Chokolade panna cotta er en fantastisk dessert fra Italien, som er nem at lave. Det tager kun 5 minutter, hvorefter den skal stå i 4 timer.
Jeg har lavet denne chokolade panna cotta med en chokolade med en kakaoprocent på 70, fordi jeg synes den har den rigtige bitterhed i den færdige dessert.
Men du kan sagtens lave panna cotta med din egen favoritchokolade.
Opskriften er dessert til seks personer, men hvis I er super glade for panna cotta med chokolade er det måske kun til fire personer.
Opskrift på chokolade panna cotta
Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
Ingredienser
- 4 deciliter fløde
- 75 gram flormelis
- 2 blade husblas
- 100 gram mørk chokolade
Sådan gør du
- De to blade husblas lægges i en skål med koldt vand, og blødes op i fem minutter.
- Find en tykbundet kasserolle frem og hæld fløden.
- Kog det forsigtigt op, men det skal ikke nå kogepunktet. Blot blive varm uden at koge.
- Pisk derefter flormelis i den varme fløde, og tag kasserollen af blusset.
- Tag de to blade husblas op af vandet, og klem dem fri for vand, hvorefter de piskes ind i fløden.
- Den mørke chokoladelade hakkes groft, og piskes ligeledes ind i flødemassen, så du nu har en luftig creme til panna cotta.
- Fordel flødemassen i seks glas, som derefter skal sættes på køl. Eller sættes udenfor hvis temperaturen er omkring de fem grader.
- Lad de færdiglavede chokolade panna cotta stå i fire timer før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Anret chokolade panna cotta med spåner af reven chokolade på toppen - og måske lidt friske bær eller frugt til.
Det giver et fint modspil til den søde dessert.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: