Mirabellesaft er en skøn drik med den mest utrolige farve. Her er opskriften på en saftevand, som kan laves uden saftkoger.
Mirabellesaft er en oplagt ide at lave i sensommeren. Frugterne modnes i begyndelsen af august og fortsætter ind i september måned.
Vi kan finde træerne overalt både i naturen og i haver, så hvorfor ikke plukke en hel masse og koge den lækreste saft.
Denne saft er lavet på røde mirabeller, men du kan sagtens bruge samme opskrift, hvis du finder de gule.
Blandingsforholdet med vand er ca. 3:1, men det afhænger af, hvor meget smag der er i dine frugter. Prøv dig frem.
Opskrift på hjemmelavet mirabellesaft
Mirabellesaft
Ingredienser
- 2 kg mirabelle
- 800 gram sukker - evt. mere
- 1 liter vand
- Atamon
Sådan gør du
- Skyl mirabellerne grundigt og kom dem i en stor gryde. Hæld en til to liter vand i gryden. Det skal ikke dække frugterne, men kun ca. halvdelen.
- Bring vand i kog og lad frugterne blive bløde. Når de er begyndt at blive bløde og afgive saft, kan du selv presse dem med en grydeske, så det går lidt hurtigere.
- Når saften har fået farve og smag, skal det hele hældes gennem et klæde i en si, så du får siet sten, skind og frugtkødets fibre fra. Det kan tage lidt tid, men her kan du igen hjælpe lidt på vej med grydeskeen.
- Når du har siet saften, skal den tilbage i gryden sammen med sukker. Kog op og lad det simre fem minutter. Smag til, og tilsæt mere sukker, hvis det er for syrligt for din smag.
- Skold flasker og skyl dem bagefter i Atamon.
- Hæld saften på flasker og server et smukt glas saft blandet med vand i den mængde, du finder bedst. Velbekomme.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Det føles godt at udnytte naturens ressourcer, hvis man kan. Så kig dig omkring, måske finder du et brombærkrat i skoven eller mirabelletræer i parker og skov.
Mirabeller kan bruges til meget, blandt andet gele og syltetøj, men også en god crumblekage.
Og det forunderlige ved stenfrugten er, at den faktisk giver mere smag, når den bliver tilberedt som i saftevandet her.
Del dine ideer og tanker med os andre her: