Her får du en lækker opskrift på mazarinmasse, der bla. bruges til mazarintærte, men også til andre tærter med frugter eller bær. Meget nem at lave.
Mazarinmasse gør din kage virkelig lækker, og den kan anvendes til en del forskellige kager.
Mest kendt er det selvfølgelig til mazarintærte, men du finder sikkert også anvendelse til den i andre lækre kager.
Jeg synes det nemmeste er, at lave mazarinmassen i en røremaskine, men den kan selvfølgelig røres sammen i en almindelig skål og med håndkraft.
Til mazarinmasse anvendes
200 gram sukker
200 gram marcipan
200 gram blødt smør
4 æg
50 gram hvedemel
Fremgangsmåde
- Sukker kommes i en skål, og marcipan skæres i mindre stykker, der ligeledes kommes i.
- Brug nu en spartel på røremaskinen til at smuldre marcipanen ud i sukkeret. Rør ved lav eller næstlaveste hastighed.
- Blødt smør skæres også i tern, og røres gradvist i massen.
- Derefter røres æggene i et ad gangen. Men hvert æg skal være godt rørt ind i massen inden det næste æg kommes i!
- Tag skålen af røremaskinen.
- Brug nu en dejskraber til at vende hvedemelet forsigtigt i mazarinmassen, hvorefter den er klar til brug.
Den færdigrørte mazarinmasse kan gemmes i køleskabet i op til cirka 10 dage.
Måske vil du også gerne se opskriften på en god linsedej (mørdej) eller de bedste kærnemælkshorn med hindbærremonce.
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Snyde basser med creme
Mums - grillet asparges med parmaskinke
Mør og lækker kalveculotte i grill
Sådan laver du grillet spidskål
Sådan laver du grill koteletter
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.