Havregrød er den perfekte start på dagen, og sådan laver du den bedste havregrød, der koges på både mælk og vand. Cremet og lækker konsistens.
Med denne havregrød opskrift får du altid en grød, som er både lækker og dejlig cremet.
Havregrøden koges på lige dele vand og mælk, og samtidig kommes havregrynene ikke i før væsken koger.
Jeg foretrækker at lave havregrød af grovvalsede havregryn, men den kan selvfølgelig også koges på de finvalsede havregryn.
Kogetiden for grøden er cirka fem minutter, hvorefter den skal trække fem minutter inden servering.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på havregrød
Den bedste opskrift på havregrød med mælk og vand
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Sådan gør du
- Kog vandet op i en gryde, hvorefter mælken tilsættes.
- Når det er i kog igen, kommes de grovvalsede havregryn i og der røres rundt.
- Skru varmen ned til middel, og tilsæt salt.
- Nu skal havregrøden koges i cirka fem minutter under stadig omrøring, og den er færdig når den begynder at tykne. Måske skal grøden have et par minutter mere, alt afhængig af varmen.
- Kog ikke havregrøden for tyk, da den tykner en del under afkølingen.
- For når havregrøden er færdigkogt, skal den hvile i en fem minutters tid inden den serveres.
Tips
Nu har du en virkelig lækker og cremet havregrød, der bare ikke fås bedre.
Den færdigkogte grød kan selvfølgelig nydes som den er, hvor den drysses med sukker eller eventuelt med en god klat smør.
Men du kan også tilsætte æbler, nødder eller tørret frugt, og så gør du følgende:
Havregrød med æble
Brug opskriften og tilsæt et fint hakket æble, der tilsættes havregrøden samtidig med havregrynene. Kogetiden er stadig fem minutter.
Havregrød med nødder
Når havregrøden er færdigkogt, kan du tilsætte tre spiseskefulde nødder, som du hakker groft. Rør nødderne ind i havregrøden, og servér.
Havregrød med rosiner eller tørret frugt
Du kan nemt lave havregrøden med enten rosiner eller tørret frugt. Anvend cirka tre spiseskefulde, som koges med grøden.
Af tørret frugt kan du blandt andet bruge svesker, dadler eller figner.
Eller prøv med tørrede bananer.
Se også mine opskrifter på:
Skriv din mening - på forhånd tak.