Fløjlsgrød er en klassisk mormor-grød, som her bliver lavet af Maizena, mælk, sukker og en æggeblomme. En cremet, lækker grød for alle.
Fløjlsgrød er en god, gammeldags ret, som kan laves på hvedemel eller Maizena.
Jeg foretrækker Maizena, og pisker altid en æggeblomme i grøden, for så bliver den ekstra cremet og lækker.
Du kan spise den til morgenmad eller dessert. Og så kan den serveres for helt små børn, da den er uden gryn og 'klumper'.
Opskrift på fløjlsgrød med Maizena
Ingredienser
- 4 deciliter minimælk
- 20 gram Maizena
- 1 æggeblomme
- 1 teske sukker
- Lidt salt
- kanel med sukker
Sådan gør du
- Rør Maizenaen ud i en halv dl. mælk.
- Bring resten af mælken i kog, og pisk Maizena-blandingen i.
- Bring det i kog igen og pisk i to-tre minutter. Tilsæt sukker og lidt salt, rør rundt.
- Tag gryden af varmen og pisk en æggeblomme i.
- Server din fløjlsgrød med kanelsukker på toppen eller frugtkompot. Velbekomme.
Næringsindhold
Tip
Maizena er god at bruge til grød og vælling, da det består af majsstivelse og ikke indeholder gluten.
Du kan sagtens lave denne Maizenagrød som gammeldags fløjlsgrød uden æggeblomme.
Se flere grød-opskrifter:
hvor meget er 30 ml i gram
Hej Monica
Jeg har lige rettet den til - du skal bruge ca. 20 gram.
Alt det bedste
Holger