Kærnemælkssuppe er en god, gammeldags ret, som er hurtig at lave og lige så hurtig at spise, for den smager så godt. Her med en bærkompot.
Kærnemælkssuppe er en af de klassiske, danske retter, som både blev lavet som forret og dessert. Den kan også spises som morgenmad.
Denne kærnemælkssuppe er mere dessertpræget, da jeg rører lidt piskefløde sammen med vanilje, sukker og revet citronskal.
Derudover skal der selvfølgelig god kærnemælk og maizena i suppen. Og tro mig, den smager dejligt. Du kan udelade fløden, hvis du vil, men det er lidt synd, da det giver en rundere og mere nuanceret smag.
Opskrift på kærnemælkssuppe
Kærnemælkssuppe
Ingredienser
- 1 dl piskefløde
- 2 spsk Maizena
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk sukker
- 1 l kærnemælk
- citronskal - revet
- kompot - eller rosiner
Sådan gør du
- Pisk Maizena, piskefløde, sukker og vaniljesukker.
- Varm det op på medium varme og tilsæt 3 dl. kærnemælk, pisk til det kommer op på kogepunktet. Tilsæt yderligere 5 dl. kærnemælk og rør rundt.
- Riv skallen af en økologisk citron og tilsæt halvdelen, smag til og tilsæt eventuelt resten.
- Nu kan du hælde mere kærnemælk i, til du synes, at du har den rette smag. Server kærnemælkssuppe med rosiner eller en hjemmelavet kompot.
Få tilsendt opskriften på mail
Noter
Kærnemælkssuppe spises typisk med rosiner og eventuelt tvebakker, der smuldres i suppen.
Men kombinationen af bær og kærnemælk er superfin, derfor bruger jeg ofte en hurtig, hjemmelavet kompot til suppen.
Du kan både bruge rabarber, bær, æbler og meget andet til kompotten.
Se flere opskrifter med kærnemælk:
Del dine ideer og tanker med os andre her: