Få den bedste opskrift på rødvinskogte pærer, der serveres som dessert med is eller creme fraiche. Pære i rødvin kan også bruges som tilbehør.
Rødvinskogte pærer er nemme at koge, og så kan de serveres som en virkelig lækker dessert - eller bruges som tilbehør til kødretter.
Til pærer i rødvin anvendes hele pærer, der skrælles og koges i en rødvinslage, og derefter skal de på glas, så de kan opnå den smukke farve.
Her kan du godt bruge pærerne samme dag, men lav dem gerne i god tid, så de kan trække en uges tid i lagen. Så bliver de smukkere.
Opskrift på rødvinskogte pærer
Rødvinskogte pærer
Ingredienser
- 4 pærer
- 5 deciliter rødvin
- 1 deciliter vand
- 1 deciliter sukker
- 1 kanelstang
- 4 nelliker
- 1 vanillestang - flækket
Sådan gør du
- Til rødvinskogte pærer starter du med, at skrælle pærerne, men lad stilken blive på pærerne. Fjern også blomsten i bunden af pæren.
- Kom rødvin i en gryde sammen med vand, sukker, kanelstang, nelliker og en flækket stang vanilje.
- Kog det op og læg forsigtigt pærerne i gryden.
- Skru lidt ned for varmen og lad pærerne simre i rødvinen i ca. 10 minutter.
- Tag gryden af kogepladen og lad det køle lidt af.
- Så tages nelliker, kanelstang og vaniljestang op af gryden, og rødvinsmarinade og pærer fyldes i et glas med patentlåg eller lignende. Nu har du en nem og hurtig dessert eller tilbehør til kødretter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Her er der kogt fire pærer, men du kan muligvis godt koge lidt flere. du skal bare huske at vende de rødvinskogte pærer ofte hvis væsken ikke helt dækker dem. Det kræves for at pærerne bliver røde og smukke.
Når du kommer pærerne på glas er det til gengæld meget vigtigt, at de er helt dækket med væske.
Ved servering tages rødvinspærerne op og afdryppes grundigt, hvorefter de kan anrettes på tallerken.
Væden fra glasset kan koges ind til en lækker sirup, der kan dryppes over pærerne ved servering sammen med is,, flødeskum eller en creme fraiche.
Pærer i rødvin kan som sagt også serveres som tilbehør til blandt andet flæskesteg.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: