• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)

Holger Rørby Madsen
En meget lækker og hurtig kakaoroulade med flødeskum, der kan laves på ganske få minutter Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Kage

Oversigt over indhold

  1. Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.
  2. Opskrift på roulade med kakao
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Se video til opskrift
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.65 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Kakaoroulade er meget hurtig at bage, og det er samtidig en nem opskrift. Her er kakaorouladen fyldt med en flødeskum med vanilje.

Kakaoroulade er en populær kage, der da også smager virkelig godt.

Som alle andre roulader er den både hurtig og nem at bage, og her er den tilsat lækker kakao.

Jeg har anvendt en Valrhona kakaopulver, som jeg synes er den bedste, men brug det du har i køkkenskabet.

Her kan du se hvordan du pisker flødeskum perfekt, og der er et par interessante ting, som du skal vide.

Opskriften giver en lækker kakaoroulade.

Opskrift på roulade med kakao

4.7 fra 14 stemmer
RetAftensmad, Kager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 7 minutter minutter
Samlet tid: 27 minutter minutter
Mængde: 1 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 100 gram pasteuriserede æggeblommer - svarende til 3 bægre
  • 75 gram bagesukker - eller alm. sukker
  • 5 gram vaniljesukker
  • 100 gram hvedemel
  • 20 gram kakao
  • 5 gram bagepulver
  • 100 gram pasteuriserede æggehvider - svarende til 2 bægre

Fyld laves af

  • 2 deciliter piskefløde
  • 5 gram vaniljesukker
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommerne luftige sammen med vaniljesukker og bagesukker. Har du ikke bagesukker, kan du anvende almindeligt, hvidt sukker.
  • Bland hvedemel med kakao og bagepulver, og sigt det ned i æggemassen. Rør det godt ud.
  • I en ren skål piskes æggehviderne stive, hvorefter de vendes i dejen med en dejskraber. Gør det forsigtigt, så du stadig har en let og luftig dej.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og hæld dejen på. Smør den ud på pladen, så den når ud til fem centimeter før kanten hele vejen rundt.
  • Bag så rouladebunden i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft, hvor den skal have 6-7 minutter. Ikke længere, for så bliver den både tør og mere besværlig at rulle sammen.
  • Læg et stykke bagepapir på køkkenbordet og drys sukker på det. Læg den nybagte rouladebund på sukkeret, klem let rouladebunden ned i sukkeret, og træk derefter bagepapiret på bunden af.
  • Lad den køle lidt i 10 minutter.
  • Pisk fløden stiv sammen med vaniljesukker, og smør flødeskummet ud over rouladen.
  • Rul forsigtigt kakaorouladen sammen, skær enderne af og så er den klar til servering.

Se video til opskrift

Næringsindhold

Næringsindhold
Kakaoroulade med flødeskum (nem opskrift)
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Den færdige kakaoroulade kan opbevares på køl i et døgns tid.

Eller naturligvis nydes før.

Se også disse kageopskrifter:

  • Nutella roulade - nem opskrift på roulade med Nutella
  • Roulade dessert - lækker dessert med creme og jordbær
  • Verdens bedste hindbærroulade
  • Lækker og hjemmebagt jordbærroulade
  • Den bedste tigerroulade
Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 2.1K
  • 755
  • 5
  • 4
  • 3
  • 15
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. pidj@vordingborg.dk

    marts 19, 2021 at 11:26 am

    Fin opskrift, men jeg bruger altid friske æg - så hvor mange æggeblommer/hvider skal jeg bruge her?

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Brombær - fakta, opskrifter, og næringsindhold
Bagt blomkål - sådan bager du blomkål i ovnen »

Populært indhold lige nu

billederesultat for rådhus muffins

Rådhus muffins med kransekage og hindbær

billederesultat for butter chicken

Butter chicken - klassisk indisk murgh makhani

Mynte

Krydderurter: Sådan holder du dem friske

nem aftensmad

Nem aftensmad - opskrift på 10 retter du nemt kan lave

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

4.7 fra 14 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad, Kager
KøkkenDansk
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 7 minutter minutter
Samlet tid: 27 minutter minutter
Mængde: 1 stk.
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49
  • Favoritter fra Newyorker By Heart
  • Favorit sauce - nem opskrift der smager som Jensen's

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!