Her får du min opskrift på chiagrød med mandelmælk. Chiagrøden røres sammen om aftenen, og så har du nem og lækker morgenmad klar, når du står op.
Chiagrød er en kold grød bestående af chiafrø og f.eks. mandelmælk, hvor den er perfekt som det nemme og sunde morgenmåltid – og så er den faktisk er meget mættende.
Du laver den blot klar inden du går i seng. Når du står op er det bare at tage chiagrøden ud af køleskabet, røre den op med lidt yoghurt og ellers nyde den med eksempelvis friske bær.
Chiafrø suger en hel del væske – faktisk kan de suge ti gange deres egen vægt, og det giver den særlige og lækre konsistens i en grøden.
Opskriften er beregnet til en person, men mængderne er nemme at gange op, hvis du skal have til flere dage eller flere personer.
Opskrift på chiagrød
Ingredienser
- 2 deciliter mandelmælk
- 2 spiseskefulde chiafrø
- Lidt vaniljesukker
- 1 spiseskefuld yoghurt
- hindbær - eller andre bær til pynt
Sådan gør du
- Mandelmælk kommes i en skål.
- Tilsæt to spiseskefulde chiafrø og lidt vaniljesukker. Her er der anvendt cirka en halv teske vaniljesukker, men du kan også helt udelade det.
- Rør det godt sammen, og lad det stå ti minutter. Derefter stilles chiagrøden i køleskabet til næste morgen. Chiagrød har godt af at stå mindst 5 timer på køl, men en enkelt time kan også gøre det.
- Om morgenen røres din chiagrød med mandelmælk jævn, og der røres en spiseskefuld yoghurt i.
- Anrettes i et passende glas, og pyntes med friske bær. Blandt andet hindbær og blåbær.
Næringsindhold
Tips
I denne opskrift har jeg valgt at blande chiafrø med mandelmælk, men du kan sagtens anvende andre former for væske til chiagrød.
Mandelmælken kan for eksempel skiftes ud med almindelig mælk, kokosmælk, havredrik eller blot vand, hvis du vil lave den helt straight.
I denne opskrift har jeg tilsat en smule vaniljesukker, men du kan også smage den til med lidt kakao, honning eller andre sødere ting.
Chiagrøden gør sig med friske blåbær, banan og mange andre lækre frugter og bær. Som du måske kan fornemme er kombinationsmulighederne mange, så du kan nemt finde din egen favorit.
Vær opmærksom på, at man anbefaler ikke at spise mere end ca. 15 gram chiafrø om dagen – men det er dog en hel del.
Du kan med fordel lave chiagrød til flere dage ad gangen – så har du virkelig et nemt måltid at starte dagen med.
Mandelmælk (eller mandeldrik) rørt sammen med chiafrø, kan holde sig omkring på 3 dage i køleskabet.
Chiafrø til morgenmad er både sundt og lækkert
Chiafrø er et sundt, lille blomsterfrø, der ikke ser ud af meget. Men du får masser af gode ting fra de sunde chiafrø, blandt andet indeholder de omega-3 fedtsyrer, som du kender det fra fisk.
Dog skal det siges, at selvom chiafrø er sunde, blandt andet på grund af omega-3 fedtsyrerne, så indeholder de ikke nær så store mængder af fedtsyrer, som i eksempelvis laks.
Chiafrø passer godt ind i morgenmads universet, hvor man primært bruger dem i chiagrød.
Frøene bruges dog også som ingrediens i bagværk, marmelade, smoothies og som topping på andre typer grød.
Se f.eks. disse opskrifter med chiafrø:
Skal du lave brunch? Så kan du se alle vores lækre brunch-idéer her.

Sanne Læbel
Hej jeg forsøgte at lave grøden igår. Den har stået først 10 min på køkken bordet og derefter fra kl 17 og til morgen i køleskabet og er fortsat helt flydende?
Hanna
Kaloriefattig Chiagrød kan man lave det af f.eks. minimælk så det smager godt
Ulla Dybkjær
Hvor meget vejer 2 spsk chiafrø, det kunne være godt at få oplyst?
Mvh Ulla
Lipke
jeg kan ikke få opskriften ind på huskelisten
Holger Rørby Madsen
Hej Lipke
Så er opskriften på chiagrød opdateret, og nu kan du gemme den 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger