• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Overnight oats - opskrift på den nyeste grødtrend

Overnight oats - opskrift på den nyeste grødtrend

Overnight oats
4.7 fra 23 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
135
SHARES
FacebookMessenger135PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 13. september 2022 - Udgivet: 23. september 2020

Overnight oats er den nyeste morgenmads-dille. Du blander havregryn med chia og skyr, sætter det i køleskabet og voila: Næste dag har du grød.

Overnight oats er lige præcis, hvad navnet antyder: Havregryn, der har ligget på køl natten over. Du kan nemlig blande din egen grød, før du går i seng, og næste morgen har du en lækker morgenmad.

Det eneste vi skal gøre om morgenen, er at tage grøden ud af køleskabet, røre den rundt og toppe med müsli eller bær. Du kan også bruge hjemmelavet kompot, hvis du har noget.

Pointen bag havregrøden er ikke kun at spare tid om morgenen. Havregrynene ligger nemlig i blød i skyr og mælk, og det betyder, at de er nemme at fordøje, og vi får fuldt udbytte af kostfibrene.

Udover det indeholder grøden proteiner og den sunde Omega-3 fedtsyre fra skyr og chiafrø. Hvis du ikke indtager mælkeprodukter, kan du erstatte mælken med kokosmælk og tofuyoghurt.

Opskrift på en nem overnight oats

Overnight oats
Karen SenecaKaren Seneca

Overnight oats - den nyeste grødtrend

4.74 fra 23 stemmer
Overnight oats er den nyeste morgenmads-dille. Du blander havregryn med chia og skyr, sætter det i køleskabet og voila: Næste dag har du grød.
Tilb. tid 5 minutter min
Hvile i køleskab 8 timer t
Antal: 2 portioner
Ret: Morgenmad
Køkken: Amerikansk
Kalorier: 261
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 3 dl havregryn
  • 3 dl mælk
  • 1 dl skyr natural
  • 1 spsk chiafrø
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde
 

  1. Rør alle ingredienserne sammen.
  2. Sæt skålen i køleskabet natten over - eller mindst seks timer.
  3. Tag skålen ud af køleskabet, rør rundt og fordel den i to dybe tallerkner eller portionsskåle.
  4. Top din overnight oats med det, du foretrækker, for eksempel hakkede nødder og bær eller mysli og kompot.

Næringsindhold

Kalorier: 261kcalKulhydrater: 33gProtein: 13gFedt: 9gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.01gKolesterol: 19mgNatrium: 296mgKalium: 482mgKostfibre: 5gSukker: 13gVitamin A: 250IUVitamin C: 1mgCalcium: 336mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sådan laver du kompot

Jeg spiser kompot til alt muligt: skyr, ymer, grød. Ja, selv koldskål kan få en skefuld, hvis jeg har kompot stående i køleskabet.

Det er verdens nemmeste at lave, og så smager det friskt og lækkert. Opskriften er simpel: Frosne (eller friske bær) simrer i 8-10 minutter i en gryde med sukker og lidt vand.

Målestoksforholdet 1 spiseskefuld sukker til 100 gram bær. OBS: Hvis bærrene er frosne, behøver du ikke vand.

Her finder du flere opskrifter på lækker morgenmad:

Fløjlsgrød

Skyr med hjemmelavet granola

Havregrød med brombær

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Sven Petersen

    august 12, 2021 at 6:27 pm

    Jeg forstår ikke dit ræsonnement.
    Hvis man nu gerne vil have almindelig havregrød om morgenen, står man vel gerne op de 5 -10 min før.
    Det giver også lidt tid, med morgenhår og hængerøv i underbukserne, til at gå fra søvn til vågen tilstand.
    Man kan så filosofere over livets mange genvordigheder og éns egne i særdeleshed.
    Ja det var det, så de 5 min gået med at røre i gryden, så en klat smør og strø lidt sukker på.
    Man sætter sig ved bordet, kigger ud af vinduet og opdager at dagen faktisk allerede er begyndt.
    Har man ikke tid til dette, kan jeg sgu godt forstå at man er stresset INDEN man kommer ud af huset.
    Og husk nu at op mod 90% af "vores" stress er selvforskyldt !!

    PS. Ud over dét, kan jeg ikke fordrage skyr og det er jeg ikke alene om !! Hvor blev alle opskrifterne med yoghurt af ??
    Og hakkede nødder ?!?! Der er vel ikke noget mere irriterende end nødderester i mellemrummene i ens tænder, eller hyr ??

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required