Min bedste opskrift på nemme pæremuffins, der er hurtige muffins med pære. Jeg har også tilsat hvid chokolade for at gøre dem helt perfekte.
Pæremuffins er skønne muffins med pærer, men i denne opskrift er der også brugt hvid chokolade.
Det giver virkelig skønne muffins, der stadig er meget nemme at bage.
Du kan i øvrigt godt tilsætte lidt mere pære, hvis du synes det.
Opskriften giver 12 dejlige muffins med pære.
Til pæremuffins bruges
100 gram blødt, økologisk smør i mindre tern
200 gram økologisk rørsukker
2 teskefulde - med top - vaniljesukker
3 hele æg
150 gram hvedemel fra Amo
2 teskefulde bagepulver
2 spiseskefulde sødmælk
50 gram grofthakket, hvid chokolade
150 gram pære i små tern (jeg har brugt fynske Clara Frijs-pærer)
Bagetid
Bagetid for pæremuffins: 17 minutter ved 195 grader varmluft.
Sådan bager man pæremuffins
- Tag din røremaskine frem. Har du ikke sådan en fætter, kan du sagtens også bare laven dejen med en håndmikser.
- Kom smør og sukker op i skålen, og rør det igennem. Brug dejspaden, ikke stålpiskeriset eller dejkrogen.
- Tilsæt æggene, og derefter melet. Lad røremaskinen røre det godt igennem.
- Tilsæt så to spiseskefulde sødmælk, vaniljesukker og bagepulver. Når du har en ensartet dej til dine pæremuffins tager du skålen af.
- Kom hvid chokolade og pæretern ned i dejen, og rør det godt igennem med en grydeske eller dejskraber.
- Tag en spiseske og fordel dejen i 12 muffinforme.
- Bag så dine pæremuffins midt i ovnen i 17 minutter ved 195 grader varmluft. Stik til sidst en kødnål ned midt i en muffin, og hvis dejen ikke hænger fast er dine pæremuffins færdige.
- Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Disse pæremuffins med hvid chokolade passer perfekt til en kop kaffe, og er bedst når de lige er bagt.
Men husk at lade dem køle lidt af inden servering.
I stedet for pære kan du også anvende æbler. Det smager også godt.
Del dine ideer og tanker med os andre her: