Her får du min opskrift på verdens bedste pærecrumble med pærer og en nem smuldredej. Prøv også at lave den med chokolade eller After Eight.
Hvis du elsker pærecrumble, så skal du prøve denne skønne opskrift.
En klassisk og gammeldags crumble med pære og den nemme smuldredej, der her er lavet med blandt andet grovvalsede havregryn.
Havregrynene gør pærekagen knasende sprød og du kan også se hvordan du kan lave pærecrumble med chokolade eller After Eight. Eller prøv udgaven med marcipan.
Opskriften er beregnet til cirka seks personer.
Pærecrumblen bages i en bradepande eller ildfast fad, der er cirka 15 gange 22 centimeter. Eller deromkring.
Pærecrumble
Ingredienser
- 100 gram hvedemel
- 75 gram sukker
- 75 gram havregryn - grovvalsede
- 25 gram mandelmel
- 100 gram smør - koldt
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 1 teskefuld kanel - lille
Fyld
- 5 pærer
- 1 spiseskefuld sukker
- Lidt kanel - Kan udelades
Pynt
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Hvedemel, sukker, havregryn og mandelmel vejes af i en skål med god plads. Bland det sammen.
- Det kolde smør skæres ud i mindre stykker, som derefter kommes i skålen.
- Med hænderne smuldrer du nu smørret ud i dejen, så det nærmest bliver til en brødkrummemasse. Du skal dog ikke smuldre det alt for lang tid.
- Vend vaniljesukker og lidt kanel i.
- Skyl pærerne og skær dem i mindre både. Kernehuset kasseres. Læg pærerne i bunden af et ildfast fad eller lille bradepande.
- Drys med lidt sukker og gerne lidt kanel.
- Fordel nu smuldredejen over pærerne, så din pærecrumble består af et nogenlunde jævnt lag.
- Drys med lidt hasselnøddeflager.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft, hvor den skal have omkring 20 minutter. Er den ikke helt færdigbagt, giver du den et par minutter mere, men pas på den ikke bliver alt for mørk.
Få tilsendt opskriften på mail
Den færdigbagte pærecrumble serveres lun med creme fraiche eller en letpisket flødeskum.
Se også mine opskrifter på:
Pærecrumble med chokolade
Du kan også lave en lækker pærecrumble med chokolade.
Her skal du anvende 50 gram mørk chokolade, som du hakker groft.
Drys chokoladen over pærerne, hvorefter du fordeler din smuldredej. Bagetiden er den samme.
Prøv i øvrigt også at udskifte den mørke chokolade med en hvid chokolade.
Her skal du også anvende omkring 50 gram, der ligeledes hakket groft.
Pærecrumble med marcipan
Eller hvad med at prøve en pærecrumble med marcipan.
Her anvender du 100 gram marcipan, der rives ud over pærerne. Brug bare et almindeligt rivejern til marcipanen.
Læg derefter crumbledejen på og bag kagen i 20 minutter.
Pærecrumble med After Eight
Har du prøvet pærecrumble med After Eight? du ved, de der lækre chokolader med mintcreme.
Ellers er det måske på tide nu.
Her lægger du seks eller otte stykker After Eight over pærerne, inden du kommer crumbledejen på.
Derefter er det bare at bage kagen i ovnen, hvor den lækre After Eight smeltet skønsomt mellem pære og dejen. Super lækkert og meget nemt at lave.
Her kan du i øvrigt også se, hvordan du laver min nemme æblecrumble.
Hanne nielsen
er det muligt at udskrive den enkelte opskrift uden billede