Hirsegrød koges på hirseflager og mælk. En dejlig mættende grød, som blandt andet kan spises med frugter og nødder til morgenmad.
Hirsegrød er lige så let at lave som havregrød. Dog skal det koge lidt længere, men det drejer sig ikke om mere end fem minutter.
Grøden kan spises, som den er, med kanelsukker og smør. Men du kan også lynhurtigt skære frugter i tern og hakke en lille håndfuld nødder.
Alle bær og frugter smager godt på hirsegrød, som har en relativt neutral smag. Her har jeg brugt blommer, da de er i sæson.
Du kan også hælde frugtpure udover grøden eller honning og kokosflager. Alt går - og det går godt.
Opskrift på hirsegrød med frugt
Hirsegrød
Ingredienser
- 1,5 dl hirseflager
- 4 dl mælk
- 0,5 dl vand
- salt
- 4 blommer - el. lign.
- 1 håndfuld pecannødder - hakkede
Sådan gør du
- Bring mælk, vand og hirseflager i kog ved medium varme.
- Når det begynder at koge, skruer du lidt ned og rører rundt i grøden i ca. fem minutter.
- Drys lidt salt i, rør rundt, kog et par minutter til og smag til.
- Serveres straks i skåle med frugt, nødder samt eventuelt en smørklat og honning.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Hirsegrød er en rigtig god base i morgenmåltidet. Og der er uendelige muligheder for at variere.
Riv et æble eller en pære i grøden, mens den koger. Bland pure eller kokosflager i den - eller top op med frisk frugt og diverse hakkede nødder.
Klassisk opskrift på hirsegrød
Du kan også lave den helt klassiske opskrift på hirsegrød, og det er meget nemt.
Her kommes 4 deciliter mælk (gerne sødmælk) i en lille gryde sammen med 1,5 deciliter hirseflager og lidt salt.
Kog hirsegrøden i cirka 10 minutter, eller indtil passende konsistens er opnået. Smag evt. til med salt. Er grøden for tyk, kan der blot tilsættes lidt mere mælk.
Nyd den færdige hirsegrød med kanelsukker.
Prøv også disse opskrifter på god morgengrød:
Del dine ideer og tanker med os andre her: