Banh mi med tofu er en sandwich, som man kan købe ved alle gadekøkkener i Vietnam. Den smager super godt, og så er den endda meget nem at lave.
Denne sandwich er verdenskendt, og det er der en god grund til. Banh mi er den perfekte mængde af friske grønsager samt det søde og det sure. Ligesom alle andre slags sandwicher, er banh mi også perfekt til en madpakke eller til picnickurven.
Da jeg var i Vietnam sidste vinter, levede jeg næsten af dem, fordi de smagte så godt. Lige siden har jeg savnet smagen fra Ho chi Minhs gadekøkkener, indtil jeg forsøgte at lave hjemmelavet banh mi, og resultatet blev så lækkert og autentisk, at det nu er en af mine favoritfrokoster.
Banh mi kan laves på forskellige måder, og man kan vælge at bruge kød eller den vegetariske udgave med tofu, det gør at sandwichen både er sund, smækfuld af vitaminer og proteiner.
Sylt grøntsagerne på forhånd
I Vietnam bruger de ofte et brød, som minder meget om det, vi kender som baguette, men det er valgfrit, hvilket brød man foretrækker - dog vil jeg ikke foreslå rugbrød, da det er rigtig lækkert, når brødet suger dressingen en smule ind.
Jeg har brugt hjemmelavet surdejsbrød, da syren fra brødet går godt sammen med de syltede grønsager og umamismagen fra tofuen. De syltede grønsager skal helst ligge i blød i cirka en time, før de spises. Det betyder også, at man kan sylte grønsagerne på forhånd og dermed lettere bikse en sandwich sammen når som helst.
Opskrift på banh mi
Banh mi med tofu - sandwich fra Vietnam
Tryk på antal stjerner for at bedømme
Gem på din huskeliste her UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 1 gulerod
- 1 rød peber
- 0.5 agurk
- 2 stk radiser
- 0.5 dl hvidvinseddike
- 0.5 dl risvinseddike
- 1 tsk sukker
- 0.5 tsk salt
- 100 gram tofu i tern
- 1 spsk olie
- 1 spsk soyasovs
- 1 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk ingefær revet
- 1 tsk limesaft
- 2 spsk frisk koriander
- 2 spsk mayonnaise
- 2 spsk scriracha el. lignende chilisovs
- 4 skiver brød
Sådan gør du
Syltede grønsager
- Start med at skære agurk, gulerod, radiser og den røde peber i tynde strimler på størrelse med tændstikker.
- Bland hvidvinseddike, risvinseddike, sukker og salt salt sammen i et lille fad. Smag til, om det trænger til mere sødme eller syre.
- Tilsæt grønsagerne i eddikeblandningen og lad dem trække i minimum en time. I mens kan du gå i gang med tofuen.
Tofu
- Bland soyasovs, olie, hvidløg, ingefær og limesaften sammen. Tilføj tofuen i marinaden og lad den trække i minimum ti minutter. Jo længere tid den trækker, desto mere smag får den.
- Tag en pande og varm den op med olie. Steg tofuen ved medium til høj varme, så den bliver sprød på begge sider.
Sandwich
- Tag brødet og smør med mayonnaise og scriacha. Put tofu, de syltede grønsager og frisk koriander i.
- De lækre banh mi sandwitch er klar til servering.
Se også vores andre asiatiske vegetaropskrifter:
Kom med din kommentar her