Her får du min opskrift på borgmestermasse. Det er klassisk fyld til kringler og andre kager, og massen laves af smør, sukker og marcipan.
Borgmestermasse lyder fint, og det er da også en lækker creme eller remonce til dig bagværk.
Borgmestermassen kan anvendes i eks. en kringle eller fastelavnsboller, men også i meget andet bagværk.
Den blev opfundet i starten af 1900-tallet af bagermestre i København som en hyldest til Jacob Marstrand, der blev indsat som borgmester i København på det tidspunkt.
Han var i øvrigt også bagermester, og derfor hedder borgmestermasse det, den gør.
Opskriften her giver 300 gram.
Opskrift på borgmestermasse
Sådan laver du borgmestermasse til dine kager
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTSådan gør du
- Tag smør ud af køleskabet i god tid, eller blødgør smørret i mikroovn.
- Kom det bløde smør i en skål.
- Smuldr marcipanen i sammen med sukker.
- Rør din borgmestermassen sammen med en ske - eller brug fingrene. Rør ikke for længe, da massen blot lige skal være jævn og samlet.
Tips
Så er din borgmestermasse klar til brug, og du altså 300 gram af denne opskrift.
Se også disse opskrifter:
Kom med din kommentar her