• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Vegetar › Koreansk mad: Lækker vegetar-ret med barbecuesauce

Koreansk mad: Lækker vegetar-ret med barbecuesauce

Koreansk mad vegetarret bulgogi
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
5
SHARES
FacebookMessenger5PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 24. januar 2021 - Udgivet: 27. april 2020

Koreansk mad er superlækkert. Her er opskriften på en vegetar-udgave af den klassiske bulgogi serveret med en sprød gulerodssalat.

Koreansk mad fortjener den popularitet, den har fået i den vestlige verden gennem de seneste ti år.

Der er så mange fine smagsnuancer i deres køkken, som spiller så godt sammen, at det hele går op i en højere enhed.

Bulgogi er en klassiker. Ordet er en sammensætning af ild og kød, da den traditionelle bulgogi består af tynde skiver af marineret kød, som varmes hurtigt op over ilden og tilsættes en barbecuesauce.

Kød er der dog intet af i denne version, hvor auberginer, gulerødder, løg og champignons sammen med valnødder svitses for til sidst af simre i en sød og stærk marinade.

Ofte ledsages koreansk mad af kimchi, kål fermenteret med salt og chili. Til denne ret har jeg i stedet valgt en frisk gulerodssalat.

Opskrift på koreansk mad: Bulgogi med valnødder

Koreansk mad vegetarret bulgogi
Karen SenecaKaren Seneca

Koreansk mad: Lækker vegetar-ret med barbecuesauce

5 fra 4 stemmer
Koreansk mad er superlækkert. Her er opskriften på en vegetar-udgave af den klassiske bulgogi serveret med en sprød gulerodssalat.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Vegetar
Køkken: Asiatisk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 løg - finthakket
  • 1 spsk olie
  • 2 gulerødder - små tern
  • 1 aubergine
  • 100 g valnødder - hakkede
  • 300 g champignons
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk farin - eller mørk rørsukker
  • 1 spsk frisk ingefær - revet
  • 5 spsk sojasauce
  • 1 tsk stødt chili
  • ½ rød chili - hakket
  • 2 tsk sesamolie
  • 2 tsk eddike - ris- eller æbleeddike
  • 5 forårsløg
Salat
  • 1 agurk
  • 3 store gulerødder
  • 1 spsk eddike
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk lime- eller citronsaft
  • 1 spsk honning
  • 1 tsk chili
  • 1 spsk sesam
  • salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

Bolgogi
  1. Varm halvdelen af olien i en stegegryde eller pande. Steg løg og gulerødder i fem minutter og kom dem over i en skål.
  2. Hæld resten af olien i gryden og steg auberginen, der er skåret i små tern.
  3. Når auberginestykkerne er blevet bløde, kommer du champignons og valnødder ned til dem og steger, indtil champignons begynder at afgive væske.
  4. Tilsæt frisk chili, gulerødder og løg.
  5. Bland alle ingredienserne til barbecuesaucen sammen og hæld det over grøntsagerne.
  6. Lad retten koge, indtil det meste af saucen er suget op af grøntsagerne.
  7. Pynt med friske forårsløg skåret i skiver og server med ris, gulerodsalat og eventuelt en skål kimchi.
Salat
  1. Skær agurken ud i tynde stave.
  2. Skræl guleroden. Efter du har skrællet den, bliver du ved med at bruge din skræller til at skrælle skiver fra top til bund af guleroden.
  3. Bland marinaden og hæld den over agurk og gulerødder.
  4. Rist sesam på en tør pande, og hæld den over salaten.
  5. Lad salaten trække i køleskabet inden servering.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Hvis du lige som mig elsker asiatisk mad, kan du også prøve at lave en af disse retter:

Kinesisk kylling med nudler

4.8 fra 12 stemmer
En nem og hurtig opskrift på kinesisk kylling med nudler. Tynde skiver kylling steges og vendes med soja og hoisinsauce. Til pande eller wok.
Gå til opskrift
billederesultat for kinesisk kylling

Veg Manchurian med friterede grøntsagskugler

5 fra 6 stemmer
Veg Manchurian er en lækker gæsteret fra det indisk-kinesiske køkken. Hvem kan måske ikke lide fritererede grønsagskugler i krydret sauce?
Gå til opskrift
Veg Manchurian

Pad thai

4.8 fra 44 stemmer
Pad thai er ægte street food. Grøntsager, krydderier og kylling lynsteges, saucen er fantastisk mild og sød, og så er den nem at skovle ind med pinde.
Gå til opskrift
Pad Thai
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé med svinemørbrad og grøntsager→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required