• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Panna cotta - nem og lækker opskrift på italiensk dessert

Panna cotta - nem og lækker opskrift på italiensk dessert

billede med panna cotta
4.7 fra 66 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
528
SHARES
FacebookMessenger528PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. maj 2024 - Udgivet: 21. juli 2023

Panna cotta er altid en sikker vinder når vi taler dessert, og den kan alle finde ud af at lave. Faktisk består ingredienserne blot af fløde, vaniljestang, sukker og husblas, og så tager den kun få minutter at lave.

Derefter stilles den italienske flødebudding eller fløderand, for det er faktisk sådan en panna cotta er, på køl i mindst tre timer. Derfor kan du lave desserten i god tid, og blot tage den ud når du vil overraske med en dessert i verdensklasse.

Opskriften giver seks stk. lavet i glas, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem. Tilsættes der lidt citron er du næsten i gang med at lave en citronfromage.

Indhold
  • Panna cotta
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Chokolade panna cotta
  • Budding
  • Gammeldags citronfromage
  • Creme brulee
  • Romfromage med vanilje og mandler
  • Koldskålsfromage
  • Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med panna cotta
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Panna cotta

4.72 fra 66 stemmer
Min bedste opskrift på panna cotta, der er en klassisk dessert fra det italienske køkken. Nem at lave på få minutter med få ingredienser.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl 3 timer t
Samlet tid 3 timer t 20 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Kalorier: 352
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde
 

  1. Husblas kommes i en skål med koldt vand, og opblødes i fem minutter.
  2. Kom piskefløde i en lille gryde.
  3. Vaniljestangen flækkes på den lange led, og med en kniv skraber du vaniljekornene ud, og kommer dem op i fløden. Læg også vaniljestangen i gryden.
  4. Vej sukker af og tilsæt.
  5. Kog nu fløden op, og rør sukkeret godt ud i flødemassen. Fløden skal blot op og koge, og sørg også for at få alle kornene fra vaniljestangen med ud, for jo mere smag får du i den panna cotta.
  6. Når fløden koger, tages gryden straks af kogepladen.
  7. Vrid vandet af de opblødte blade husblas og rør kom dem i gryden. Rør straks husblassen ud i fløden, og vær sikker på at den er rørt helt ud!
  8. Lad lige flødemassen stå og køle en smule af, og rør den rundt igen.
  9. Fordel fløden i seks mindre glas.
  10. Stil glassene med din panna cotta i køleskabet, og her skal de stå i mindst tre timer, hvor flødemassen sætter sig som en fromage.

Næringsindhold

Kalorier: 352kcalKulhydrater: 19gProtein: 2gFedt: 30gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gKolesterol: 94mgNatrium: 23mgKalium: 82mgSukker: 19gVitamin A: 1225IUVitamin C: 1mgCalcium: 55mgJern: 0.1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Panna cotta er nem at lave, for den kan laves i god tid inden den skal bruges.

Ved serveringen er der flere muligheder. Enten kan du blot servere den i glasset, som kan pyntet med friske bær eller hvad du synes. Evt. altså en hindbærcoulis, som du kan søge opskriften frem på i søgefeltet øverst på siden.

Du kan også holde glasset i en lille skål med varmt vand i nogle få sekunder (pas på der ikke kommer vand ned til din panna cotta), hvorefter den kan vendes ud på en tallerken. Fordelen ved det sidste serveringsforslag er, at du får bunden op, og her ligger alle vaniljekornene. Det ser godt ud på en tallerken.

Chokolade panna cotta

Jeg har lavet denne chokolade panna cotta med en chokolade med en kakaoprocent på 70, fordi jeg synes den har den rigtige bitterhed i den færdige dessert.

Du skal bruge:

4 dl fløde
75 g flormelis
2 blade husblas
100 g mørk chokolade

Fremgangsmåde:

  • De to blade husblas lægges i en skål med koldt vand, og blødes op i fem minutter.
  • Find en tykbundet kasserolle frem og hæld fløden i. Varm det forsigtigt op, men det skal ikke nå kogepunktet. Blot blive varm uden at koge. Pisk derefter flormelis i den varme fløde, og tag kasserollen af blusset.
  • Tag de to blade husblas op af vandet, og klem dem fri for vand, hvorefter de piskes ind i fløden.
  • Den mørke chokoladelade hakkes groft, og piskes ligeledes ind i flødemassen, så du nu har en luftig creme til panna cotta.
  • Fordel flødemassen i seks glas, som derefter skal sættes på køl. Eller sættes udenfor hvis temperaturen er omkring de fem grader.
  • Lad de færdiglavede chokolade panna cotta stå i fire timer før servering.

Anret med spåner af reven chokolade på toppen - og måske lidt friske bær eller frugt til. Det giver et fint modspil til den søde dessert. Du finder flere lækre opskrifter på italiensk mad her.

Flere inspirerende opskrifter:

Budding

4.7 fra 41 stemmer
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Gå til opskrift
billederesultat for budding

Gammeldags citronfromage

4.7 fra 31 stemmer
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Gå til opskrift
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Creme brulee

4.7 fra 40 stemmer
Her er den bedste opskrift på creme brulee. Den lækre dessert er nem at lave med fløde og mælk, så den ikke bliver fed. Inkl. gode tips.
Gå til opskrift
billede med creme brulee

Romfromage med vanilje og mandler

4.7 fra 3 stemmer
Romfromage med vanilje, mandler og lidt granatæblekerner til pynt smager dejligt. En smuk dessert, som er utrolig nem at lave.
Gå til opskrift
Romfromage

Koldskålsfromage

4.8 fra 29 stemmer
Koldskålsfromage med rabarber og friske jordbær er en dessert, som bare smager af sommer. Den kan laves i forvejen, så der er ingen stress.
Gå til opskrift
Koldskålsfromage med kompot

Fløderand - nem opskrift på klassisk dansk dessert

4.6 fra 33 stemmer
Fløderand er en gammel klassisk dessert, som mormormad ofte lavede. I dag køber de fleste den, men fløderand er faktisk meget nem at lave selv.
Gå til opskrift
billederesultat for fløderand

FAQ

Hvad er panna cotta?

Panna cotta betyder "kogt fløde" på italiensk og er en flødebasseret dessert sat med gelatine. Den er glat, cremet og let svingende i konsistens – ofte serveret med bær, sirup eller frugtkompot.

Hvor lang tid skal panna cotta stå på køl?

Panna cotta skal minimum på køl i 3 timer, helst nat over. Den skal være fast nok til at kunne vendes ud (hvis ønsket), men stadig blød og cremet.

Kan man lave panna cotta uden husblas?

Ja, du kan godt lave panna cotta uden husblas. Brug alternativer som agar agar (vegetabilsk gelé fra alger) eller Maizena (der giver en mere buddinglignende konsistens). Mængden og metode afhænger af produktet – følg specifik opskrift.

Hvordan får man panna cotta ud af formen?

Dyp formens bund i varmt vand i 5–10 sekunder. Løsn forsigtigt kanten med en kniv og vend panna cottaen ud på en tallerken og bank let. Silikoneforme er særligt gode til dette.

Hvor længe holder panna cotta?

Opbevar altid panna cotta i køleskabet, hvor den holder i 2–3 dage. Dæk den godt til, så den ikke tager smag fra andre ting i køleskabet.

Kan man fryse panna cotta?

Det kan godt lade sig gøre at fryse panna cotta, men konsistensen bliver grynet. Det er bedst at lave den frisk – eller dagen før servering.

Kan man lave panna cotta med andre smage?

Ja, det kan du sagtens. Prøv med chokolade panna cotta, kaffe eller espresso, citrus (appelsin/citron/lime) eller krydderier som kanel, stjerneanis eller lavendel. Mulighederne er mange.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anni

    april 19, 2024 at 9:54 am

    Kære Madens Verden
    Jeg er vild med dine hjemmeside, kigger altid, når jeg får en ide, eller mangler en ide!!!

    Så TAK for rigtig mange gode opskrifter, skrevet eller fortalt i et sprog alle forstår.

    Jeg elsker stegte ris, men jeg er stoppet med at spise det, fordi jeg har læst at man ikke må bruge ris fra dagen før.
    Hvordan er din holdning til det ?
    I øvrigt , hvad tænker du om ris i det hele taget ? Nu er det jo farligt at spise ris, hvis man ikke har haft dem stået i blød længe......
    Vh Anni

    Svar
  2. janne lisbeth unden

    januar 21, 2024 at 10:03 am

    skøn mad

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      januar 21, 2024 at 3:29 pm

      Mange tak, Janne - dejligt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required