Opskrift på havregrød, der er den perfekte start på dagen. Sådan laver du den bedste havregrød, der koges på både mælk og vand. Cremet og lækker konsistens.
Med denne havregrød opskrift får du altid en grød, som er både lækker og dejlig cremet. Havregrøden koges på lige dele vand og mælk, og det giver en skøn smag og konsistens på grøden.
Du kan i øvrigt med fordel lade vand, mælk og havregryn stå og trække i et kvarter inden du koger grøden. Så suger grynene en del af væsken til sig, og det giver en god havregrød.
Jeg foretrækker at lave grøden af grovvalsede havregryn, men den kan selvfølgelig også koges på de finvalsede havregryn. Kogetiden for grøden er cirka tre minutter, hvorefter den skal trække fem minutter inden servering.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på nem og klassisk havregrød
Bemærk: Opskriften er beregnet til to personer.
Havregrød
Ingredienser
- 2 deciliter vand
- 2 deciliter mælk
- 2 deciliter havregryn - økologiske og grovvalsede
- salt
Sådan gør du
- Kom 2 deciliter vand og 2 deciliter mælk i en gryde, og tilsæt så 2 deciliter havregryn. Jeg foretrækker de grovvalsede, men de fine havregryn er selvfølgelig også gode i en havregrød.
- Kog nu op under omrøring, og skru så lidt ned for varmen ned til middel.
- Nu skal havregrøden koges i cirka tre minutter under stadig omrøring, og den er færdig når den begynder at tykne. Måske skal grøden have et par minutter mere, alt afhængig af varmen. Smages til med salt.
- Kog ikke havregrøden for tyk, da den tykner en del under afkølingen.
- For når havregrød er færdigkogt, skal den hvile i en fem minutters tid inden den serveres.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Nu har du en virkelig lækker og cremet havregrød, der bare ikke fås bedre.
Den færdigkogte grød kan selvfølgelig nydes som den er, hvor den drysses med sukker eller eventuelt med en god klat smør.
Men du kan også tilsætte æbler, nødder eller tørret frugt, og så gør du følgende:
Havregrød med æble
Brug opskriften og tilsæt et fint hakket æble, der tilsættes havregrøden samtidig med havregrynene. Kogetiden er stadig fem minutter.
Havregrød med nødder
Når havregrøden er færdigkogt, kan du tilsætte tre spiseskefulde nødder, som du hakker groft. Rør nødderne ind i havregrøden, og servér.
Havregrød med rosiner eller tørret frugt
Du kan nemt lave havregrøden med enten rosiner eller tørret frugt. Anvend cirka tre spiseskefulde, som koges med grøden.
Af tørret frugt kan du blandt andet bruge svesker, dadler eller figner.
Eller prøv med tørrede bananer.
Havregrød med havremælk
Du kan også lave din havregrød med havremælk.
Havremælk er jo blevet meget populær, og den er fremragende at lave grød med.
Her er havremælken med til at forstærke havresmagen, og samtidig tilføjer den lidt sødme til grøden.
Du skal anvende fire deciliter havremælk til to deciliter havregryn. Fremgangsmåden er ellers den samme.
Oli
0,5dl havregryn per person virker af lidt. De fleste andre steder opererer med 1dl per person.
Holger Rørby Madsen
Hej Oli
Tak for det og du har ret. Opskriften er beregnet til to personer, der havde simpelthen sneget sig en tastefejl ind. Atter en gang tak.
Alt det bedste
Holger