Her er verdens bedste hindbærroulade, og rouladen er i det hele taget en af mine yndlingskager, fordi den selvfølgelig smager super godt, men også fordi den er så hurtig og nem at lave.
Du kan også anvende andre typer marmelade end hindbær.
Indhold
- Hindbærroulade
- Ingredienser 1x2x3xVælg
- Fremgangsmåde
- Næringsindhold
- Video til opskriften
- Billeder
- Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)
- Jordbærroulade
- Bananroulade
- Tigerroulade - nem roulade med Nutella smørcreme
- Drømmekageroulade med masser af kokossnask
- Rabarberroulade med jordbær og flødeskum
- FAQ
- Kommentarer

Hindbærroulade
Ingredienser
- 4 æg
- 100 g sukker - gerne rørsukker
- 110 g hvedemel
- 25 g kartoffelmel
- 1 tsk bagepulver
- 200 g hindbærmarmelade - evt. min hjemmelavede hindbærmarmelade
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader almindelig over- og undervarme.
- Slå æg ud i en skål, og kom sukker ved. Pisk det meget luftigt med en elpisker, eller brug røremaskinen. Det tager mindst fem minutter at piske luftigt.
- I en anden skål vejer du hvedemel og kartoffelmel af, og blander det med bagepulver. Vend nu melet gradvist ind i dejen - brug en dejskraber eller grydeske. Der skal ikke piskes.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade, og hæld dejen ud på bagepapiret. Fordel den jævnt med en dejskraber, men hold fem centimeters afstand til kanterne på papiret.
- Bag nu rouladedejen i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme i ca. 8 minutter. Kagen skal blot være gylden, og må ikke overbages. Tag kagen ud, og lad den køle af et minut.
- Et andet stykke bagepapir drysses med sukker (indgår ikke i opskriften), og den nybagte roulade lægges over, og presses let ned i rørsukkeret. Fjern nu forsigtigt bagepapiret fra bunden af den bagte roulade.
- Smør hindbærmarmelade på, og fordel marmeladen jævnt, men kom ikke for tæt på kanten.
- Rul hindbærrouladen sammen og læg den med samlingen nedad. Lad rouladen samle sig i 10 minutter, men den smager bedst som nybagt.
Næringsindhold
Video til opskriften
Få tilsendt opskriften på mail
Billeder
Lidt fotos fra bagning af hindbærrouladen:



Tips
Nyd hindbærrouladen sammen med lidt letpisket flødeskum og en god kop kaffe.
En hindbærroulade laves selvfølgelig med hindbærmarmelade, men du kan sagtens skifte hindbær ud med andre marmelader.
Flere inspirerende opskrifter:
Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)
Jordbærroulade
Bananroulade
Tigerroulade - nem roulade med Nutella smørcreme
Drømmekageroulade med masser af kokossnask
Rabarberroulade med jordbær og flødeskum
FAQ
En roulade er en luftig kage (typisk sukkerbrødsbund), der bliver smurt med hindbærfyld og rullet sammen. Den kan serveres som den er – eller pyntes med flormelis, glasur eller flødeskum.
Ja, hindbærrouladen er fryseegnet. Pak den stramt ind i plast og folie, og så har den en holdbarhed på 1–2 måneder i fryseren. Optø gerne rouladen i køleskab natten over.
Rul rouladen sammen mens den er varm, så mindsker du risikoen for at kagen knækker. Gerne med fyld. Men du kan også rulle den ud løst først, så den “husker” formen. Lad den køle af rullet, og rul ud igen, når du smører fyld på.
Hindbærrouladen er bedst som nybagt, men den holder sig fint i et par dage. Derfor kan du også godt bage rouladen dagen før den skal serveres.

- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
joshua
Lene Rasmussen
Virkelig nem og lækker roulade, smager fantastisk 👌🏻
Ulla
Kan man bruge maizena i stedet for kartoffelmel??
Ulla
Holger Rørby Madsen
Hej Ulla
Ja, det bør du sagtens kunne 🙂
God bagelyst.
BH Holger
Margrethe Krogh Thusgaard
Jeg lærte som barn (omkring 1960) at lave roulade, og kom igen i tanker om den dejlige kage, men tænkte, at det måtte kunne gøres bare lidt bedre. Denne opskrift er nu én af mine absolutte favoritter, når jeg skal bage pauselækkerier til møder, kor- eller orkesterprøver.
Den er lynhurtig, og voldsomt populær.
Det er smart at have alt klar og vejet af, når man går i gang; det letter rengøringen!
Kiss
Roulade
Rulles på kort eller lang side
Holger Rørby Madsen
Hej Kiss
Du ruller den fra den lange side 🙂
BH Holger
Tove Nygaard Curtis
Jeg havde ingen kartoffelmel, men brugte majsmel i stedet for. Smager skønt 😊
Ulla Dybkjær
Så bliver den da alt for tyk!
Jolanda
Rigtig lækker roulade. Godt med flødeskum til da der jo ikke fedtstof i selve dejen. Den laver jeg bestemt igen.
Jolanda
BIBSE
Jeg smagte denne roulade i dag, og jeg var VILD med den. Jeg blev nødt til at have et ekstra stykke. Tusind tak 🤩
Dina
Der mangler noget flødeskum eller creme i efter min smag. Men selve rouladedejen er lækker ☺️
Susanne Hansen
Hvor kan man købe bøgerne
Anne-Sophie
rigtig god roulade!!
Dorthe
Kan man rulle den kold ? Jeg tænker på at bruge flødeskum til fyld, så dejen skal jo være kold, når jeg ruller.
Holger Rørby Madsen
Hej Dorthe
Min egen erfaring er, at den desværre så knækker ret nemt.
Du kan dog forsøge at rulle rouladen sammen uden fyld, og når den er kølet af rulles forsigtigt ud igen, fyldet kommes på og så rulles rouladen sammen.
Det har jeg haft held med.
De bedste hilsner
Holger
Simon
Skal man smører marmeladen ud til kanten eller ikke?
I punkt 9 står der "....men kom ikke for tæt på kanten"
Under et af billederne står der "....Smør helt ud til kanten, inden rouladen rulles sammen"