbær, og derfor er bærrene da også meget populære i blandt andet desserter.

Men skal man koge de frosne bær før brug, og hvor længe skal de så koges?

Her er de gode råd om anvendelse af hindbær på frost.

Frosne hindbær og sygdom

Når vi overhovedet taler om kogning af frosne hindbær, så skyldes det risikoen for norovirus, der også kaldes for roskildesyge.

Norovirus og roskildesyge kan blandt andet skyldes, at bærrene er skyllet i forurenet vand, herunder kloakvand, og det har der desværre været flere tilfælde af.

Men det kan også skyldes dårlig håndhygiejne hos de folk, der plukker, pakker eller på andre måder er i kontakt med bærrene.

Kog frosne bær

Netop på grund af risikoen for norovirus er anbefalingen, at man altid koger de frosne hindbær. Og andre frosne bær, for den sags skyld.

Og kogningen ske ved, at bærrene koges i et minut, hvor vandet bobler, så du er sikker på, at al virus er dræbt.

På den måde undgår du at blive syg af de frosne bær.

Norovirus kan være farlig for svækkede mennesker, herunder små børn og ældre, og derfor skal du være ekstra opmærksom på at koge hindbærrene, hvis du serverer de frosne bær for dem.

Se i øvrigt her hvordan du bedst opbevarer de forskellige bær.

Bær fra egen have

Kogeanbefalingen af frosne hindbær og øvrige bær gælder især de bær, som du køber i supermarkedernes frysebokse.

Her kommer bærrene ofte fra mere eksotiske destinationer som blandt andet Serbien, hvor der har været tilfælde med bær, der var smittet med norovirus.

Har du plukket hindbær i egen have, og skyllet dem godt inden de blev frosset ned, behøver du ikke koge disse hindbær.

Generelt er risikoen for at blive smittet med friske bær mindre, men husk altid at skylle bærrene grundigt.

Se også mine opskrifter på:

Hindbærgalette

Hjemmelavet hindbærmarmelade

Hindbærcrumble

Hindbærsorbet

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Debora Møller

    november 19, 2022 at 12:15 pm

    Hej Holger
    Kan man fryse længe kogte frosne bær/frugt? Jeg glemte helt gryden med frosne bær/frugt, efter jeg satte over. Og der var låg på. De havde kogt halv time, nu er jeg i tvivl om jeg skal fryse dem til senere smoothie.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her