Chokolade panna cotta er en fantastisk dessert fra Italien, som er utrolig nem at lave. Det tager kun fem minutter, hvorefter den skal stå i fire timer.
Jeg har lavet denne chokolade panna cotta med en chokolade med en kakaoprocent på 70, fordi jeg synes den har den rigtige bitterhed i den færdige dessert.
Men du kan sagtens lave panna cotta med din egen favoritchokolade.
Opskriften er dessert til seks personer, men hvis I er super glade for panna cotta med chokolade er det måske kun til fire personer.
Til chokolade panna cotta anvendes
4 deciliter fløde
75 gram flormelis
2 blade husblas
100 gram mørk chokolade
Eventuelt lidt mere mørk chokolade, som rives i spåner og lægger på som pynt
Sådan laver man chokolade panna cotta
- De to blade husblas lægges i en skål med koldt vand, og blødes op i fem minutter.
- Find en tykbundet kasserolle frem og hæld fløden.
- Kog det forsigtigt op, men det skal ikke nå kogepunktet. Blot blive varm uden at koge.
- Pisk derefter flormelis i den varme fløde, og tag kasserollen af blusset.
- Tag de to blade husblas op af vandet, og klem dem fri for vand, hvorefter de piskes ind i fløden.
- Den mørke chokoladelade hakkes groft, og piskes ligeledes ind i flødemassen, så du nu har en luftig creme til panna cotta.
- Fordel flødemassen i seks glas, som derefter skal sættes på køl. Eller sættes udenfor hvis temperaturen er omkring de fem grader.
- Lad de færdiglavede chokolade panna cotta stå i fire timer før servering.
Servering
Anret med spåner af reven chokolade på toppen – og måske lidt friske bær eller frugt til.
Det giver et fint modspil til den søde dessert.
Hvad synes du om denne opskrift?
- Chokolade panna cotta
Stem her
( stemmer)Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.