• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Marcipanhorn

Marcipanhorn

marcipanhorn
4.8 fra 9 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
55
SHARES
FacebookMessenger55PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 28. marts 2021 - Udgivet: 28. marts 2021

Her får du min opskrift på marcipanhorn. Store og lette horn, der er fyldt med borgmestermasse med marcipan, og pyntet med mandler og sukker.

Marcipanhorn er lækre kager, der er ret nemme at bage.

Gærdejen er let at arbejde med, og dermed også at rulle ud.

Derefter er det blot at fylde hornene med en skøn borgmestermasse, der som bekendt består af marcipan, sukker og smør. I ligelig mængde.

Du får otte horn med marcipan ud af opskriften, men du kan godt vælge at lave dem en anelse mindre, og dermed få 10 eller 12 marcipanhorn.

Opskrift på horn med marcipan

marcipanhorn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Marcipanhorn

4.78 fra 9 stemmer
Her får du min opskrift på marcipanhorn. Store og lette horn, der er fyldt med borgmestermasse med marcipan, og pyntet med mandler og sukker.
Forb. tid 45 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 8 stk
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sødmælk
  • 75 g smør
  • 40 g gær
  • 40 g sukker
  • 400 g hvedemel
  • 1 nip salt
Fyld
  • 1 portion borgmestermasse - se opskrift i linket
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • mandelflager
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Kom mælk og smør i tern i en lille skål, og varm det i mikroovn, så smørret netop er smeltet. Kan også varmes i en lille gryde.
  2. Kom gær og sukker i, og rør gæren ud i væsken.
  3. Tilsæt hvedemel og rør dejen sammen. Kom dejen ud på bordet og ælt den hurtigt igennem. Lad dejen til dine marcipanhorn hvile i 15 minutter.
  4. Lav borgmestermasse som anvist i linket. Du kan dog nøjes med 75 gram af henholdsvis marcipan, smør og sukker. Som røres godt sammen.
  5. Tænd din ovn på 200 grader varmluft, og beklæd en bageplade med bagepapir.
  6. Tag halvdelen af dejen (ca. 365 gram), og rul den ud til en cirkel med en diameter på ca. 20 centimeter. Del i cirklien i kvarte.
  7. Kom borgmestermasse med marcipan på i den brede end af hvert stykke dej, og rul sammen til marcipanhorn. Fortsæt på samme måde med de øvrige horn og den anden halvdel af dejen. Så du får otte horn med marcipan.
  8. Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
  9. Lad hornene hvile i 15 minutter.
  10. Bages derefter midt i ovnen i ca. 15 minutter. Afhænger af hvor meget din ovn varmer.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

De færdigbagte marcipanhorn køles af.

Hornene kan i øvrigt sagtens fryses ned, men mon ikke de er spist inden da.

Se også disse opskrifter:

Sådan bager du gammeldags kærnemælkshorn

Lækre cremehorn med masser af creme

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birthe R Friis

    maj 26, 2025 at 10:49 am

    Lækre sprøde horn i topklasse . Gjorde en sød person rigtig glad

    Svar
  2. Dorthe Pedersen

    april 13, 2025 at 10:47 am

    Hejsa, hvis man ikke har sødmælk i huset, kan letmælk så ikke bare bruges?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 13, 2025 at 11:12 am

      Hej Dorthe
      Sagtens - det bliver fint. God bagelyst.
      BH Holger

      Svar
  3. Anne

    maj 16, 2021 at 1:50 pm

    Øv alt borgmester massen ligger på bagepladen.. Hvad er der mon gået galt for mig? Elsker ellers normalt dine opskrifter de plejer og virke 100 %.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      maj 16, 2021 at 4:54 pm

      Hej Anne
      Øv da, men på en eller måde har du ikke fået lukket hornene tilstrækkeligt. For så skal borgmestermassen nok blive derinde 🙂
      Op på hesten igen. Det er også sket for mig.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Billede af kotelet a la milanese.
Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien→ Se opskriften
Lækre og nemme kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin, der både kan tilberedes i ovn og grill. Kartoffelpakkerne er gode som tilbehør. Foto: Madensverden.dk.
Kartoffelpakker med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Grillet blomkål opskrift
Grillet blomkål med persille - sundt tilbehør→ Se opskriften
billederesultat for bananis med chokolade
Bananis (hjemmelavet is med banan og chokolade)→ Se opskriften
Persilleolie
Persilleolie (opskrift på hjemmelavet urteolie med persille)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required