Du kan lave denne brombærroulade på ganske få minutter, hvor dejen bages fem minutter, hvorefter rouladen rulles sammen med en brombærmarmelade.
Jeg elsker brombærroulade, fordi brombærmarmelade passer så godt til de bagte kagebunde.
Samtidig er kagerne utrolig hurtige at bage og lægge sammen.
Hvis ikke du er glad for brombærmarmelade, kan du sagtens anvende andre marmelader, og fremgangsmåden er den samme.
Opskriften giver to stk. roulade med brombær.
Ingredienser til brombærroulade
6 æg
250 gram sukker
2 teskefulde vaniljesukker
2 teskefulde bagepulver
250 gram hvedemel
400 gram brombærmarmelade
Fremgangsmåde
- Æggene kommes i en skål og sukker tilsættes. Pisk det luftigt og det tager nogle minutter. Jeg plejer at bruge røremaskinen til det med piskeriset påmonteret.
- Hvedemelet blandes med vaniljesukker og bagepulver, og det piskes også ind i dejen.
- To bageplader beklædes med bagepapir, og dejen fordeles ligeligt på de to bageplader.
- Smør dejen ud i et jævnt lag så det fylder næsten hele pladen.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka fem minutter. Bundene skal blot blive gyldne, og de må endelig ikke bages for længe, da de så er meget svære at rulle sammen.
- De færdigbagte bunde hives ud af ovnen. Et stykke bagepapir drysses med sukker og en bund lægges ned på papiret, hvorefter der trykkes ganske let. Fjern forsigtigt papiret fra bunden.
- Smør nu brombærmarmelade på og rul forsigtigt brombærrouladen sammen.
- Fortsæt på samme måde med en anden roulade, og pak dem ind i sølvpapir.
Den færdigbagte brombærroulade har godt af at hvile en times tid inden den nydes med flødeskum eller en creme fraiche.
Se også mine opskrifter på:
Kirsten Bruhn
Hej, har lige lavet 2 fine roulader m brombær, var ude og plukke her til morgen og nu ligger der 2 fine roulader i folie - jeg skal kun bruge 1 idag. Hvor længe kan den anden holde sig og skal det være i folien og køleskab eller en plastikpose i stuetemperatur.
Glæder mig til at servere den idag 🙏🇩🇰
Hilsen Kirsten