Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.
Brombærmarmelade er noget af det allerbedste, og så er marmeladen super nem at lave.
Der skal såmænd blot tre ingredienser til, udover brombær naturligvis.
Kunsten er ikke at koge brombærmarmeladen for længe, så brombærrene bliver kogt for meget ud. Derfor den korte kogetid.
Opskriften giver et glas brombærmarmelade på cirka 300 gram.
Se også de her opskrifter:
- Brombærtærte - mørdejstærte med brombærmarmelade
- Brombærroulade - hurtig roulade med brombær
- Sådan bruger du melatin (rød, gul, blå og grøn)
Opskrift på brombær marmelade
Brombærmarmelade
Ingredienser
- 250 gram brombær
- 150 gram sukker
- 2 spiseskefulde citronsaft - friskpresset
- 1 teske rød melatin
Sådan gør du
- 250 gram brombær skylles forsigtigt under den kolde hane, og dryppes derefter af.
- Læg forsigtigt brombærrene i en gryde, og tilsæt 150 gram sukker (minus en spiseskefuld) og 2 spiseskefulde citronsaft.
- Lad din brombærmarmelade koge op, hvorefter den koges ved svag varme i et par minutter.
- I en lille skål blander du den sidste spiseskefuld sukker sammen med 1 teske rød melatin eller et andet gelateringsmiddel, og rører det derefter i marmeladen.
- Lad nu din brombærmarmelade koge op igen, hvorefter den er klar. Du skal altså ikke koge den længere tid.
- Smag eventuelt marmeladen til med lidt mere citronsaft.
- Skold et marmeladeglas, og hæld brombærmarmeladen i. Luk låget på, og stil på køl.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Holdbarhed
Hjemmelavet brombærmarmelade kan i køleskabet holde sig mindst tre uger efter åbning.
Uåbnet er holdbarheden mindst tre måneder.
Jeg har brugt melatin i denne opskrift, men skal du opbevare din marmelade lidt længere, kan du tilsætte lidt Atamon, og her kan du læse mere om hvordan du anvender Atamon.
Fjerne etiketter af marmeladeglas
Du kan sagtens anvende brugte marmeladeglas fra supermarkedet, der var fyldt med marmelade.
Og her vil du måske ønske at få etiketterne af, selvom det umiddelbart kan være en genstridig omgang.
Det er dog ret nemt. Læg glasset i en skål med varmt vand, og lad det ligge i vandet i mindst fem minutter. Så kan etiketterne nemt pilles af.
Anne-Marie
Super lækker og meget smagfuld - rost af alle som har smagt marmeladen. Lavede en større portion og den ene halvdel tilsatte jeg en god sjat brun rom før den blev hældt på glas, det kan godt anbefales 🙂
Jytte
Bruger man Alm. Sukker eller syltesukker ??
Birgit Andersen
Meget smagfuld og let at lave. Uhmmm.
Malene Flambart
Har lige haft min debut med at lave mit første glas brombær marmelade, dog synes jeg den blev sød og jeg halverede endda syltesukkeret og putte en xtra skefuld citronsaft i.
Tak for gode opskrifter.😁
Annette Hansen
Perfekt brombærmarmelade!