Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.
Kakaoroulade er en populær kage, der da også smager virkelig godt.
Som alle andre roulader er den både hurtig og nem at bage, og her er den tilsat lækker kakao.
Jeg har anvendt en Valrhona kakaopulver, som jeg synes er den bedste, men brug det du har i køkkenskabet.
Her kan du se hvordan du pisker flødeskum perfekt, og der er et par interessante ting, som du skal vide.
Opskriften giver en lækker kakaoroulade.
Opskrift på roulade med kakao
Ingredienser
- 100 gram pasteuriserede æggeblommer - svarende til 3 bægre
- 75 gram bagesukker - eller alm. sukker
- 5 gram vaniljesukker
- 100 gram hvedemel
- 20 gram kakao
- 5 gram bagepulver
- 100 gram pasteuriserede æggehvider - svarende til 2 bægre
Fyld laves af
- 2 deciliter piskefløde
- 5 gram vaniljesukker
Sådan gør du
- Pisk æggeblommerne luftige sammen med vaniljesukker og bagesukker. Har du ikke bagesukker, kan du anvende almindeligt, hvidt sukker.
- Bland hvedemel med kakao og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør det godt ud.
- I en ren skål piskes æggehviderne stive, hvorefter de vendes i dejen med en dejskraber. Gør det forsigtigt, så du stadig har en let og luftig dej.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen på. Smør den ud på pladen, så den når ud til fem centimeter før kanten hele vejen rundt.
- Bag så rouladebunden i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal have 6-7 minutter. Ikke længere, for så bliver den både tør og mere besværlig at rulle sammen.
- Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys sukker på det. Læg den nybagte rouladebund på sukkeret, klem let rouladebunden ned i sukkeret, og træk derefter bagepapiret på bunden af.
- Lad den køle lidt i 10 minutter.
- Pisk fløden stiv sammen med vaniljesukker, og smør flødeskummet ud over rouladen.
- Rul forsigtigt kakaorouladen sammen, skær enderne af og så er den klar til servering.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Tips
Den færdige kakaoroulade kan opbevares på køl i et døgns tid.
Eller naturligvis nydes før.
Se også disse kageopskrifter:

pidj@vordingborg.dk
Fin opskrift, men jeg bruger altid friske æg - så hvor mange æggeblommer/hvider skal jeg bruge her?