Opskrift på verdens bedste hindbærroulade, som du kan bage på under 10 minutter. Rouladen rulles sammen med en god hindbærmarmelade.
Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.
Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.
Vild med roulade? Prøv også mine opskrifter på
Opskrift på verden bedste hindbærroulade
Hindbærroulade
Ingredienser
Rouladedej
- 4 æg
- 100 gram sukker - gerne rørsukker
- 110 gram hvedemel
- 25 gram kartoffelmel
- 1 teskefuld bagepulver
Fyld
- 200 gram hindbærmarmelade - evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Slå 4 æg ud i en skål, og kom 100 gram sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
- I en anden skål vejer du 110 gram hvedemel og 25 gram kartoffelmel af, og blander det med 1 teskefuld bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret.
- Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
- Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages.
- Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
- Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret.
- Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
- Smør 200 gram hindbærm armelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
- Rul nu hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad.
- Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.
- Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Tips
En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre ting.
Kiss
Roulade
Rulles på kort eller lang side
Holger Rørby Madsen
Hej Kiss
Du ruller den fra den korte side 🙂
BH Holger
Tove Nygaard Curtis
Jeg havde ingen kartoffelmel, men brugte majsmel i stedet for. Smager skønt 😊
Jolanda
Rigtig lækker roulade. Godt med flødeskum til da der jo ikke fedtstof i selve dejen. Den laver jeg bestemt igen.
Jolanda
BIBSE
Jeg smagte denne roulade i dag, og jeg var VILD med den. Jeg blev nødt til at have et ekstra stykke. Tusind tak 🤩
Dina
Der mangler noget flødeskum eller creme i efter min smag. Men selve rouladedejen er lækker ☺️
Susanne Hansen
Hvor kan man købe bøgerne
Anne-Sophie
rigtig god roulade!!
Dorthe
Kan man rulle den kold ? Jeg tænker på at bruge flødeskum til fyld, så dejen skal jo være kold, når jeg ruller.
Holger Rørby Madsen
Hej Dorthe
Min egen erfaring er, at den desværre så knækker ret nemt.
Du kan dog forsøge at rulle rouladen sammen uden fyld, og når den er kølet af rulles forsigtigt ud igen, fyldet kommes på og så rulles rouladen sammen.
Det har jeg haft held med.
De bedste hilsner
Holger
Simon
Skal man smører marmeladen ud til kanten eller ikke?
I punkt 9 står der "....men kom ikke for tæt på kanten"
Under et af billederne står der "....Smør helt ud til kanten, inden rouladen rulles sammen"