Pærevælling er andet end et udtryk for roderi. Her får du opskriften på den traditionelle, danske pærevælling, som smager dejligt.
Pærevælling er et negativt ladet udtryk. Vi bruger det i flæng om rod, i diskussioner og om noget, der er blandet sammen.
Men det er mere end det. Nemlig en dejlig egnsret fra Lolland-Falster, hvor pærerne har modnet på træerne i hundredvis af år.
Vællingen består af byggryn, mælk og syltede pærer. Kan du også lide pærens milde sødme, er dette retten for dig.
Spis den til morgenmad, til dessert eller blot for sjov, tilsæt eventuelt mere byggryn, hvis du vil have en grød i stedet for den lidt tyndere vælling.
Opskrift på pærevælling
Ingredienser
- 6 dl sødmælk
- 60 gram byggryn valsede
- 1 nip salt
- 1 dåse pærer el. hjemmekogte
- kanel
- sukker
Sådan gør du
- Bring sødmælk i kog i en tykbundet gryde. Så snart den koger, hælder du byggryn i mælken.
- Pisk det godt sammen, tilsæt et lille nip salt og lad vællingen koge i 10 minutter, mens du af og til rører i den.
- Tilsæt halve pærer fra dåse eller pærer, du selv har kogt i sukkervand. Lad dem simre med de næste 10 minutter. Pas på, at mælken ikke brænder på i bunden af gryden, så rør af og til i vællingen.
- Smag til og server din pærevælling med kanelsukker. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip og fakta
I følge Den Store Danske er byg en af de ældste kornarter, som menes at være dyrket af mennesker i mere end 7.000 år.
Når du skal finde byggryn til pærevælling i supermarkedet, er det ofte på hylderne ved havregryn og andre morgenmadsprodukter.
Se også disse grød-opskrifter:
Opskrift på den bedste havregrød
Comments
No Comments