Her får du en lækker opskrift på mazarinmasse, der bla. bruges til mazarintærte, men også til andre tærter med frugter eller bær. Meget nem at lave.
Mazarinmasse gør din kage virkelig lækker, og den kan anvendes til en del forskellige kager.
Mest kendt er det selvfølgelig til mazarintærte, men du finder sikkert også anvendelse til den i andre lækre kager.
Jeg synes det nemmeste er, at lave mazarinmassen i en røremaskine, men den kan selvfølgelig røres sammen i en almindelig skål og med håndkraft.
Opskrift på mazarinmasse
Ingredienser
- 200 gram sukker
- 200 gram marcipan
- 200 gram smør blødt
- 4 æg
- 50 gram hvedemel
Sådan gør du
- Sukker kommes i en skål, og marcipan skæres i mindre stykker, der ligeledes kommes i.
- Brug nu en spartel på røremaskinen til at smuldre marcipanen ud i sukkeret. Rør ved lav eller næstlaveste hastighed.
- Blødt smør skæres også i tern, og røres gradvist i massen.
- Derefter røres æggene i et ad gangen. Men hvert æg skal være godt rørt ind i massen inden det næste æg kommes i!
- Tag skålen af røremaskinen.
- Brug nu en dejskraber til at vende hvedemelet forsigtigt i din mazarinmasse, hvorefter den er klar til brug.
Næringsindhold
Noter
Den færdigrørte mazarinmasse kan gemmes i køleskabet i op til cirka 10 dage.
Se flere opskrifter:
Kagecreme - opskrift på hjemmelavet creme med vanilje
Jordbærtærte med mazarinbund og vaniljecreme
Grundopskrift på mørdej til kager
Comments
No Comments