• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brombærmarmelade

Brombærmarmelade

billede med brombærmarmelade
4.6 fra 77 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
229
SHARES
FacebookMessenger229PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. august 2023 - Udgivet: 20. august 2023

Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.

Brombærmarmelade er noget af det allerbedste, og så er marmeladen super nem at lave.

Der skal såmænd blot tre ingredienser til, udover brombær naturligvis.

Kunsten er ikke at koge brombærmarmeladen for længe, så brombærrene bliver kogt for meget ud. Derfor den korte kogetid.

Opskriften giver et glas brombærmarmelade på cirka 300 gram.

Se også de her opskrifter:

  • Brombærtærte
  • Brombærroulade
  • Sådan bruger du melatin (rød, gul, blå og grøn)

Opskrift på brombær marmelade

billede med brombærmarmelade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Brombærmarmelade

4.63 fra 77 stemmer
Her får du min bedste opskrift på en nem brombærmarmelade. Marmeladen laves af friske brombær, og opskriften er med billeder.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 318
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g brombær
  • 150 g sukker
  • 2 spsk citronsaft - friskpresset
  • 1 tsk rød melatin

Fremgangsmåde
 

  1. 250 g brombær skylles forsigtigt under den kolde hane, og dryppes derefter af.
    250 g brombær
    brombær skylles under rindende koldt vand
  2. Læg forsigtigt brombærrene i en gryde, og tilsæt 150 g sukker (minus en spiseskefuld) og 2 spsk citronsaft.
    150 g sukker, 2 spsk citronsaft
    kogning af brombær og sukker til brombærmarmelade
  3. Lad din brombærmarmelade koge op, hvorefter den koges ved svag varme i et par minutter.
    billede med kogning af brombærmarmelade
  4. I en lille skål blander du den sidste spiseskefuld sukker sammen med 1 tsk rød melatin eller et andet gelateringsmiddel, og rører det derefter i marmeladen.
    1 tsk rød melatin
    billede med galeteringspulver till brombærmarmelade
  5. Lad nu din brombærmarmelade koge op igen, hvorefter den er klar. Du skal altså ikke koge den længere tid.
  6. Smag eventuelt marmeladen til med lidt mere citronsaft.
    billede med citron til brombærmarmelade
  7. Skold et marmeladeglas, og hæld brombærmarmeladen i. Luk låget på, og stil på køl.
    billede med hjemmelavet brombærmarmelade

Næringsindhold

Kalorier: 318kcalKulhydrater: 80gProtein: 0.2gFedt: 0.2gMættet fedt: 0.01gEnkelumættet fedt: 0.02gNatrium: 20mgKalium: 49mgKostfibre: 1gSukker: 68gVitamin A: 0.03IUVitamin C: 6mgCalcium: 13mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Holdbarhed

Hjemmelavet brombærmarmelade kan i køleskabet holde sig mindst tre uger efter åbning.

Uåbnet er holdbarheden mindst tre måneder.

Jeg har brugt melatin i denne opskrift, men skal du opbevare din marmelade lidt længere, kan du tilsætte lidt Atamon, og her kan du læse mere om hvordan du anvender Atamon.

Fjerne etiketter af marmeladeglas

Du kan sagtens anvende brugte marmeladeglas fra supermarkedet, der var fyldt med marmelade.

Og her vil du måske ønske at få etiketterne af, selvom det umiddelbart kan være en genstridig omgang.

Det er dog ret nemt. Læg glasset i en skål med varmt vand, og lad det ligge i vandet i mindst fem minutter. Så kan etiketterne nemt pilles af.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Marie

    september 16, 2024 at 3:37 pm

    Super lækker og meget smagfuld - rost af alle som har smagt marmeladen. Lavede en større portion og den ene halvdel tilsatte jeg en god sjat brun rom før den blev hældt på glas, det kan godt anbefales 🙂

    Svar
  2. Jytte

    august 21, 2024 at 9:50 am

    Bruger man Alm. Sukker eller syltesukker ??

    Svar
  3. Birgit Andersen

    august 17, 2024 at 7:25 am

    Meget smagfuld og let at lave. Uhmmm.

    Svar
  4. Malene Flambart

    september 03, 2023 at 8:30 pm

    Har lige haft min debut med at lave mit første glas brombær marmelade, dog synes jeg den blev sød og jeg halverede endda syltesukkeret og putte en xtra skefuld citronsaft i.
    Tak for gode opskrifter.😁

    Svar
  5. Annette Hansen

    august 31, 2023 at 5:14 pm

    Perfekt brombærmarmelade!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required